SCROG och höjd?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1756
  Mooch
  Deltagare

  Jag klurar på en stealth scrog med en ganska fet ventilation med kolfilter osv. Utrymmet är utan filtret osv. bara 66cm högt, ventilationssystemet som jag klurar på är tänkt att dra upp höjden med ytterligare 10-12cm. Frågan är om jag ska satsa på att höja det ytterligare eller nöja mig med en ca 76cm i SCROG?? Det kanske låter lite skumt men specielt kompicerat är det egentligen inte. Jag har (rent teoretiskt givetvis) tänkt att använda ett skåp som är 66cm högt och sedan bygga på med en ”ram” på 10-12cm som även innefattar ventilationen. Frågan är alltså om man ska höja ytterligare?
  Jag har tänkt köra LE eftersom HPS blir för varmt i det lilla utrymmet.
  Tror de erfarna som jag att det blir lagom med 2 tomatplantor på en yta av 47*36cm?

  Grrrr….ser att jag flummat runt och postat i fel forum, jag ber ödmjukast om förlåtesle för företeelsen. Moderator är välkommen att flytta tråden till rätt forum.

  #72558
  reaper
  Deltagare

  >Jag klurar på en stealth scrog med en ganska fet ventilation med
  >kolfilter osv.
  Låter avancerat och kul.

  >Frågan är om jag ska satsa på att höja det ytterligare eller nöja mig
  >med en ca 76cm i SCROG??
  Jag har odlat med LE-lampor i en låda som var så hög. Det var ont om plats men det gick ändå. Kan du höja skulle jag rekomendera dig att göra det. Kan du inte höja så är det enligt mig inte en omöjlig situation att odla i alla fall. Du måste dock ha en grym ventilation för att få bort värmen, en extra varning för hettan alltså!

  >Jag har tänkt köra LE eftersom HPS blir för varmt i det lilla utrymmet.
  Jag har inga egna erfarenheter av HPS, men jag tror att LE blir varmare.

  Lycka till, hoppas det blir ett bra odlingsutrymme! Se upp med temperaturen som sagt!

  #72559
  reaper
  Deltagare

  Kolla in den här länken. Kanske ger idéer 8)
  http://www.overgrow.com/articles/10

  #72560
  Trestor
  Deltagare

  Satsa på att höja utrymmet, alltid bra med extra takhöjd oavsett om man kör SCROG eller inte :)

  Tror att MH är bättre eftersom det stimulerar buskig tillväxt och inte stam vilket är precis det du vill ha i SCROG. Annars om du inte kan köra med HID-lampa så är lysrör bättre än LE, ger mer ljus och enormt mycket mindre värme.

  #72561
  reaper
  Deltagare

  Precis, ett par högställda långa lysrör kommer ge bättre skörd, och vara billigare dessutom. Inte heller producerar de mkt värme..

  #72562
  Opagaddur
  Deltagare

  äh vadå MH till scrog? e ju inge vidare.. tycker jag iaf.. eftersom man sätter in kloner under nätet som förmodligen redan har växt en del innan dom hamnar under nätet.. så då är det bara blom kvar för dom.. vilket HPSen är bättre på.

  dessutom tror jag nog att du klarar dej bättre med en 70-150W hps än om du ska ha lika mycke watt LE.. d blir både bökigare å varmare skulle jag gissa.. ska du dra ner värmen är det lysrör som gäller. men fixa bara glas som är emellan lampan å plantorna å ventilation där så ska du se att det inte blir så varmt.

  men ta dej en titt på den där artikeln på overgrow å försök dej på något liknande. den är nog väldigt bra, tänkte på en sån själv faktist.. men har inte blivit något av det sedan min förra odling blev hittad :(

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top