ska jag börja blomma mina plantor?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9186
  reaper
  Deltagare

  Första odlingen jag kör, använder ”fulfrön” så jag har ingen koll på vilken strain det är. Har haft dem i ca 4-5 veckor och de är nu ca 40 resp. 30cm höga. Jag känner att det nog börjar bli dags att blomma dem eftersom de verkar växa en massa när man sätter dem i blom, och jag vill att de ska få plats =) använder 5 20watts LE lampor, ska införskaffa tre till…

  bifogar litta bilder som kanske kan hjälpa er att hjälpa mig =)


  #133284
  Weasel
  Deltagare

  Det såg ut som att du har litet utrymme?
  Isåfall,Ja det är dags att börja blomma dom där nu,dock så kommer dom behöver mycket mer ljus när dom blommar.
  Om ekonomin håller så införskaffa en 250W MH/HPS.

  Lycka till 😉

  #133285
  reaper
  Deltagare

  Hej ETR!
  Det går att få ut en hygglig skörd med endast 5 st lågenergi-lampor. Visserligen beror det ju på hur många plantor som får dela på det ljuset, och vad jag kan se så har du tre plantor (?). Fem lågenergi-lampor räcker (du kanske t.o.m. behöver plocka ut någon hane senare, och då får ju honorna mer ljus), men du bör ha lamporna lite närmare, ca 5-10 cm från topparna. Om du dessutom köper 3 lampor till, så blir det ju ännu bättre.

  Lycka till!

  (Men visst, blir det fler odlingar i framtiden och utrymme och ekonomi tillåter det, så är en starkare lampa att rekommendera. Ville bara påpeka att det fungerar bra med lågenergi också, så du inte tror att du måste köpa en HPS/MH eller dylikt)

  #133286
  reaper
  Deltagare

  Om du har det fattigt med plats så blomma dom redan när dom är ca 30 cm. tänk på att dom blir typ dubbelt så stora under blommingsperioden

  #133287
  reaper
  Deltagare

  tjenna.. tack för svaren :) då blir det till att börja blomningen nu… :)
  jag har ganska ont om plats på på bredden och djupet… har dock ganska gott om utrymme uppåt.. :) så som jag har det nu hänger LE-lamporna 5-10 cm ovanför topparna på de stora plantorna. De tre nya lamporna jag ska köpa ska jag ha så att även de undre bladen får ljus.

  Mr.Miyagi: ja det stämmer att där är tre plantor. En kom upp helt otippat 2 veckor efter de andra. Trevlig överraskning =) den är dock väldigt liten och kommer nog få bli prydnadsväxt när jag sätter de två stora i blom… :)

  #133288
  reaper
  Deltagare

  ETR: Jag tycker du ska sätta den tredje plantan i blom samtidigt som de andra två. Visst den blir nog lite mindre, men vad gör det?

  Lycka till!

  #133289
  reaper
  Deltagare

  3e veckan i blom nu, har precis lyckats identifiera de två stora plantorna. Båda är honor!!! =) Fan va glad man blir ;) Hoppas på att den mindre också den ska bli hona, men det känns nästan lite väl mycke att hoppas på… De stora är för övrigt 85 resp 60 cm höga nu, den lilla ca 25… Den största har verkligen skjutit iväg på höjden, får hoppas att den får lite tjockare stam annars kommer det bli rangligt… :) Skakar dem varje dag, som det står i nån guide, och hoppas på att de ska förtjockas ;) Slänger upp bilder imorron! =)

  #133290
  reaper
  Deltagare

  @ETR wrote:

  Skakar dem varje dag, som det står i nån guide, och hoppas på att de ska förtjockas ;)

  Va ?? Det har jag aldrig hört/läst att man ska göra för att få en tjockare stam ?? Däremot att man ska ha en fläkt som blåser mot plantorna,, så att stammen stärks och blir mer tålig !!

  #133291
  reaper
  Deltagare

  läste det i nån guide som jag hittade nånstans här i jungeln för några dagar sen… har även en fläkt som blåser på ordentligt så att de får frisk luft och utvecklar bättre stam…

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top