Snack på TV…

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1780
  reaper
  Deltagare

  Va det någon som såg på rapport på TV idag?
  Det va lite intressanta saker. Först var det om ett EU möte som handlade om om cannabis m.m.. Och vår Hasch-brassande favoritminister gjorde ett utalande om varför man inte kan ha en liberalare droglagstiftning i Sverige eller något..Jag tycker inte att jag förstod ett dugg av hans svar.
  Han undvek nog mest frågan.
  Sen var det ett inslag om att forskare hade kommit fram till att en omdiskuterad behandlingsmetod,mot grön starr, verkligen fungerade.
  Det var ett långt inslag om detta. Och inte en enda gång nämdes det vilken behandlingsmetoden var. Kan det möjligen vara den jättefarliga ”knark” drogen cannabis, om ja inte minns fel så skrivs det väl ut av den anledningen i Kalifonien m.m..

  Någon annan som såg det som vet mer??

  over n out…

  #72739
  Carlse
  Deltagare

  Detta står att läsa på http://www.svt.se:


  citat


  2002-10-14 19:50

  EU-länder eniga om narkotikastraff

  EU:s justitieministrar lyckades i dag enas om att samma straff ska gälla för alla EU-länder när det handlar om narkotikabrott. Det skedde vid ett möte i Luxemburg i dag.

  De segdragna förhandlingarna är dock inte över. Nu gäller det att komma överens om minimistraffet för cannabisförsäljning.

  Sverige och andra länder har länge drivit kravet på skärpt straff. Främst är det Nederländerna som stretat emot och anser att deras liberala syn på cannabis minskar risken för att cannabisanvändare prövar tyngre droger.


  slut citat  Återstår att se vad dom egentligen har kommit överrens om!

  #72740
  Mooch
  Deltagare

  Det lät väldigt konstigt, på DN kan man läsa detta bla.

  ”Än en gång misslyckades EU att enas om gemensamma regler för handel med narkotika. Sverige anser sig dock ha fått stöd för kravet att stoppa försäljningen av mindre mängder hasch och andra droger.”

  och

  ”- Nu är alla femton länderna överens om att det inte ska vara några undantag för handeln med små mängder, var den svenske ministerns, Thomas Bodström, tolkning.”

  och det som slår ihjäl alla spekulationer:

  ”För att nå fram till en överenskommelse krävs dock att alla är eniga. Trots att frågan diskuterats vid flera av ministrarnas möten har man ännu inte kommit överens. Nu går frågan vidare till nästa ministerrådsmöte, i november.”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=65922&previousRenderType=6

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top