Re: Skulle du låta ditt barn bruka Cannabis?

 • Detta ämne har 8 deltagare och 18 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4474
  Drullper
  Deltagare

  @Bahlgar wrote:

  Skulle du låta ditt barn bruka Cannabis? Eller om ni har barn låter ni de göra det?

  Alltså det skulle ju vara svårt att styra men jag skulle nog ha samma inställning till cannabis som andra droger tex alkohol och tobak….

  #94736
  Gin
  Deltagare

  Ja det skulle jag. eller jag skulle inte uppmana dem till det, inte till något droganvändande, men jag skulle inte propagera med felaktig information, inte heller låta dem använda det vid ung ålder då det är som mest skadligt och då de är som mest oansvariga. Men hellre det än alkohol/tobak

  #94737
  Trestor
  Deltagare

  Ja, annars vore det väl en jävla dubbelmoral. Dock inte innan de är 16, och innan de är 18 skulle jag vara mycket restriktiv. Vare sig man vill eller ej exprimenterar tonåringar med droger, jag ser då hellre att min son eller dotter röker lite marijuana än han eller hon dricker sig full på alkohol.

  Självklart skulle jag aldrig uppmana eller uppmuntra mina barn till några som helst droger, men om de ändå vill använda cannabis så ger jag de gärna information om växten och kanske röker första gången med dem. Någon drog introduceras nästan undantagslöst alltid i människors uppväxt. När det sker ser jag hellre att de upplever en relativt ofarlig drog i säkert sällskap än att de provar farliga droger med någon opålitlig.

  #94738
  mnt
  Deltagare

  Under mina barns uppväxt skulle jag försöka lära dem att respektera och älska. Droger är inget undantag. Jag skulle inte vilja se mitt/mina barn ta några droger förens de börjar närma sig vuxen ålder. Men jag skulle nog prata med dem om det och försöka ha ett bra förhållande med de så de vågar berätta om de är sugna på och testa så jag kan komma med råd och information.

  Jag skulle aldrig uppmana de att ta droger, snarare hålla sig ifrån de. Ah, svårt att förklara. Men, om man lär de att ha stor respekt för alla droger så tror jag nog att de förstår rätt bra själv (förhoppningsvis) om när de är redo för droger om de vill testa osv.

  #94739
  MrY
  Deltagare

  Jag såg på en dokumentär på potTV från Holland. Där hade hem och skola föreningen drogtestar kvällar med ungdomar i yngre tonåren. Det gillar jag.

  Men barn under 12 år ska man inte låta röka cannabis, utan blanda den med O´boy istället.


  Swecans ungdomssektion testar NY city diesel.

  #94740
  Dytree
  Deltagare

  Jag skulle hellre vilja att dom satt hemma med mig och pratade och rökte lite än var ute och söp sig fulla på alkohol(skulle oroa ihjäl mig skulle jag tro). Jag skulle acceptera det men inte uppmana till det.

  /F

  #94741
  Farull
  Deltagare

  Jag delar uppfattning med de flesta här. Jag tror dessutom att en legalisering inte skulle utgöra något problem på den punkten. Cannabis finns redan tillgängligt för tonåringarna, fast under mycket okontrollerade former. Tänk om de förespråkade ett vettigt drogbruk på droginformationen i skolan istället för anti-noll-tolerans grejen som man växte upp med.

  Off Topic: MrY’s inlägg är så jäkla roliga. Ibland så vet man inte om han skämtar eller menar allvar… :-) Atomreaktor tråden var bland det bästa som skrivits på forumet, men den försvann nog i nån flytt. :-)

  #94742
  reaper
  Deltagare

  Barnen testar ändå vare sig föräldrarna vill eller inte. Förbjuder man det så gör man det bara mer busigt och attraktivt.

  Bättre att de provar hemma i kontrollerad miljö och med en kunnig vuxen i närheten, än med kompisar som inte vet vad de gör, hur drogen ska användas eller nånting…

  #94743
  reaper
  Deltagare

  Jag skulle hellre se att mina barn rökte cannabis ibland, än att dom är ute och super ner sig.
  Men jag skulle nog lära dom att ha mycket respekt för droger, så dom inte slänger i sig varenda drog dom kommer över.

  Ifall det är lika lätt för mina barn att få tag på droger som jag har det nu, då skulle jag nog vara J*vligt orolig. :)

  #94744
  reaper
  Deltagare

  Jag får ett barn i september, jag kommer nog inte ha nått emot om den brukar cannabis, bara den köper från rätt personer inga ”kriminella”, men om det blev tyngre droger så skulle jag nog inte acceptera det… 👿

  #94745
  reaper
  Deltagare

  @Bahlgar wrote:

  Skulle du låta ditt barn bruka Cannabis? Eller om ni har barn låter ni de göra det?

  Om jag var i ett land där drogen var laglig och socialt accepterad. Och som sagt inte före dom är 16.

  Ifall det är som det är nu i Sverige och dom skulle vara över 20 så skulle jag inte bry mig så mycket, Sålänge dom inte missbrukade.

  Alkohol & Cannabis.. lätta droger enligt mig.. sålänge man inte missbrukar dom. Men allting går att missbruka och det är oftast personen
  som missbrukar drogen, och inte drogen som missbrukar personen.

  (Har inga barn, är lite för ung för det. Men kommer förhoppningsvis att få det i framtiden).

  #94746
  reaper
  Deltagare

  @green pufff wrote:

  Ja för det första så tror jag inte att jag skulle villa sitta med farsan och röka det skulle bara var pinsamt nä då skulle jag nog hellre röka med kompisar även första gången. Om jag accepterar det eller inte tror jag inte spelar nån roll barn gör ju som dom vill. Jag tror att det är viktigt att låta barn vara självständiga så tidigt som möjligt
  Låta dom var ute och ha kul när dom själva känner att dom är mogna för det. Att ha en massa regler som dom måste följa kommer bara att slut på ett sätt dom kommer och bryta mot nån regel och tycka att det här var ju inte så farligt. Även om man skriker på dom och inte låter dom vara ute så länge som dom vill så kommer det bara att härda ungdomen så att (han) (hon) kan bryta mot mer regler. Så att skulle du låta ditt barn röka cb är en dum fråga då det inte bara är föräldrarna som styr det. Föräldrarna kan bara väg leda sina barn. Alla viktig beslut kommer barnen ändå själva att göra så då ska man väl inte förvirra dom med en massa regler. Dom kan ju välja fel då. I tonåren så gör man ju uppror mot sina föräldrar, man gör tvärtemot vad dom säger så att säga till sitt barn att alkohol är farligt och att cannabis är mindre farligt så kan det ju ha motsatt effekt och det vill man ju inte. Jag skulle inte ens prata om cannabis inför barn det är sånt som dom får lära sig själva. Man är ju inte dummare än att man förstår att folk inte röker cb för att få ont i huvet och bli aggressiv och må ila det trodde jag inte ens på när jag var liten 5-6an. Så skulle jag se att mina barn rökte cb då skulle jag ge dom en chans att säga det själva till mig. Och om man ser att det blir för mycket av det goda då upplyser man dom om att det kan förstöra ruset. MVH

  Jag kan inte helt hålla med dig om detta. Hur ska barn kunna skilja på rätt och fel om man inte har regler. Tänk om dem ser allt som dem gör som bra trots att d är dåligt.
  Jag har själv blivit uppfostrad med regler och så och jag känner inte att jag har fått en sämmre barndom för det. Tycker snarare att jag lärt mig mer o det alldra viktigaste så har jag lärt mig att respektera mina föräldrar och att man ska lyssna på vad färldrarna säger för dem säger ju inget som är dåligt för dig. Det är nog ingen förälder som vill att det ska gå dåligt för sina barn så därför säger man till dem att göra si lr så, för att d ska gå bra för dem i deras liv.
  hehe lite off topic sorry..

  #94747
  reaper
  Deltagare

  Hont:

  Jag har blivit uppfostrad med mindre regler än vanligtvis. Jag hade tex inga direkt tider för att komma hem när jag var barn, jag kom hem och åt när jag var hungrig, och kom jag inte hem när det var middag fick jag väll värma maten. Jag har heller aldrig fått tex utegångsförbud någongång.

  Jag tycker att barn skall så tidigt lära sig att ta ansvar för sig själva som möjligt. Klarar dom däremot inte av att ta ansvar för sig själva får man skapa regler. Men sålänge inte några regler behövs.. varför skapa dom?

  Mina föräldrar tog sig hellre ett snack med mig om jag tex kom hem försent på kvällarna. Och första gången jag drack mig redlöst berusad på alkohol (Var väll kanske 14 år) så tog dom också ett snack med mig. Det hjälpte oerhört mycket. Med denna uppforstran har jag lärt mig att kunna ta ansvar för mig själv, lärt mig vett och etikett utan regler..

  regler passar inte bra i alla situationer, och man måste lära sig att kompromissa.

  Truman

  #94748
  reaper
  Deltagare

  Den här frågan har varit uppe tidigare om jag inte minns fel, och jag tror jag svarade då också, men gör väl det igen…

  Ja, jag skulle tillåta mitt barn att bruka cannabis, på samma sätt som jag skulle tillåta barnet att använda måttligt med alkohol. Det viktigaste för mig, när jag får barn, är att skapa en förtroendefull relation till mina barn. De ska absolut inte behöva vara rädda för mig eller för att kunna prata med mig och kanske till och med tillåta mig att vara delaktig i deras privatliv, diverse experiment inkluderade! Jag skulle gärna röka med mina egna föräldrar, på samma sätt som jag tycker det är trevligt att ta några glas vin med dem.

  På tal om regler och barnuppfostran. Det finns ett visst mått av proportionalitet i allt, och enligt mig blir det väldigt oproportionellt om mina, eller någon annans barn, skulle vara så rädda för att föräldrarna ska få veta att de röker eller dricker att de hellre gör det i den mörka, svenska natten än i hemmets trygghet. Att välja en parkeringsplats framför sitt eget hem är inte bra. Jag skulle helle tillåta barnet att prova alkohol/cannabis hemma. Bjuda in kompisarna och sitta och puffa med lite läsk, godis, inomhusvärme och musik, med tryggheten att mamma sitter i köket och läser tidningen…slår en parkeringsplats. Samtidigt vill man inte att ens hem ska bli känt som ett tillhåll för ”haschrökande ungdomar” så att ens barn blir omhändertagna för att man enligt samhällets synsätt är en fruktansvärd förälder!

  Måste tillägga att risken för att dra på sig problem med myndigheterna ökar ju mindre barnen litar på föräldrarna och hellre söker sig till halvknäppa kompisar och ”dåliga miljöer”. Jag vill inte att mina barns uppväxt ska präglas av myndighetskontakter, vilket jag ser som den största överhängande faran med cannabis och ungdomar!

  Cat

  #94749
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Jag har inga barn själv och ska inte heller ha några, men när mina syskonbarn växer upp så hoppaa jag att cannabis är lagligt, så att de själva kan välja vad de vill säga ja eller nej till. Givetvis så hoppas jag på att de inte använder sig av drogen som flykt och att de får växa upp i ett mänskligt samhälle, men om de vill röka och dricka in rekreationssyfte när de är 18-20 år så tycker jag inte att det är fel. Jag var ju själv över 30 när jag provade cb första gången, och jag använder det inte särkilt ofta nu heller.
  Att 14-15 åringar använder cb anser jag inte är OK, lika lite som jag anser att det är OK att de dricker alkohol. Sedan anser jag att de bör få kunskap om vad droger är och innebär, fördelar och nackdelar, och att det inte är något man använder för att vara tuff bland sina kompisar.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top