sämre resultat i skolan

 • Detta ämne har 6 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1018
  reaper
  Deltagare

  måsste säga att jah har märkt att man kan inte röka flera gånger i veckan om jag ska klara skolan. e oftast för trött för att gå till de första lektionerna. sen så har jag svårt för att lära mig nya saker. Bryr mig även inte så mycket om resultaten när man röker mycket. Fast det här kanske är från individ till individ

  #66123
  ashtray
  Deltagare

  Rök inte i veckan, begränsa det till fredagar och lördagar så du har en dag att återhämta dig.

  Så var det löst 😉

  #66124
  reaper
  Deltagare

  jag vet fast jag har begränsar rökandet till lov och vissa helger nu bara fast det e trögt nu när man precis kommer tillbaka från sommarlovet

  #66125
  Yogi
  Deltagare

  Människor är olika, själv känner jag bara en marginell seghet på morgonen. Inget två koppar kaffe inte botar.

  För att undvika den värsta segheten, rök inte på ett par, tre timmar innan du går och lägger dig så ska du se att det är lungt.

  Det allra bästa är väl iofs att inte röka alls ifall du känner att du inte klarar av skolan.

  #66126
  reaper
  Deltagare

  ska försöka ha ett uppehål på en månad nu så thc hinner lämna kroppen

  #66127
  reaper
  Deltagare

  Inlärnings förmåga och närmine försämras.

  Fast det betyder inte att man behöver bli ”dum i huvudet” för det 😉

  #66128
  Dumle
  Deltagare

  Jag känner en kille som röker på rasterna och går in o skrattar åt lärarna.. han har sabbat ett år i skolan pga det.. han klarade helt enkelt inte av studierna.. begränsa det till helger!

  #66129
  Ganjasmurfen
  Deltagare

  När jag bodde i holland hade jag en regel.. Rök aldrig efter 00.00 jag började jobbet 10.00..

  Då kände jag inte mycket av segheten…

  #66130
  reaper
  Deltagare

  Jag är nog ungefär som Ganjsmurfen. Det var inte så svårt att röka och gå i skolan för mig. Ibland när jag kom hem från skolan so rökte jag en pipa och sen brukade jag äta något (man blir ju så hungrig av att gå i skolan :D ) och sedan ta det lugnt ett tag. Sen brukade jag göra läxorna. Det går finfint även om vissa ämnen tar lite längre tid för vissa ämnen men andra ämnen går faktisk bättre till exempel skriva kreativt går mycket bra (man bör dock läsa igenom vad man skrivit innan man går och lägger sig :) ).

  #66131
  Atouk
  Deltagare

  Att röka på i/innan skola/utbildning är enbart korkat.

  Det är mycket möjligt att ett kroniskt cannabisbruk sänker en människas prestationsförmåga med ett par tre procent (gissning, har ingen källa att hänvisa till, sorry). Eftersom alla har lite olika utgångsläge, vissa har väldigt lätt för språk, eller matte, eller musik, eller idrott etc. Andra har ett rent h*lvete med vissa ämnen. Vissa är tondöva och kan aldrig lära sig att sjunga rent, andra klarar inte av att gå balansgång etc. En del har hög IQ men låg EQ och vise versa.

  Om en person som ”har lätt för sig i skolan” röker ofta så kan den personen ändå vara ”best in class”. För någon annan som har det kämpigt med något/några ämnesområden så kanske en ”prestandaförsämring” på säg upp till 5% (större påverkan än så tror jag inte på) vara förödande.

  Inom vissa ämnen, som konst och musik t.ex. tror jag t.om. att en viss erfarenhet av cannabispåverkan kan vara fördelaktig.

  Om någon upplever att bruket av cannabis påverkar de önskade studieresultaten negativt så tycker jag att vederbörande skall sluta, eller åtminstonde hålla upp, tills önskade studieresultat är uppnådda.

  #66132
  reaper
  Deltagare

  Som vi säkert alla vet vid det här laget är inte Cannabis någon prestationhöjande drog av något slag. Snarare tvärtom (tvyärr). Men efter en jobbig/stressig dag i plugget/jobbet kan det vara helt skönt med lite ”relaxation”… om ni nu förstår vad jag menar. Självklart gör ni det! Hörde för ett tag sedan i sveriges radio P3, en tjej som pluggat i Frankrike. Där rökte de flesta studerande på helgerna i ren och skär avkoppling och socialt samspel. Alla rökte inte, men de flesta. Det var ungefär som i Sverige, fast utan alkohol dvs… Inget fel i detta, lr hur? VAd vill jag nu säga med detta? Hmm, vet inte faktiskt själv… skriver bara rent ut vad jag tänker för stunden.

  #66133
  reaper
  Deltagare

  Tjena alla
  Jag bor i Amsterdam och puffar VARJE dag. Jag har markt att man kan vara lite seg pa morgonen men det ger sig efter nan timme. Har dock inga problem med att roka pa lr innan jobbet inte for att jag gor det spec ofta. Tycker inte att omdomet forsamras bara man hela tiden ar medveten om sin omgivning och lar sig att inte satta den lata sidan till.

  #66134
  reaper
  Deltagare
  Magnvs wrote:
  Som vi säkert alla vet vid det här laget är inte Cannabis någon prestationhöjande drog av något slag. Snarare tvärtom (tvyärr).

  beror ju helt på vilken sorts prestation man pratar om. för mig så är cannabis klart prestationshöjande när det gäller vilken sorts kreativ aktivitet som helst, framförallt musikskapande.

  sen kan jag nog inte säga att jag upplevt ett cannabisrus som en försvårande faktor i något sammanhang, faktiskt… det enda är att jag får ett väldigt annorlunda perspektiv på det jag gör, på gott och ont (men allra oftast ont). det enda jag kan se som negativt i inlärningssammanhang är ifall man ska plugga FAKTA och såna grejer, då man måste ha ett helt intakt närminne. då kanske det kan bli svårt. 🙄

  men allt annat som har med logik och tankeförmåga och framförallt då kreativitet tycker jag bara blir intressantare av lite thc i hjärnan. 💡

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top