Positiv nulägesanalys

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58494
  lspooner
  Deltagare

  Förutom att det går framåt lokalt (Danmark), med en coffeeshop i köpenhamn, och ett initiativ att införa en modell liknande systembolaget vi har i Sverige, så händer en del i amerika. I USA kommer 6 delstater rösta om olika sorters legaliseringsinitiativ. Delstater stämmer federala regeringen i USA som bl.a. gör crackdowns hos affärer som säljer medicinsk marijuana.
  Sedan globalt har vi FN:s uttalande året innan (innan har jag för mig) om att avsluta kriget mot droger, backat av Kofi Annan och underskrifter från 7(?) nobelpristagare och mängder av forskare. Ett möte där de flesta latinamerikanska staterna + Portugal och Spanien kommer att deltaga, kommer hållas i mitten av november, där man lär visa upp resultaten av de ”drogliberala” hållningarna som använts i Portugal och Spanien.

  Lokalt i Sverige har vi dessutom allt fler cannabisrökande ungdomar, och det kan man tycka vad man vill om, men det väcker sannerligen debatt.

  Afrika & Asien är inte riktigt med, men i övrigt känns det som att en stor del av världen är i gungning… Bra sammanfattande artikel:

  http://www.world-war-d.com/2012/10/13/are-we-t … -on-drugs/

  Jag känner förändringens vindar…

  #610641
  Enviousness
  Deltagare

  Intressant och inspirerande, kul med feedback och reflektioner på nutidsläget :)

  #610642
  Masken
  Deltagare

  Var ett reportage i min lokala nyhetstidning om droger. Det handlade lite om drogläget i stan b.l.a med cannabis. Där stod att läsa att polisen inte längre prioriterar cannabis, utan i stället riktar in sej på kokain och amfetamin.
  Kanske börjar dom äntligen fatta att det är skillnad på cannabis och narkotika.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top