Problem i slutspurten

 • Detta ämne har 4 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21383
  reaper
  Deltagare

  Jag har två Orange Bud-plantor som nu är inne på sjätte veckan i blom. Plantorna är rejält buskiga och ca 80-90 cm som högst.
  Utrymmet är ca 60x60x180 och belysningen en 250w hps, ca 40 cm från toppbuddarna. Temperaturen kring toppbuddarna hamnar kring 29 grader.

  Det har varit en #¤%& massa krångel med dessa plantor och just nu ser de inte roliga ut. Tidigare (ca te veckor sedan) fick jag en massa blad (förhållandevis lågt på plantorna) som blev brunfläckiga, gulnade och krökte sig uppåt. Såg ut som magnesiumbrist så jag körde en näringskur och det blev bättre, om än inte bra.

  Sista 10-14 dagarna har en massa blad, framför allt i toppbuddarna börjat få massor av bruna fläckar och bli liksom hårda, hoptorkade och spröda. Körde först en dos extranäring ett par gånger men inget hände. Började funadera på övergödning istället och körde några vattningar helt utan näring men det bara fortsätter. Jag har tagit ett par bilder men är totalrudis på detta och lyckas inte lägga upp dem. Tycker inte det liknar någon av bilderna på ”problemsammanställningen” på overgrow. Funderar också på om de kan vara brända av lampan, men har haft ungefär samma avstånd till lampan hela tiden utan att ha haft problem tidigare.

  Någon som har en aning om vad det kan vara? Vad skulle ni gjort såhär knappa två veckor innan planerad skörd?

  Det har också börjat dyka upp märkliga ”utväxter” i toppbuddarna. Små gula grejer, kanske 3 mm långa, smala, med fåror längs med sidorna. Är ny på detta och vet inte om det kan handla om tidiga frön (de liknar inte fröna jag satte, varken till färg eller form), vilket skulle betyda att jag fått hanblommor någonstans som jag missat. Någon som kan ge en idé om vad det handlar om?

  Mycket tacksam för tips!!

  #266889
  Knarkkorven
  Deltagare

  Det är normalt att bladen börjar gulna och plantan ser lite allmänt hängig ut när den börjar närma sig slutet av blomningen.

  Ett foto, eller en utförlig beskrivning av planta/utrymme/allt annat skulle hjälpa mycket.

  #266890
  Helt_CP
  Deltagare

  shiieet orange bud som är så jävla fint röka 😮 Gå in HÄR och hosta upp en bild, rätt enkelt. Kopiera sen bild-adressen hit… peace

  #266891
  reaper
  Deltagare

  De lilla utväxterna är väl antagligen hanblommor, du har fått en hermis med andra ord. Jag har för mig att jag läst att just Orange Bud gärna kan bli hermisar (Dutch Passions).
  De andra hemskheterna du beskriver känner jag igen från ett par Bubbliscious jag såg. Jättekonstiga fläckar, har aldrig lyckats lista ut vad det var. Dessa hade exakt samma förutsättningar som andra strains under en och samma grow, men inga andra visade några brist tecken. Synd att det ska dyka upp sånna här tråkigheter för dig, hoppas verkligen någon vet vad det handlar om och att det finns något att göra.
  Ang hanblommorna så gör du nog bäst i att försöka nypa bort dem med pinsett eller så, så slipper du iaf frön i slutprodukten.
  Annars så tycker jag du ska köra på nu tills det är dags för skörd, förhoppningsvis sväller buddarna upp även fast hälsan är sådär, de sista 2 veckorna är ju otroligt viktiga.
  OB ska va en höjdare vad jag hört, Lycka till!

  Peace!

  #266892
  reaper
  Deltagare

  Får tacka för tips och tankar, testiklas, men tyvärr var det alltför gott om hanblommor för att det skulle fungera att nypa av dem. Såg ingen annan råd än att kapa båda plantorna häromdagen. När jag ansade dem upptäckte jag dessutom att det var betydligt fler hanblommor, på bägge plantorna, än jag trott. Jag hittade också gott om (vad jag antar är) fröbildning. Ganska snålt resultat dessutom på bägge plantorna.

  Har varit gott om problem med Orange Bud-odlingen, och resultatet är som sagt inte särskilt upplyftande. Men det blir väl till att röka de magra, fröfyllda hermis-buddarna i alla fall, trots att det knappast rekommenderas här på forumet. Särskilt som det inte verkar gå att få tag på någonting i den här jämra stan nu, om man inte vill jaga fulbrunt på plattan.

  Allt gott och tack för svaren!

  #266893
  fredrik
  Deltagare

  Odlade själv Orange bud för ett tag sedan, 1av 6 vart hermis, och polarn fick 1 hermis av sina 2 satta frön han med. Och då hade ljus/temp whotever INTE misskötts hos någon av oss.

  6-7 månader senare vart 2st sticklingar tagna från dessa honor hermisar. Trots att dessa stod i samma blomkammare och under EXAKT samma förhållanden som 4 andra strains som inte visat någon han-blomma alls.

  Fröna kom från dutch passion…

  Jag gillar inte orange bud. mvh fredrik

  #266894
  reaper
  Deltagare

  Ser det ut nåt sånt här typ?!?!

  http://www.fotogalleriet.se/alb_showpic_id264434.html

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top