projektarbete

 • Detta ämne har 2 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4417
  reaper
  Deltagare

  Vet inte om detta är rätt ställe för tråden, den kanske passar bättre i soptunnan(?)

  Hur som helst så är det så att jag måste verkligen hitta ett projektarbete som totalt skall uppta 100 timmar av min skoltid. Ämnet ska vara något inom natur, data eller matematik (data helst) och jag har total idétorka. Skulle vara snällt om ni som kanske har nån idé om vad som kunde vara roligt eller intressant att hålla på med som projektarbete. Alla förslag läses naturligtvis 😉

  tack på förhand

  ps. arbetet är av gymnasiekaliber

  #94427
  mnt
  Deltagare

  Själv håller jag på och skriver ett operativ system. Har inte alls kommit långt, men tja. Får se hur mycket man hinner göra. Ett 32bitars system med halvtaskig multitasking och memory management borde man väl kunna pilla ihop. :D

  Jag skulle gärna vilja skriva ett stort arbete om droger, eller främst cannabis i alla fall. Men, av vissa anledningar låter jag bli det. Min studieledare eller vad det heter verkar vara allt annat än positivt till droger och jag vet inte hur många lärare som skulle gilla att jag berättar ”positivta” saker om cannabis och knäcker alla dåliga lögner staten kommer med. Om inte annat lär man ju bli stämplad som världens knarkpundare (som jag nästan redan är stämplad som) också. :(

  Annars, inom datorer. Finns ju massor att göra. Beror ju på vad du har för intressen för datorer och vad du kan. Håller du på något med programering, webdesign, 3d grafik, musik eller annat med datorn utöver surfandet och spelandet?

  #94428
  reaper
  Deltagare

  Själv gör man musikfanzine. Även jag var tvungen att göra något på området matematik/data, och då jag inte är nån fena på programmering och inte har något större intresse för matematik, så kände jag att lite webdesign kombinerat med mitt musikintresse kanske inte skulle vara så dumt. Och det funkar helt klart.

  #94429
  reaper
  Deltagare

  imorrn är sista anmälningsdagen om man vill satsa på mvg, efter det kan jag bara få vg och mindre. Jag har fortfarande inte kommit på något men har dock funderat på ett spel, dock tror jag detta är för svårt. Jag ber er, snälla, ni måste ju ha nån idé .. även om den är dålig så skriv ner den så kan jag kanske utveckla den lite så att den passar 🙄

  #94430
  mnt
  Deltagare

  Svara på min fråga så är det nog lättare att hjälpa dig. :)

  #94431
  reaper
  Deltagare

  Varför inte kombinera kunnandet inom Cb odling och data;
  bygg ett avancerat odlingssystem med en gammal dx4 eller dyl. som controller.. odla bambu eller annan skit som växer fort..
  du kan ju odla industrihampa också.. fast pga. den halvkriminella auran så är det nog tyvärr ej att föredra… :(

  Du borde kunna få skolan att pröjsa prylarna… :D
  alltså ett datastyrd system som har koll på luftfuktighet, temperatur och dyl.
  varför inte odla i hydro?
  Skulle garanterat imponera även på de mer avancerade biologerna i min skola i alla fall…. 🙄

  PM.a gärna om det låter intressant…
  är för trött för att leta topics… 8)

  Lycka till..!

  #94432
  reaper
  Deltagare

  mnt .. håller nu på lite med programmering och webdesign, men jag skulle nog kalla mig för en hårdvaru och spelnörd.

  Delta9 .. hur svårt skulle det vara att genomföra tror du? Krävs det, förutom configurering av detektorer och dyl. , någon slags programmering för att få det hela att gå ihop.

  #94433
  mnt
  Deltagare

  @unDead wrote:

  mnt .. håller nu på lite med programmering och webdesign, men jag skulle nog kalla mig för en hårdvaru och spelnörd.

  okay. Om du inte är så sugen på att göra en hemsida eller skriva något program/spel så kan du ju kanske bygga en dator? Bygga en ”vanlig” dator är ju inte så svårt (kanske går att göra det svårt?), men om du bygger en helt egen, på komponentnivå då alltså. Ta någon enkel liten CPU (någon 8 bitars kanske), leta på några lämpliga minnen, bygg ett litet simpelt tangentbord eller nåt och få det att fungera. Iof, för att få in något vettigt på den så kommer du få koda assembler. Personligen tycker jag det är det enklaste språket av de alla nästan, men man måste veta hur hårdvaran fungerar.

  Kodar du PHP kanske? Lär dig annars och gör en hemsida om spel, eller vad som helst. Använd gärna lite MySQL databaser och så också. Inte så svårt att lära sig.

  #94434
  reaper
  Deltagare

  Själv har jag ju byggt ett växthus, odlar lite diverse väster. Ska undersöka vilken miljö som är bäst för de olika växterna. Men iofs så började jag med det för ca 6 månader sen. O de som e bra är att de e min biologi lärare som ska rätta mitt projektarbete. O när han hörde att jag skulle odla o sånt blev han tvärglad och sa att jag kunde få låna material från skolan om jag ville.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top