Plantor växer snabbare i jord än cocos

 • Detta ämne har 4 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58808
  MseaCreasy
  Deltagare

  Jag har 2 setups, exakt likadana. Enda skillnaden är reflektorerna, då det inte fanns likadana i shopen. På ena setupen har jag adjust a wing reflektorer och på den andra gavita nånting..

  Jag vattnar 2 ggr i veckan, och ger näring 1 gång.

  Jag följer goldlabels näringsschema för cocos och jord. Krukorna är 18liters och jag ger ungefär 2 liter vatten varje gång.

  Nu är det så att plantorna i vanligt jord är ungefär 15-20cm högre än dem i cocos. Vad beror detta på? Ska inte dem växa snabbare i cocos egentligen?

  Kan även tillägga att färgen på plantorna har alltid sett bra ut förutom något par som sett lite sjuka ut någon enstaka gång på båda setupsen.

  #613296
  MseaCreasy
  Deltagare

  Bara för att klargöra, vet inte om jag gör rätt när jag ger näring eftersom det är min första odling. Men i schemat står det t.ex.:
  Week 1: 0.5ml coco A, 0.5ml coco B, 0,5ml Roots etc..

  Då ser jag till att när jag ger näring(1gång i veckan) att varje planta får så mycket näring. Ska man kanske dela upp dosen? Så att man ger hälften dvs, 0.25 2ggr i veckan istället?

  #613297
  Lazaruslong
  Deltagare

  Hej,
  Jag odlar i kokos och det är ju ett inert medium så man måste tillföra näring vid varje vattning. Min erfarenhet är också att med kokos kan man ha rätt mycket högre dosering om man höjer den gradvis, jag tror att det har att göra med ph buffer.
  Må!

  #613298
  whtname
  Deltagare

  Jag har odlat i båda medium och cocos fungerar mycket bättre. Du kan ha en hälften så stor kruka och få lika stor växt som med jord, samtidigt växer det som i en hydro odling. Som föregående påpekade så är det antagligen så att du ger den för lite näring. Hur ser dom i cocos ut jämfört med jord? Är det näringsbrist på något sätt?

  #613299
  Ganjababe
  Deltagare

  Cocos är mycket snabbare än jord fast dock kan plantorna i cocosen ta lite längre tid på sig just i början innan dem fått mycket rötter sen exploderar det :)

  Vattna helst minst 2-3gr per dag.. Och som dom andra säger näring varje gång och full dos.
  Hade du Ph mätare? ska vara surare ph i cocos än jord runt 5,2-6.

  Mvh

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top