Sluta vattna före skörd?

 • Detta ämne har 5 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2722
  reaper
  Deltagare

  Har ett par stora plantor som dricker ungefär 1.5 liter dag per planta, så jag är tvungen och ge dom vatten varje dag. Nu till frågan, om jag stryper vatten tillförseln några dagar (4-5) före skördningen så jorden blir helt torr och plantorna torkar ur i stammarna (vatten brist), kommer det påverka THC halten på något sätt? Påverkar det smaken? (snabbare torkning).

  Är det bra eller dåligt att sluta vattna ett par dagar före skörd?

  #80203
  Skunken
  Deltagare

  Det är bra att låta dem stå utan vatten i en 4-5 dagar.
  det sägs påverka Thc:n possitivt.. vet dock inte riktigt hur..

  Nån annan som kanske vet?

  #80204
  reaper
  Deltagare

  Enligt hörsägen så skall det vara bra att låta plantan torka lite innan skörd, om man vill ha lite mer THC. Ifall detta stämmer så kanske det beror på att plantan blir skraj och producerar mer THC för att skydda sig. Det jag vet är att cannabis producerar ethylene (http://www.swecan.org/forum/viewtopic.php?t=1437) när den börjar torka ut. Ethylene är en ”gå och dö” signal till plantan, vilket resulterar i snabbare tillväxt av budsen. Men kanske finns det mer än ethylene som påverkar det med torka och ökad koncentration av THC, jag vet inte men jag skulle gissa att det gör det.

  Jag har hört att en längre mörkerperiod skulle stimulera växten till att en ökad THC produktion, men jag tror inte på det. Anledningen till att jag inte tror det är för att saken har diskuterats om och om igen på OG. Vissa menar att dom får resultat och vissa menar att dom inte får det. Överlag tycker jag att det verkar vara mer oerfarna odlare som får positiva resultat, medan mer erfarna inte tycker att det ger någon effekt. Men vad spelar det för roll vad folk säger… är man nyfiken så skall man såklart pröva i alla fall!

  Vill man verkligen stimulera plantan till en större och bättre skörd, då tror jag att man skall använda special näringslösningar (http://www.swecan.org/forum/viewtopic.php?t=6368), extra CO2, nitrozyme (http://www.swecan.org/forum/viewtopic.php?t=6368)och helt enkelt ge växten så goda förutsättningar som man bara kan.

  #80205
  reaper
  Deltagare

  Tack för alla svaren, vad jag tror är att man lurar plantan att tro det är en torr-period med torka som det är ute i naturen normalt, då skyndar plantan på att mogna, budsen sväller och producerar mer triocromer.

  Ska prova att lägga fram äppleskivor också.

  #80206
  reaper
  Deltagare

  Nu kommer lite rena spekulationer: Jag tror att eftersom ethylene verkar fungera som en lets kill myself singal så blir det inte en större skörd om man tillsätter det under hela processen. Men det kan kanske fungera som budbooster om man bara använder det den sista perioden?

  #80207
  reaper
  Deltagare

  Fråga i samme bana: Tro om man setter planten i isvatten like innom skørd , om inte den reagerer med at produsera mer 😆 THC 😆

  #80208
  reaper
  Deltagare

  General Hydroponics Ripen er ethylen som kan tilsettes hydro så vel som jord 10 dager før skørd. Kombiner dette med epleskiver, tørking, kulde og hetesjokk og mørke-redsel og alt annet skummelt og jævlig man kan forestille seg, så får man sikkert monster-buds.

  #80209

  jag har iaf aldrig märkt någon fördel med att ställa plantan i mörker eller torka ut den utöver det vanliga innan skörd. däremot brukar jag skörda under mörkerperioden.

  #80210
  MrY
  Deltagare

  Jag odlar hyrdro så det kanske inte är allmängiltigt.

  Men jag sätter mina blommande damer i ph-justerat vatten (5,2 – 6,2) med RIPEN. Alltså ingen annan näring. Detta gäller de sista tio dagarna innan skörd.

  Jag klipper ner dem i slutet av ljuscykeln, har inga belägg för att det skulle vara bättre, men jag tror att de är fetare fram emot kvällen.

  Till skillnad från många andra klipper jag ner alla fan leaves direkt. Däremot låter jag dem torka med budlöven (som ofta är tyngda av kristaller). Plantorna får hänga upp och ner i en mörk garderob i ca fyra dagar. Sedan finklipper jag dem och tar bort onödiga grenbitar.
  De fina buddarna placerar jag sedan i glasburkar. Efter 24 timmar öppnar jag burken och låter den vara öppen i 12 timmar, stängd i 12 osv. tills dess buddarna inte är direkt ytfuktiga.

  Fördelen är förståss att de får torka inifrån ut och utifrån in. Det ger god smak och lukt, samt hindrar att det möglar. Jag gör så tills dess mina buddar är perfekta (ca 4 – 6 dar)

  Hur ska en torkad bud vara? Svaret är att det beror på hur du vill ha den. Somliga vill att den ska vara snustorr och falla sönder till pulver mellan fingrarna. Andra vill ha det fuktigare. Själv tycker jag att mycket av smak och lukt försvinner när de blir för torra. Jag vill att de ska vara klibbiga och inte helt uttorkade.

  Har du mycket gräs går det alldeles utmärkt att frysa ner det. Låt det gärna ha kvar en del fuktighet så kommer det att vara perfekt när du tar fram det. Det torkar snabbt i vanlig rumstempratur.

  #80211

  Y, din torkningsprocess tar alltså cirka 10 dagar? Använde samma metod tidigare, men jag tyckte att mina buds fick en väldigt ”grön” smak när jag torkade så kort tid. Vet inte riktigt hur man ska beskriva det, men det smakade lite som nyklippt gräs luktar och det gick rätt hårt åt halsen också. Kanske hade det med något annat att göra?

  Vad gäller skörden så har jag läst någonstans att thc-nivåerna i plantorna är som högst under mörkerperioden, så det är därför jag klipper dem då. Ingen aning om det stämmer egentligen.

  #80212
  Carlse
  Deltagare

  Jag vattnar in i det längsta och den enkla orsaken är att
  plantorna mår bäst av detta. Om man väljer att sluta ge
  vatten sista veckan eller så innan skörd så bör man också
  förstå att detta innebär att budsen slutar att svälla eftersom
  plantorna behöver vatten för att kunna upprätthålla vätsketryck
  och om detta sjunker alltför mycket så kommer den helt sluta
  att växa och ägna all kraft på att äta av sig själv, detta genom
  att ta vätska från bladen till budsen, och när detta inte räcker
  så kommer även budsen att torka ut.

  #80213

  Ja precis, jag gjorde själv ett experiment med två kontrollgrupper, där den ena fick vatten som vanligt och den andra fick torka ut innan skörd. Det enda märkbara resultatet var att den grupp som inte fått vatten såg betydligt risigare ut än den andra när det var dags för skörd. Samma effekt blir det om man har plantorna i mörker ett par dagar innan skörd. Slutsatsen är väl helt enkelt att plantan mår bäst av vatten och ljus äevn sent i blom 🙄

  #80214
  MrY
  Deltagare

  Ok om det smakar eller luktar gräsmatta har du inte tagit bort tillräckligt med löv. Samma sak gäller strävheten i halsen och hostan som du beskriver. Det är klorofyll som står för det.

  Plantorna har väldigt individuell smak och lukt. Av tio honor NLH var fyra mer doftande än de andra och två plantor gav ett avsevärt bättre rus (oavhängt lukten). Det gäller att hitta de individer som smakar bäst och samtidigt ger ett bra rus.

  Det stämmer att jag inte har mer än tio dagar från skörd till pipa. Men det fungerar mycket bra. Sedan kan jag också nämna att det är skillnad i hur du röker dem. I bhong kan du röka dem tidigare. Du får också mindre grässmak om du har mycket löv kvar (de är ju ofta täckta med kristaller, ibland vill man inte ta bort dem helt…)

  Annars är det många som sparar löven från sista trimmningen och använder det som dagröka eller bas för matlagning. Röker du löven är det en mycket god idé att ha dem i vatten några timmar för att få bort klorofyllet (det spelar ingen roll om de är torkade eller ej). Torka och rök.

  #80215
  reaper
  Deltagare

  Brukar dela upp trimmet i fin-trim och grov-trim när jag skördar. Dom små blanden som sitter insprängda i budsen, ofta fulla med kristaller och med högt THC innehåll vill man spara. Fint att ha och mecka med.

  Här är en kul manicure tråd på OG:

  http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?s=8aa614ec2385be367c3b6072d0eeede0&threadid=178201

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top