Reaktioner på MoBs senaste utspel

 • Detta ämne har 14 deltagare och 20 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30385
  gr0g
  Deltagare

  Jag slänge iväg ett mail till tanten. Hoppas hon svarar.
  Kommer Normal att göra någonting?

  MOD: det här kommer från tråden: https://www.swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=42214&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

  KOM IHÅG ATT DET INTE ÄR TILLÅTET ATT DISKUTERA NYHETERNA I NYHETSFORUMET!
  Skapa en tråd för diskussionen samtidigt som ni skapar en Nyhetstråd!

  #355015
  dr_zoidberg
  Deltagare

  Normal verkar ligga i koma. Annars är det ju just nu som dom borde hoppa upp och bita förbudsivrarna i näsan. Jag skulle gärna vara hemma och ta del i kampen, för nu är RÄTT TID ATT AGERA men jag är för 17 på andra sidan planeten… Jävligt kass tajming från min sida. ;)

  The Independent och The Guardian, ivrigt påhejade av The Economist som står på legaliseringssidan.

  Ja, och det är klart att en bunt fanatiker från Gotland vet bättre än några av de absolut mest ansedda tiddskrifterna i vårat tidevarv. Jesus…

  I dagens Telegraph gör man på förstasidan stor affär av en enkät besvarad av tre tusen personer, där man konstaterar att ”allmänheten har en avslappnad inställning” till cannabis.

  Ja, om man har undersökt 3000 personers inställning till drogen och kommit fram till att dom inte har något emot den, varför får man då inte tala om det?
  3000 pers är ändå en statistisk försvarbar siffra.

  I likhet med kriget mot terrorism kan vi räkna med att det så kallade kriget mot narkotika kommer att pågå under flera år framöver och det finns inga skäl att dra sig ur en sådan kamp mot narkotika för att några mediala narkotikadilettanter ondgör sig över att tusentals användare av cannabis ’drabbas’ av detta, som dom säger, ’orättfärdiga krig’.

  Och i likhet med kriget mot terrorismen är det just ett helt orättfärdigat krig som bara gör saken värre. Man blir lite rädd när man läser det här. Tas dom här människorna på allvar där hemma eller? I så fall är det fan dags att se över hjärnfunktionerna hos den svenska befolkningen.

  Det är dags för Sverige att intensifiera kriget mot narkotika.

  😆 🙄 😥

  Jävla galningar. Det värsta är att dom ses som seriösa, medans dom ser på ”oss” som en bunt flummskallar som inte vet ett skit… Det känns lite snett på något sätt… Jaja, go Sverige! Plattan i mattan och full fart åt helt fel håll. Det sjuka är att dom inte ser att hela Europa är på väg i motsatt riktning.

  #355016
  reaper
  Deltagare

  Jag skulle vilja veta vad Normal gör just nu …. Precis som dr_zoidberg skriver så känns det som det är helt rätt tid att ”bitas i näsan”…. Dags att synas och höras.

  #355017
  SleepaZ
  Deltagare

  Det är kanske inte så lätt för Normal att få spalter med tanke på klimatet i Sverige.. Det skulle väl isf vara om nån tidning, tex Expressen väljer att göra nått stort repotage om Normal.. Kanske skulle man kunna använda sig av URF där många oskyldiga ungdomar åkt fast.. Kanske göra en uppföljning med gamla besökare på URF som åkt fast och lägga fram hur deras liv påverkats efter dom åkt fast.. Dvs vad blev bättre för deras skull? Kanske får svårigheter till arbete osv..

  #355018
  gr0g
  Deltagare

  Jag hade helt missat att det inte var tillåtet att diskutera i nyhetsforumet.
  Ursäkta.

  Det är uppenbart att det finns felaktigheter i de mesta av påståendena
  som antiknark-lobbyn spyr ut över folket. Men om de talade sanning
  vore det svårt att få någon att tycka att ett förbud är så himla jävla
  bra.

  #355019
  cliff
  Deltagare

  Ja, herregud. Nu borjar det hetta under parkettgolvet pa Mobilisering mot narkotika och Torgny Peterson. Da ar det dags att borja dansa sorni och kasta ur sig fantastiska mangder floskler. Inte latt nar man borjar fa offentlig kritik aven inom landets granser och nar den stora dagstidningen idiotforklarar en.

  Jag gissar att ni ar bekanta med begreppet dansande honan. Enligt myten ska det ha funnits en man som under femtiotalet akte runt USA med en honsbur med myntinkast. Nar folk stoppade in ett mynt sa dansade honan eftersom det kom musik ur hogtalaren och dessutom sa blev golvet riktigt varmt under fossingarna, sa honan lyfte pa benen nastan rytmiskt i takt till musiken. Allmogen appladerade och stoppade i mer pengar och den stackars honan fick aldrig en lugn stund.

  Tankvarda livsoden som man kan mota om man pratar med honor…

  MVH

  /cora

  PS. Undertecknad har varit i kontakt med en stor kvallsdrake och avvaktar beksed om Normal ska borja frita honor eller sta bredvid och heja pa. Det kan inte vara kul att vara showhona i dessa dagar. Slapp Gynnå Oguz fri! Bekampa plagsamma forsok pa stallforetradande myndighetschefer! Vi kraver det!

  #355020
  Daniel
  Deltagare

  @dr_zoidberg wrote:

  Ja, om man har undersökt 3000 personers inställning till drogen och kommit fram till att dom inte har något emot den, varför får man då inte tala om det?
  3000 pers är ändå en statistisk försvarbar siffra.

  Jag håller med: Brukar det inte vara cirkus 1000 personer man tillfrågar vid opinionsundersökningar?
  Jag kanske talar ur nattmössan men har för mig att det brukar vara typ ”1143 personer tillfrågades”.

  Och till cora: Har du ingen möjlighet att använda dig av å, ä, ö?
  Du skriver riktigt intressanta och tänkvärda inlägg men det är jobbigt att ta sig igenom dem när å, ä, ö blir a, a, o.
  Vidare har jag för mig att du nämnde att du tidigare var insatt i NORMAL, vad hände? Kan du inte ta tag i trådarna igen?

  /Daniel

  #355021
  cliff
  Deltagare

  @Daniel wrote:

  Vidare har jag för mig att du nämnde att du tidigare var insatt i NORMAL, vad hände? Kan du inte ta tag i trådarna igen?

  Med risk for att skriva dig pa nasan, om det ar nagon som ar insyltad i Normal sa ar det nog jag. Undertecknad har ikvall suttit och hamrat ihop en rejal orfil till debattartikel riktad till just namnda stf myndighetschef och vantar nu pa svar om det ar sa att den kommer att publiceras. Den kommer har:

  @Svenska NORMAL wrote:

  Ja, herregud. Mycket ska man lasa innan ogonen trillar ur. Nu borjar det hetta under parkettgolvet pa Mobilisering mot narkotika och stallforetradande myndighetschef Gynna Oguz. Da ar det dags att borja dansa och kasta ur sig floskler. Det ar formodligen inte latt nar man borjar fa offentlig kritik aven inom landets granser och nar den stora dagstidningen idiotforklarar en pa grund av bristande arbetsmetodik och reflektionsformaga.

  Jag gissar att ni pa Mobilisering mot narkotika och er chef socialminister Morgan Johansson (s) ar bekanta med begreppet den dansande honan. Enligt myten ska det ha funnits en man som under femtiotalet akte runt USA med en honsbur med myntinkast. Nar folk stoppade in ett mynt sa dansade honan eftersom det kom musik ur hogtalaren och dessutom sa blev golvet riktigt varmt under fossingarna, sa honan lyfte pa benen nastan rytmiskt i takt till musiken. Allmogen appladerade glatt, stoppade i mer pengar och den stackars honan fick aldrig en lugn stund.

  Plotsligt hande nagot. Trotta pa en allt mer frammande samhallsutveckling samlades manniskor for att kollektivt stanga vardagen ute. Farorna fanns kvar men dessa manniskor valde att hellre njuta av gemenskapen och tron pa en battre varld.

  Ovanstaende ar inte en beskrivning av en socialdemokratisk partikongress utan en av manga forklaringar pa hur Technon som musikstil spreds fran Detroits undergroundmiljo under mitten av 80-talet. Vi vet de flesta vad som hande nar den har musikstilen kom till Sverige. Politikerna fick panik och som en av fa demokratiska stater skapade vi en polisstyrka som helt ar fokuserad pa bekampandet av en kulturyttring, namligen Ravekommissionen, numera arbetandes under aliaset Krogkommissionen.

  Resultaten lat inte vanta pa sig. Med stort samhalligt stod satte Stockholmspolisen in kravallpoliser mot dansande ungdomar. Vi kunde se bilder i media hur halvnakna sextonariga flickor tvingades ut i minusgrader och bussades till polisstationer; inte en gang utan varje helg. Det handlade om att skicka en tydlig signal till dessa ungdomar och i slutandan maste man faktiskt saga att vi lyckades. Vi lyckades fa dem att inse att samhallskritik maste foras inom de parlamentariska spelreglerna och att inga undantag accepteras. Det var val bra, eller hur? Speciellt som att hela ravekulturen darefter gick under jorden och darfor numera saknar dialog med det ovriga samhallet. Da blir det kanske inte sa latt att upptacka narkotikamissbruk bland dessa ungdomar heller, eftersom man skramt bort dem. Men det var formodligen inte sa viktigt, tydligen. Tolv ar senare ar det dock fortfarande technofester, som arrangeras under finsk jurisdiktion pa finska fartyg i form av kryssningar, som ar den svenska kulturens fara nummer ett aven om man pa senare tid aven borjat inkludera fran Stockholm sett narbelagna reggaefestivaler.

  Uppsala Reggae Festival (URF) ar namligen ett mycket bra exempel pa hur de skattemedel som ska hjalpa uteliggare och tunga narkomaner anvands for att fixa fina lopsedlar och bibehallen budget. Det ar fantastiskt att ett polisbefal kan fa behalla jobbet i Sverige nar man oppet sager att har finns det inget vald, stok och fylla; men:

  – Vi har inte ens hittat stora ordningsproblem, omfattande narkotikahandel eller nagot annat som far moster Klara i Uppsala att snurra runt i sangen vid midnatt och just darfor kommer vi kalla in extra resurser och bygga en urinprovstation mitt ute i skogen for att jaga ungar som roker hasch. Vi struntar innerligt i om nagon saljer till dem, vi tar dem nar de roker istallet, sa de inte till journalisterna i Uppsala forra helgen och det var val darfor de fortfarande star upp idag.

  Men nar polisen i Tjeckien pa en technofestival forra sommaren gjorde likadant sa blev det faktiskt rena upplopp mellan besokarna och polisen. Det var mycket nara att justiteministern tog med sig hela regeringen och avgick pga av tryck fran oppositionen. I Sverige ar saval Bodstrom (s) samt oppositionen ar synnerligen tysta om de mycket klena utfallen vad galler gripanden av langare pa URF, men det ar val kanske sa att om man som polis klar ut sig till rastafarier och forsoker infiltrera 14-aringar vilka rymt fran foraldrarna i Skovde for att titta pa reggae sa kanske man inte hittar sa manga heller, vad vet jag. Att det som poliskonstapel formodligen ar roligare att springa runt pa utomhusfestivaler och lysa besokarna i ogonen med ficklampor an att bedriva metodisk spaning och nolltolerans mot de som saljer droger till tonaringar samt att det tidigare formodligen rent statistiskt resulterar i mer uppklarade narkotikafall per mantimma; det betvivlar nog ingen; inte ens Uppsalas foraldrar.

  I delar av USA, framst i delstaten Utah, betraktas numera offentlig dans till techno utan tillstand som terroristhandlingar och man anvander nationalgardet som med paramilitara helikoptrar och targas jagar knarkarna in fallor av kravallstaket dar de sen fors i busslaster till fangelser for att sitta i flera ar. Ar det dit ni vill komma eller tittar ni at Italien dar tva jointar numera racker for att du inte ska kunna fa ut ett pass for resa utomlands? Vad sager ni, ska vi boka en flight till de fd sovjetiska centralfangelserna pa andra sidan Ostersjon for att pa plats studera hur de framgangsrikt okar andelen HIV-smittade narkomaner bland livstidsfangarna? Kan vara intressant med lite nya infallsvinklar och det ar nog inte helt omojligt om det sker myndigheter emellan.

  Ni har ju forrestem en hel del medel for strategisk forskning om huruvida labbrattor vill ha heroin ifall de tidigare injicerats med hasch sa ni kanske ska sla en signal till Riksforbundet Narkotikafritt Samhalle (RNS) som skapades av polislakaren Nils Bejerot 1969 och vars enda uppgift ar att paverka sana som er till att skapa ett an mer repressivt system, de verkar ha samma synsatt pa sina medmanniskor som Karolinska Institutet har pa labbrattorna. Da kan ni till och med, av RNS, kopa en forelasning av Ravekommissionens befal som, pa sin fritid far man hoppas, forklarar hur man som polis enklast utrotar rattorna pa just Uppsala Reggae Festival, jag tror nog att RNS accepterar er som fakturakund och ar ni snalla kanske ni kan fa rabatt som statlig myndighet.

  Stang av datorn och bege er ut i verkligheten, ni ska tillgodose medborgarnas behov av en fungerande narkotikapolitik inom ramen for pseudoreligionen Det narkotikafria samhallet(TM) samt FNs alderstigna och opraktiska narkotikakonventioner. Ett sant jobb inkluderar att knalla ivag 500 meter fran kontoret ner till Plattan och prata med Tjack-Henke och Horsar-Sara om hur de vill att ni gemensamt ska se till att de inte fryser ihjal i vinter, far HIV pga smutsiga sprutor, drabbas av foljdsjukdomar pga att deras kran blandat tvattmedel i pasen eller oavsiktliga overdoser eftersom de inte kan avgora renheten pa pulvret, punkt. Det ar kanske inte lika glassigt som att springa runt i EU samt FN och framsta som fralsta idealister fran ett land som utomlands betraktas som narkotikapolitikens Nordkorea men om ni inte kan hantera sana rent medmanskliga resonemang sa kanske er myndighet inte heller har sa mycket existensberattigande inom landet overhuvudtaget.

  Ifall nu Mobilisering mot narkotika upplever sig som honan i buren i exemplet ovan sa maste ni sluta med er reflexiva forsvarsretorik for det ar forst darefter som vi gemensamt kan bekampa plagsamma forsok, mediala saval som polisiara, pa saval knarkande medborgare som forhoppningsvis ickeknarkande stallforetradande myndighetschefer. Snalla, tank pa att det ar valtider och ni maste som nationell narkotikapolitisk myndighet backa upp regeringens luftslott. Valjarna forvantar sig det av er, speciellt nykterhetsrorelsen.

  Glad Sensommar!

  [er van i smeten]
  Svenska NORMAL

  17 augustus 2006

  Vad vill du vi ska gora? Storma Fries sommarstuga och starta fristad?

  MVH

  /cora

  PS. De svenska vokalerna ar inga problem, antingen fixar en stackars JMK-student som leker high-life som redigerare dem eller sa fixar jag nagon annan som gor det innan sattning, tank pa pumpen gosse. Det ar var som star i texten som ar viktigast, inte typografin.

  EDIT: Ny version pa artikeln.

  #355022
  Nesta
  Deltagare

  Skitsnyggt och med djup ironi (älskar ironiska skrifter), hoppas att ställföreträdare Gynnås inte går i psykologiskt försvar eller att hon är så indoktrinerad så hon inte förstår vad du skriver

  :hippie:

  #355023
  SleepaZ
  Deltagare

  Underbart skrivet Cora. Jag hoppas du får iväg den till media.. Kan ev fixa åäö i morn.. Om ingen annan gör det före då dvs :)

  #355024
  greengoblin
  Deltagare

  som vanligt är det Applåder!
  Jag gillar som Nesta när ironin ligger och lurar under ytan.
  Men frågan är om inte det motverkar syftet och eskalerar smutskastningen en nivå?

  har för mig att ravekommisinonen blev ”undomssektionen” av narkotikaroteln
  inte krogkommisionen, men lita inte mig.

  #355025
  the_mighty
  Deltagare

  Jättebra med en debattartikel, dock så tror jag inte ironi och dumförklaringar är vägen att vandra. Det bygger snarare upp bilden om uppkäftiga ungdomar och att de egentligen seriösa argumenten täcks under ett lager av ironi. I och med att motståndarna inte travesterar oss på det sättet mot oss är det dumt att vi gör det med dom. Bättre att möta med byråkratisvenska och hårda argument. Dock så skulle jag hellre se debattartiklar av detta slag än de torra essäer som dagligen tas in på t.ex. brännpunkt, dock så måste man nog vara en smula torr och byråkratisk för att tas på allvar. I alla fall i en sådan här fråga.

  #355026
  cliff
  Deltagare

  Jag bugar for berommen och tar at mig av kritiken. Tro mig, jag strok de varsta delarna eftersom ingen skulle vilja trycka dem aven om jag kan visa upp bevis for det jag dar pastod.

  Att skriva debattartiklar ar ett gissel rent allmant och nar det handlar om legalisering av cannabis sa ar det alltid en fraga om att fa in foten forst innan du kan forklara vem du ar. Att producera texter om hur bra det ar med fri nedladdning av musik eller fred i mellanostern ar ganska enkelt i jamforelse, for att inte tala om hur enkelt det ar att skriva om hur korkade och icke palasta vi sjalva ar. Har handlar det om att sticka ut halsen och hoppas att det inte kommer ett rakblad flygande.

  Dels ska debattartiklar vara sa enkla att vem som helst som koper en tidning eller gar in pa en hemsida ska kunna lasa dem utan egentligen veta vad det handlar om fran borjan (vilket ar synnerligen svart, jag har skippat hela resonemanget om bruk vs missbruk och borjar du dra in resonemangen om kausalitet vs korrelativitet sa borjar aven folk pa swecan flacka med blicken).

  Sen ska de halla sa hog stilistisk kvalitet att de star ut fran den flod av debattartiklar som dagligen strommar in fran olika PR-byraer (vilket den version som ni ser har ovan inte gor men den jag har har bredvid mig gor efter lite omstuvningar). Utover det sa ska de vara dagsaktuella och kunna sattas in i ett storre politiskt sammanhang. Sen sa ska de reta nagra men inte for manga, fast de far och andra sidan inte vara rena somnpiller heller. Sen sa far de oftast inte kollidera med vad som skrivs i ledare och kronikor, alla kan inte skriva om knark eller AMS samtidigt utan det handlar om hur man stuvar om i den fardiga tidningen.

  Jag haller med om att artikeln ar ratt giftig och av vissa kan den sakert uppfattas som rent krankande. Kom ihag dock att nar Mobilisering mot narkotika tittar pa Normal sa ar det inte liksom en fraga om att de bjuder in pa kaffe och semlor utan vi upplevs som nagot katten slapat in, inte bara idag utan under hela var historia. Vi ar inte portade pa deras oppna konferenser men det ar inte sa att de svarar pa mail heller och det ar forst nar de gor det som vi sanker garden, vi har i nulaget inte rad med bjudsprit och mysiga tramskonferenser dar man badar bastu och delar med sig av de offentliga medlen mellan varandra. Dessutom har de faktiskt en gang utan att vi tog kontakt med dem via ett pressmeddelande tryckt ner oss i skorna och darefter avbojt forklara sig nar vi ringt upp deras pressekreterare (aven om man inte kan ta sant i hansyn om man inte svarar direkt nar det intraffar, jag kan ju inte lagga in sana saker nu fyra manader efterat, sant ingar ju liksom i spelet).

  Sen sa finns det nog bara en eller tva stora tidningar som kan tanka sig att plocka in nat sant har overhuvudtaget, Expressen och DN. DNs debattsida ar landets mest onskade (en bekant till mig jobbar dar ibland) sa den kan vi nog glomma sa har nar partierna slass om minsta spaltmillimeter for att kunna knipa de sista procenten innan valet. Expressen kan inte skriva om knark hela tiden, det finns andra fragor ocksa. Dessutom ar Gynnas svar i pressmeddelandet helt riktat mot deras ledarredaktion sa da verkar det synnerligen markligt att de skulle ta in en debattartikel egentligen, eftersom vi svarar i deras stalle.

  Darfor formulerade jag mig giftigt och satsade pa webeditionerna dar de inte heller klipper lika hart, som en sista chans att komma in med skandalkortet viftandes i luften. Skulle den dar artikeln mot formodan hamna i en printedition sa maste den skaras sa hart att storre delen av resonemangen skulle forsvinna helt. Dessutom ar den egentligen redan for gammal eftersom kokainskandalen kom in emellan och det ar mer eller mindre omojligt att lyfta fokus fran dessa fd friidrottare som forsokte snorta upp mittlinjen pa Avenyn eller vad det nu handlade om. 200 anonyma personer i Uppsala ar egentligen ingenting nar man inser att interpol och svenska polisen lagt fyra ar pa att kartlagga Patrik Sjoberg. Hade vi kunnat visa upp nagon som grater ut hade det varit en annan sak, men da hade det aldrig blivit en debattartikel ens utan en vanlig nyhetsartikel med bild pa ledsen rastafari i ofordelaktigt blixtljus.

  Det ar valdigt sallan Normal skriver pressmeddelanden, jag tror att vi skrivit fyra totalt (fem inkl ovan ifall vi andrar den till officiellt uttalande) och skickat ut tre av dessa, dessa har helt varit i anslutning till GMM. De far vi respons pa eftersom vi da sjalva skapar nyheten. Det ar synnerligen naivt att tro att en liten relativt obskyr grupp som Normal faktiskt skulle ha en direktfil rakt in i media, speciellt med tanke pa vad vart amne. Daremot sa ar det inga som helst fel med att producera en massa asikter men vi kan aldrig forvanta oss att vi i nulaget kan krava nagot av media vad galler publicitet. Det vi ar mycket bra pa och som media gillar med oss ar att vi kan hitta folk som kan vara med i olika reportage om just cannabis och att vi i dessa fall kan komma in med forslag hur man bor skriva eller filma for att gora det hela intressantare men da handlar det uteslutande om att tidningar sjalva kontaktar oss (hander av och till) eller att vi tipsar om bra storys till befintliga journalister som vi har kontakt med (vilket vi gor nar vi dyker pa nagot). Dessa artiklar, tv-inslag, radiointervjuer osv skrivs inte av oss och det ar inte vi som far nagon berom for det men det spelar ingen roll sa lange vi far det som vi vill, dvs sa lange Svensson borjar fundera pa om haschet kanske skulle vara lagligt egentligen.

  Vill man hamna i media sa ar den allra enklaste vagen att skapa egna nyheter. For att vara arlig sa har jag ganska svaga forhoppningar att nagon skulle vilja ta in nagon debattartikel av oss sa har i valtider men a andra sidan kan inte Normal heller stillatigande se pa nar Mobilisering mot narkotika virrar runt. Pa sa vis ar vi ratt lika, de maste reagera pa expressens ledare med ett pressmeddelande, vi maste reagera pa deras pressmeddelande med en debattartikel, expressen maste svara tillbaka pa deras pressmeddelande med en ny ledare och dar tar det formodligen slut. Normal hostade till liv utat sett i nagon sekund, vi lagger upp en ny text pa den annars ratt doda hemsidan och sen sa fortsatter vi med det som vi gor annars (planerar for revolution, knyter kontakter med andra utanfor normal och swecan, planerar GMM och de saker som vi varit inblandade i tidigare i ar men dar ingen kommer se att det ar vi som gjort nagot).

  Det kanske later sorgligt men det ar det faktiskt inte. Min uppfattning av Normal just nu ar att det gar valdigt mycket battre bakom kulisserna an tidigare. Ifall ni vill ha media sa har vi en grej som ev kommer bli rejalt uppmarksammad runt jul/nyar men det handlar om att lyckas slutfora allt i tid och att se till att Normal faktiskt kan dra nytta av det. Vi slass inte for andra utan for att andra lagen och den utvecklingen har vi en funktion i, i varjefall indirekt eftersom vi ar de enda som faktiskt samlar folk pa demonstrationer arligen for nagot som for fyra ar sedan ansags rena kamikazeuppdraget. It’s the small steps that counts, big leaps creates backlashes.

  En av de saker som jag noterat genom aren ar hur media, och myndigheter, numera allt oftare pratar om bruk istallet for missbruk. Det ar nastan som att man tror att de gatt nagon mediatraning, mig kvittar det, bra ar det. Jag tror att det ar tack vare RFHL och Brukarforeningens insatser. Glom inte heller att nar Brukarforeningen var nya ansags de fasligt radikala, sen kom vi och de blev ganska rumsrena genom detta. Om ni pa swecan kan hitta nagon rejalt vrickad hysterisk syratomte som kan tanka sig att stalla till mediala galenskaper om att det borde vara obligatoriskt med psykoaktiva svampar i skolmaten sa kommer aven Normal pa sa vis att bli rumsrena eftersom de yttre kanterna av skalan forskjuts och vi flyttas mer mot mitten. Det later cyniskt, men jag tror det kallas politik. Det ar exakt samma sak som hande ar Sverigedemokraternas mest skogstokiga karna brot sig ur och bildade Nationaldemokraterna, da kunde SD peka pa ND och saga att sa dar flippade ar vi minsann inte. It’s the oldest trick in the book men det funkar varje gang…

  Puss & kram

  /cora

  PS. Det blev ingen publicering, nyhetsvardet ar over, som vantat.

  #355027
  Atouk
  Deltagare

  Bästa aktivistinlägg som skrivits på swecan på ett bra tag!
  Insiktsfullt och genomtänkt. Varma åpplåder och kramar till cora :love:

  Jag har flyttat tråden hit från Coffeeshopen eftersom det är här den hör hemma.

  #355028
  Fatboy
  Deltagare

  Jag står upp och applåderar. Mycket bra skrivet Cora :pleased:

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top