POSTE RESTANTE

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4932
  reaper
  Deltagare

  När jag är ute på resande fot till mer cannabisvänliga länder brukar jag vilja plocka med mig av dom goda varorna hem. Då jag är väldigt nojig för tullen och skeptisk till att skicka hem CB i brev som är adresserade till mig, är poste restante ett sätt som alltid har funkat för mig.
  Du fyller alltså ett brev/kuvert/paket/packlår med valfritt innehåll och sedan, istället för att skriva din hemadress på paketet, skriver du:

  Ditt Namn
  Poste Restante
  xxx xx Din hemort

  Du tar lämpligen reda på postnumret till ett postkontor som ligger en bit ifrån ditt hem. När du sedan går till posten säger du bara till käringen i luckan att du heter si och så och väntar ett brev med poste restante. Du får då visa legg och får sedan ut ditt paket och knallar sedan hem och röker på väldiga mängder. Jag bor ju i stockholm och har ett (väldigt) vanligt för- och efternamn (det är en fördel), heter man typ Siefvert von Fiikonstrååle och bor i en håla med 190 pers bör man kanske använda sig av någon införstådd kamrat med lite vanligare namn, och använda sig av ett kontor lite längre bort från hemmet. Detta så att gestapo inte ska kunna härleda försändelsen till dig på något vis om vovvarna i tullen skulle sniffa rätt på den.
  Jag har gjort detta ett antal gånger och det har funkat perfekt!

  #97326
  reaper
  Deltagare

  Nu plockar ju iofs tullen det om det ”åker fast” i tullen, annars tror jag nog inte krimmen ”står och väntar” heller för den delen…

  #97327
  reaper
  Deltagare

  Det krävs ju en större arbetsinsats från rättsväsendets sida om de ska ta någon som använder sig av ’poste resestante’ metoden, så nog torde denna vara säkrare. Om man ska blit agen då så krävs det ju att polisen är på plats när man ska hämta ut paketet, vilket verkar rätt otroligt i och med att en sådan spaningsinsats skulle kräva en del fältarbete (läs sitta i en bil utanför postkontoret och dricka kaffe).
  Om jag mot förmodan skulle vara utomlands någon gång och var i stånd att skicka något hem så skulle jag nog använda metoden som nämns ovan.

  Kramkalas

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top