Skadad av THC

 • Detta ämne har 9 deltagare och 49 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 50 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #794
  reaper
  Deltagare

  Det är många som säger att THC inte är farligt.. Har du eller känner du någon som fått bivärkningar av THC?? Jag gör det inte ändå så känner jag folk som hålt på i 20 år snart

  Svara även om du inte känner någon

  #64431
  reaper
  Deltagare

  Nej, jag känner/vet ingen som tagit skada av det! Känner o andra sidan inte så värst många som håller på heller…men, men…..

  //Hampan!

  #64432
  Dumle
  Deltagare

  Nix. De största biverkningar folk jag känner har fått är väl huvudvärk och så har väl en & annan spytt.

  #64433
  brain
  Deltagare

  Minnet försämras temporärt

  #64434
  UpInSmoke
  Deltagare

  Jag känner en kille som fick haschpsykos. Nu sitter han på psyket och tror att han är en apelsin.

  #64435
  reaper
  Deltagare

  Jag har en kompis som blev paranoid efter att ha rökat bara fyra gånger.
  Han tillbringade ett år på PS och har sen levt som zombie (och fet av alla mediciner)….

  Jag tog själv en del stryk av hasch och blev mer/mindre paranoid i högstadiet (det är svårt att säga vad som är vad men i och med att man börjar röka så rör man sig också i betydligt mer våldsamma och kriminella miljöer (där är det lätt att bli paranoid)……Men träffar jag folk som kände mig i högstadiet så säger de att jag strök mig efter väggarna när jag gick (detta är ingenting som jag var medveten om)

  Jag känner också folk som har rökat varje dag sen tonåren. Haft fru, barn arbete men i 30-års åldern går det inte längre……

  Det här är mina erfarenheter….

  #64436
  Dumle
  Deltagare

  UpInSmoke, jag har också hört om en som fick haschpsykos och trodde han/hon var en apelsin. Det var min kompis storebrors flickväns kompis kompis, ( sant ;) ) men om själva historien var sann vet jag ej.

  Och välkommen hit Anna23, ser att det var ditt första inlägg här på Swecan.
  Att man blir paranoid av cannabis är ju inget direkt nytt. Det är nåt nästan alla blir då och då, nåt man måste lära sig hantera.
  Att man (du) börjar röra sig i mer kriminella och våldsamma miljöer är faktiskt inte speciellt vanligt bland cannabisanvändare så vitt jag vet. Inte de rökare jag känner iaf. Vi odlar ju eget så vi slipper vända oss till den kriminella världen.

  Tråkigt att du har haft så dåliga erfarenheter av cannabis.

  Till sist vill jag säga att alla psykiskt instabila individer bör varken använda cannabis eller någon annan drog.

  #64437
  reaper
  Deltagare
  anna23 wrote:
  Jag tog själv en del stryk av hasch och blev mer/mindre paranoid i högstadiet (det är svårt att säga vad som är vad men i och med att man börjar röka så rör man sig också i betydligt mer våldsamma och kriminella miljöer (där är det lätt att bli paranoid)……Men träffar jag folk som kände mig i högstadiet så säger de att jag strök mig efter väggarna när jag gick (detta är ingenting som jag var medveten om)

  Hej och välkommen anna23. :D
  Jag tycker inte du ska röka cannabis. Jag tycker heller inte du ska dricka alkohol eller ta någon annan drog som dunklar dina sinnen innan du gjort en ordentlig självrannsakan och kontemplerat vad som egentligen var fel under den tid du mådde dåligt.

  #64438
  reaper
  Deltagare

  Paranoid ditt och paranoid ditt.. Jag har också blivit paranoid av rökat.. men jag är bara paranoid när jag är beng och är själv… Kan vara ganska roligt ibland hur man hoppar till för minsta lilla djud… Nää inget roligt när man tänker efter.. Hasch psykoser har jag också hört talas om.. men att vara en apelsin… Nåja så länge man mår bra och kan leva normalt så ser jag inga hinder att läga av.. men att ha uppehol är självklart för mig.. har föresten ett litet uppehol nu :) att tända första joppen efter ett uppehol är det bästa som finns :D

  #64439
  reaper
  Deltagare

  Paranoid uppehåll :D inte uppehol haha :D

  Jag brukar oxå hoppa till ibland när jag är själv och hör ett ljud.

  =)

  Min tv brukar alltid klicka till det brukar jag hoppa upp av.. :D men bara när jag är bäng..

  #64440
  reaper
  Deltagare

  Papai Noel sa:

  Det är mycket som spelar in. Jag tycker inte man kan säga att ”min kompis fick en psykos av cannabis och tror att hon är två päron”. Det hade hon kanske trott inom ett år ändå. Att cannabis kan förvärra redan aktiv schizofreni är dock tämligen klarlagt.

  HA HA HA *ASG* Förlåt men det var så himmla kul

  #64441
  UpInSmoke
  Deltagare

  Anna23 – Hejsan.
  Jag tror knappast att din kompis psykiska sjukdomstillstånd, medicinering och sjukhusvistelse kan förklaras till att han ”blev paranoid efter att ha rökat bara fyra gånger”, även om paranoia kan uppstå hos vissa individer i samband med konsumtion. Jag tror heller inte att din upplevelse av ha rört sig våldsamma och kriminella miljöer är någonting generellt för de som använder cannabis. Tvärt om är risken att utsättas för våld djupare förknippat med alkohol, trots att det egna bruket av cannabis är ett brott i sig. Jag ser heller inget konstigt i att du kan ha påverkats oerhört negativt genom din erfarnhet. Flicka, 15 år + våld + kriminalitet är ingen bra blandning alls. Lägg till cannabis, och givetvis kan paranoia och rädsla förstärkas. Det behöver inte alls innebära något negativt, utan kan snarare ses som en naturlig varningssignal mot ditt levnadssätt som förstärktes när du använde hasch eller marijuana. Dagarna då cannabis genomgående fick agera syndabock är förbi och en mer nyanserad bild börjar komma fram ur dimmorna. Hoppas du får kul här på Swecan!

  Personligen måste jag säga att Swecan är det bästa forumet jag varit på, någonsin.

  Papai – det här om apelsinen är en gammal myt.. vandringssägen skulle man kanske kunna säga.. har träffat folk från haparanda till usa som säger sig känna-, eller känna någon som känner denne herr apelsin..

  För att klargöra Papais påstående om cannabis och schizofreni (jag vet inte om det var en drivning du gjorde, men folk skrattar ju så 😉 ):

  ”Cannabis’ impact on patients suffering from schizophrenia is not well understood and often disputed. The Australian National Task Force on Cannabis cites anecdotal clinical evidence that ”schizophrenic patients who use cannabis and other drugs experience exacerbations of symptoms, and have a worse clinical course, with more frequent psychotic episodes than those who do not.” (1) However, the researchers admit that ”very few well controlled studies” have documented this relationship. (2)

  In his book Marihuana The Forbidden Medicine, Dr. Lester Grinspoon (with James Bakalar) cites a pair of studies that found schizophrenic patients who used cannabis responded better to the disease than nonusers. One study reported that patients who smoked marijuana had ”fewer delusions and, above all, fewer of the so-called negative symptoms, which include apathy, limited speech, and emotional unresponsiveness.” (3) The other study concluded that those who used cannabis had a ”lower rate of hospital admissions than those who used no drugs at all. [Respondents] said that cannabis helped them with anxiety, depression, and insomnia.” (4) Grinspoon also notes that in his own clinical experience, schizophrenics who regularly use cannabis generally regard it as helpful. (5)”

  http://www.gwpharm.com/cann_ther_schi.html

  #64442
  reaper
  Deltagare

  Ville bara flika in en liten fundering här, om man är totalt lycklig och nöjd med sin tillvaro, har man verkligen något behov av att berusa sig då, ett rus är ju ett sätt att fösvinna från den grå verkligheten för en stund, vare sig det gäller alkohol, cannabis eller heroin, eller är jag helt ute och cyklar?

  Vidare är jag själv”psykiskt instabil”, och är långtidssjukskriven för ångest/depp, och förra sommaren var jag och gjorde en massa hjärntester som EEG, datortomografi osv., och det visade någon diffus defekt i pannloben som liknar defekterna på så vitt skilda saker som personer med tvångstankar eller schizofreni, men jag varken har eller har haft symptom på några av de sjukdomstillstånden, utan bara ångest och depressioner.
  Alltså kan jag vara swecans egna försökskanin och se om jag utvecklar schizofreni :)
  Skämt åsido, mår jag bra av att röka cannabis så tänker jag forts. med det, mår jag dåligt lägger jag självklart ned det, svårare än så är det inte.

  Det här med att folk skriver ”En vän utvecklade psykos och ligger på psyket” tycker jag man ska ta med en nypa salt, och enbart lita på texter och rapporter med säkra källförteckningar, därmed inte sagt att du inte ska lita på ett dugg du läser på detta forum och liknande, men som sagt, läs med kritiska ögon.

  #64443
  reaper
  Deltagare

  Självklart så bör man må bra innan man berusar sig med något, men vad jag menade var att verkligheten ser annorlunda ut.
  Jag tror (har inga belägg för detta) att många missbrukare av alkohol och andra droger har något/några problem i grunden som gör att man vill fly iväg från allt, och det slutar i ett missbruk.
  Skulle alla som brukar droger må bra redan innan tror jag missbruksstatistiken skulle rasa rejält.
  Jag mår inte bra, och söker efter något som gör att jag mår bättre, och jag vet att cannabis inte är det rätta i det fallet, men eftersom jag inte dricker alkohol, och inte har en tanke på att prova ”tunga droger” så har jag valt att se vad cannabis kan göra, dumt kanske, men mitt val.
  Och som jag skrev tidigare, mår jag inte bra av det lägger jag ned det direkt.
  Men jag har redan hittat en fördel med cannabis som faktiskt får mig att må bättre, fan vad kul det är att odla! :D

  #64444
  Gin
  Deltagare

  Jag känner två personer som mer eller mindre blivit beroende av Cannabis.
  En röker varje dag och klarar inte mer än några timmar utan,ungefär som en snusare. Alltså den personen kan klara det,men eftersom denne oftast har röka varje dag så blir det nästan hela tiden och sedan tycker denne att livet blir tråkigare utan. Något sorts beroende låter det då som för mig.
  Sen den andra är bara allmänt fukkad, han blir tokig ibland om han inte har röka eller om man själv inte har nåt röka han kan få då han vill ha.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 50 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top