Sekten Sverige

 • Detta ämne har 3 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59053
  anybodysmoker
  Deltagare

  För alla er som läst om hur sekter fungerar, har ni tänkt på att hela vårt samhälle – hela vårt land – fungerar som en sekt?

  Kolla bara på massmedian och den media som syns överallt.

  Hur neutral är den? Hur noggrann är den? Källkritisk? Är den öppensinnad och vill lyssna till alla perspektiv? Berättar den att pengar faktiskt kan skapas på ett sätt som gör så allt alla partier vill förändra blir möjligt? Nej, för de förstår det inte. Men snart gör hela världen det.

  Då förändras allt.

  Just nu… Hela världen är upp och ner. 99% av alla här skulle nog hålla med.

  Det finns läkemedel och teknologi som kan hjälpa oss alla bättre än allt som erbjuds av läkemedelsbolagen.

  Problemet är… PENGAR.

  Tada

  Ingen som fattat detta?

  Ingen som sett den otroliga offensiv emot all korruption genom att världen verkar inom finansvärlden vara i en enorm förändring.

  Ett nytt system siktas i horisonten.

  Ett pengasystem som ger oss i praktiken: Tusenfaldigt med möjligheter, bostad samt kläder och mat som självklarhet, betydligt mindre arbete (som ger oss möjlighet att göra allt roligt vi gör idag).

  Ganska fantastiskt.

  Eller hur? :)

  – any to the body smoka

  8)

  #615156
  Teslakid
  Deltagare

  Håller med dig i sekt biten, men går ju att diskutera om det vi använder som pengar verkligen är pengar i sin rätta bemärkelse..
  Snarare bara mängder med dåliga IOUs och billiga krediter utan säkerhet och för att toppa allt en allt för mäktig stat som gynnar dom bolag som betalar mest genom att köpa deras produkter till det ”allmänna” och pressa upp priserna på andra eller göra dom olagliga..

  Men förr eller senare smäller det :P

  #615157
  anybodysmoker
  Deltagare

  Jo du har rätt med IOUs, men problemet är inte att det är FIAT pengar eller pengar backade av metaller etc.

  Problemet är vem som kontrollerar penningmängden. Idag skapar privata företag (i form av banker samt centralbanker) runt 98% av alla pengar med skuld.

  Vårt ekonomiska system manipuleras på ett sätt som skulle sätta skräck i gemene man om alla förstod sanningen. Inte ens de inom banker förstår det hela stora.

  Bankanställda traders förstår ofta mer men gör inget åt det eftersom de utnyttjar systemet.

  Men klockan tickar, snart kollapsar manipulationen och vi får ett nytt bättre globalt penningsystem, där penningmängden kontrolleras av icke korrupta institut med full insyn. :)

  #615158
  Teslakid
  Deltagare

  Skulle nog vilja påstå att 100% av dagens pengar baseras på skulder antingen direkt eller indirekt, det är ju trots allt så systemet är byggt och funkar med centralbanker som styr mängden och priset på pengar och stater/banker som släpper ut pengarna i ekonomin genom projekt och lån osv..

  I dagens läge så måste man i princip utnyttja systemet för att inte bli ruinerad och klämd när det faller samman..

  Skulle hellre vilja se att framtidens ekonomi bygger på bitcoins/guld eller något annat osentraliserat.. Oavsett vem eller vilka som skulle stå bakom en sån institution och hur öppen den är.

  #615159
  starocean
  Deltagare

  sekt och sekt, när det blir så stort som en nation så brukar det även gå under termen samfund och alla samhällen geom tiderna har haft en sorts uppförande kod som agerar som ”norm” och har så gjort i alla tider.
  Problemet är när samhällen blir för stora och således tappar bort sig själva.

  Personligen tror jag inte på nationalstater, det är på tok för stort och det är omöjligt att bli hörd överhuvudtaget.
  Vill man ha någon ordning på torpet bör man jobba mot mindre direktdemokratier och självförsörjande småsamhällen och avskaffa nationalstater rakt av, nu lär det inte hända frivilligt men ändå.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top