Rötter.

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4188
  reaper
  Deltagare

  Jo jag har en ca. 3 veckor gammal planta som jag satt i en rätt liten kruka. Nu idag såg jag att rötterna börjat växa utanför krukan (allså i lufthållen längst ner) och att en av rötterna va rätt stor och såg ut som en tentakel. Så jag gick och bar mor min om hjälp med att föraöver plantan till en större kruka. Men ikke sa nicke, istället för att hjälpa mej börja hon vattna krukan så att det rann igenom och sa något om att rötterna automatiskt kommer växa in och att jag hade givit den förlite vatten och att jag inte behöver förflytta plantan till en större kruka än på länge. Vem har rätt jag eller min moder?

  Ps: Har sagt till min Mamma att det är industrihampa jag odlar och min Mamma som har som största intresse att köpa och plantera dvs. blommor tycker bara det är bra att jag är intresserad av att odla :)

  #92823
  reaper
  Deltagare

  Mja, om din mor säger att rötterna kommer växa inåt i krukan igen stämmer det säkert.
  Men iom att cannabis är en ganska krävande planta, (särskilt kräver den ju vatten och bra dränering) så bör du uppgradera till en större kruka, med ett rejält lager lecakulor på botten, innan du börjar blomma den.

  Lägg en gammal avlagd handduk eller liknande ovanpå lagret med lecakulor så kan du återanvända dem vid nästa odling utan att behöva gräva ut dem en och en. 😉

  En sak till.

  Varken industrihampa eller den cannabis som odlas (teoretiskt) här på forumet är laglig att odla. Om nån granne ringer polisen får din mor ta straffansvaret eftersom det är hennes namn som står på kontraktet, dessutom.

  Ett ganska bra tips någon här på forumet gav en ung odlare en gång i tiden var – vänta med att odla cannabis tills du flyttat hemifrån, och börja öva dig på avancerad hydroodling redan nu med lagliga växter! 😉

  #92824
  Trestor
  Deltagare

  Jag skulle plantera om plantan snarast. Visst funkar det att ha den kvar, det är vanligt med krukväxter, men dessa vill man ju begränsa storleken och växthastigheten på, det vill du inte med cannabis om du tänkt röka plantan sen. Ska du ha den bara som prydnad så kan du väl lyda din mors råd.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top