Plantornas blad hänger men ser bra ut ändå

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22008
  reaper
  Deltagare

  Hej, jag skulle behöva lite hjälp med diagnosen på min tonåringar.

  De har varit i vegg 1 månad och har stått i fönstret på dagarna och under två 20W LE under natten. Nu har de varit i blom i 4 dagar (12/12).
  Plantorna av okänd strain. Bladen ser ut som hos en indicadominerad strain och plantorna är ca 30 cm höga.

  De största bladen hänger lesset utmed sidorna på bägge plantorna. De mindre bladen slokar betänkligt. Jag har satt de i blom för ca 4 dagar sedan. De har varit friska och stabila tidigare och bladen är inte gula i kantorna eller något utan ser friskt gröna ut. Under mörkerperioden har fläkten varit på och i morse var de ok efter att ha slokad innan.

  Är det för varmt? Är de chockade av ljusmängden? Syrebrist? Luftfuktighet för hög? Jag har en ölsejdel med en disktrasa stående i bara. Annars vattnar jag när de verkar vilja ha, ca var tredje dag tidigare.

  Jag har ingen termometer än men det är varmt därinne… Kanske i högsta laget. Ska jag höja lampan? Kommer det att göra någon skillnad i mitt lilla område?

  Utrymmet är en garderob på 55 x 75 x 180.
  En mindre bordsfläkt har varit riktad mot plantorna och dörrarna har varit på glänt när lampan varit på. HPS 250w röd. ca 30 cm från plantorna, 2 st.

  Krukorna är 14 cm höga och 15 cm i diam. Den ena är det hål i botten. Bägge har leca i botten och krossad leca i jorden.

  Näring använd sporadiskt. Märke Gunry, grönt och fint växtnäring. Innehåll: N-P-K Fertilizer Solution 7-3-5. 7 % N Total Nitrogen. 1,75 % N Nitrate Nitrogen. 1,75 % N Ammonium Nitrogen. 3,5 % N Carbamide Nitrogen. 3 % P2O5 Vattenlösligt fosfat. 5 % K2O Vattenlöslig potassium Oxide. Har bara använt 3 gånger.

  Jord 8 liters påse från Eldorado (Willys), 48 % ljus vitmossetorv. 47 % mörk vitmosse torv. 5 % sand. Tillsatser /m3 NPK 11-5-18.
  Tillsatser mg/l: Kväve (NO3+NH4) 145, fosfor 65, Kalium, 225, Kalcium 1000. Ph ca 6

  Vad tror ni? Jag ska omplantera idag med dränerade krukor.
  Jag misstänker att det kan vara värmen men vet inte. Jag har väldigt små möjligheter att ordna bättre cirkulation. Nu står dom i fönstret igen för att få en chans att ta igen sig.

  Hoppas infon var tillräcklig för övrigt

  #272686
  Biologen
  Deltagare

  Att gå direkt över till HPS när det är dags för blom + att det antagligen är för varmt är troligen det som är fel. Det är nog kanske bäst du avbryter blomningen och försöker återuppliva plantorna igen under LE och solljus. Om du lyckas så försök vänja dem lite långsamt till HPS-ljuset. Under tiden ska du nog ta och skaffa en termometer med vilken du mäter temperaturen i skuggan i ditt growroom.

  Det var en fin förklaring till dina problem. :)

  #272687
  reaper
  Deltagare

  Jag har planterat om dem idag till 18L bruna krukor. Bägge var snustorra!!! Den i den dränerade krukan hade lite vitt klet runt stammen under översta lagret jord, antagligen mögel?

  Ja de får väl vila lite då :( Vad synd att det blev såhär…

  Får göra ett nytt försök om ett tag. Ska försöka göra cooltube eller sätta glas under lampan också, samt köpa termometer.

  Tack för hjälpen Biologen !

  #272688
  reaper
  Deltagare

  Efter omplanteringen så har de rest sig igen och verkar må bra. Att lampan flyttades högre och att fläkten placerades mer strategiskt gör nog sitt till.

  Happy again :D

  #272689
  reaper
  Deltagare

  Jag skulle kunna GISSA att det var krukisarna som var för små! 14cm låter lite litet.. Exakt sådär blev det ju för mina med. Men efter omplantering så repade de sig något alldeles fruktansvärt.. :)

  https://www.swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31565

  Lycka till!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top