Skall staten ljuga?

 • Detta ämne har 4 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4598
  Kinky Afro
  Deltagare

  I Sverige har vi ju sedan länge en övertro på staten.

  Om vi bektar den droginfirmation vi alla(?) fått genom skola och media från staten håller nog de flesta av oss med om att den inte riktigt var sanningsenlig.

  Så ställer man ju automatiskt frågan:

  Får staten ljuga för mig på det här sättet?

  Vilka signaler sänder det?

  #95642
  Hr Sanders
  Deltagare

  Klart de inte ska ljuga.

  Vilka signaler sänder det?

  😆 😆 😆 😆 😆 😆

  #95643
  MrY
  Deltagare

  Jag tappade all tilltro till staten när det visade sig att de ljugit för mig om neutraliteten. De lurade inte ryssarna, de enda de ville föra bakom ljuset var dig och mig.

  Eller IB. Jag sympatiserar med de som vill vara maskerade när de demonstrerar. Eftersom staten har visat att de brytit mot alla regler och registrerat demonstranter för så oskyldiga saker som Palestina eller mot plågsamma djurförsök.

  Vad är det för samhälle som vill ha snuset legalierat i Europa? En drog som är mer beroendeframkallande än cigaretter. SwedishMatch och regeringen kämpar för legalisering av en drog, men motarbetar andra.

  #95644
  reaper
  Deltagare

  Jag är övertygad om att statens lögner och halvsanningar har hållit droganvändarantalet nere, och även sjukdomar m m. Tycker däremot inte att man bör ljuga för att få en bättre folkhälsa. Är det verkligen så viktigt att alla ska leva så jävla länge och aldrig bli sjuka? Vi borde alla har rätten att ta den lilla extra risken.

  Det sorgliga är ändå att många av mina vänner verkligen tror på allt det står i ANT-häftet. Man har gjort arbeten om droger på högstadiet och ”på egen hand” tagit reda på vilka skadeverkningar det ger, genom de mer lättfunna drogsidorna. Detta sitter ganska hårt.

  Kanske någonting för swecan. En sida med lite fakta som ensam ploppar upp lite högre på sökmotorerna, så att man inte behöver gå genom huvudportalen.

  #95645
  reaper
  Deltagare

  Jo man tycker ju att vi lever i en så fin demokrati där man har friheten att bestämma över sitt eget liv, men det är svårt att bestämma sig för en sak när man fått höra hela livet att det är fel. Cannabis är olagligt så visst förstår man att dem kanske vill åka ut till skolor och försöka få ungdomar att hålla sig borta, men att ljuga eller undanhålla ”oväsentlig” information tycker jag är väldigt fel.

  Jag minns att under min skolgång har jag varit med om minst 4 anti-drogföreläsningar. Att förklara för ungdomar att det är olagligt att hålla på med droger och försöka skrämma dem med det straff som väntas om de blir ertappade är väl en sak, men att ljuga ihop en massa skit för att övertyga folk att tycka som en själv har jag svårt för att acceptera.

  Visst har det säkert hjälpt många som kanske skulle börjat prova droger om dem inte fått höra hur farligt det är, men dem baserar det beslutet på fakta som inte är sant. Väldigt oschysst.

  #95646
  reaper
  Deltagare

  Klart dom ska ljuga!
  Alla måste ljuga om vissa saker. Hade jag gått o sagt till mina föräldrar att jag röker så hade jag blivit utslängd.
  För att något ska fungera behövs lögner ibland.

  #95647
  chong
  Deltagare

  Man behöver ju inte vara för en drog bara för att man säger sanningen.

  Mvh chong.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top