Reklamfilm om medicinsk marijuana!

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3068
  reaper
  Deltagare

  En reklamfilm skapad av det Libertarianska partiet i USA har blivit utsedd till ”Mest Dramatiska” politiska reklamfilm från 2002 av tidningen National Journal.

  Reklamfilmen valdes bland 1,868 politiska reklamfilmer som attackerade en politisk fiende under de 500 senat, guvenör eller representanthus-valkampanjerna som sändes under 2000. 30-sekundersfilmen, kallad ”Why Bob”, sändes av den libertarianska Carole Ann Rand mot den Republikanska Bob Barr i valet för en plats i representanthuset för distrikt 7 i delstaten Georgia.

  Filmen visades ca 4,000 gånger på bla CNN, TNT, Comedy Central, MSNBC och andra kabelkanaler i Georgia under valet i somras. Den var skriven, regisserad och filmad av den politiska redaktören för partiet, Ron Crickenberger, som sa att det kändes ”underbart” att bli erkänd av den inflytelserika tidningen för hans arbete.

  ”Det visar verkligen på kraften i medicinsk marijuana-frågan. Jag kände efter att sett filmen att vi verkligen hade något som var kraftfullt och även om vår budget inte var stor var det den sorts reklamfilm folk kommer ihåg,” sa han.

  ”Why Bob”-filmen visar Cheryl Miller, en patient som använder medicinsk marijuana pga att hon lider av MS. I filmen addresserar en svag Miller kameran från en sjukhussäng och säger: ”Bob Barr tycker jag bör sättas i fängelse för att jag använder min medicin. Varför vill du göra det mot mig, Bob?” En röst säger då: ”När Kriget mot Droger riktar in sig på våra sjuka och döende, har det gått för långt – och det har Bob Barr.”

  Crickenberger spekulerade i att reklamfilmen var så effektiv eftersom den berättade sanningen. ”Det här var den mest ärligaste reklamen på hela året,” sa han. ”Den berättar sanningen istället för politiskt skitsnack.”

  Filmen hjälpte till att besegra Barr, vilket är ett av målen det libertarianska partiet har, att avsätta de värsta drogkrigarna i kongressen. Barr förlorade mot republikanen John Linder i ett republikanskt förval.

  http://www.randforcongress.com/video/rand1.wmv

  Källor:
  http://www.expressen.nu

  Home

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top