Planta på tåget

 • Detta ämne har 2 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21800
  reaper
  Deltagare

  Hej!

  Nu börjar utomhussäsongen närma sig med snabba steg, platserna är bestämda och plantorna skall planteras ut snart. Nu är det så att jag funderar på att sätta en planta vid ett sommarställe som ligger flera mil ifrån där jag bor. För att ta mig dit så måste jag åka tåg. Jag äger ingen resväska med ”hårda väggar”, annars så hade det vart ett alternativ.

  Plantan kommer att vara cirka 10-15 cm hög. Jag har funderat på någon konstruktion som går ut på att jag fäster fyra pinnar på krukan så att det bildar något skyddande hölje över plantan, täcker sedan med något bra material. Tejpar vid krukan så att ingen jord kommer till spillo under transsporten. Slutresultatet skall då förhoppningsvis bli en rektangulär ”låda”.

  Är detta ett realistiskt projekt eller är det korkat att åka med en planta på tåget? Plantorna luktar ingenting så lukten oroar jag mig inte för, skall jag genomföra detta eller är det en onödig risk? Skriv gärna tips om hur jag skall gå tillväga.

  /werecat

  #270543
  reaper
  Deltagare

  En vanlig pappkasse som man tejpar igen lite diskret upptill fungerar utmärkt.
  Se bara till att krukorna inte kan välta.

  #270544
  reaper
  Deltagare

  varför inte ta den i en kylväska, bör väll kunna få plats.

  #270545
  reaper
  Deltagare

  Varför inte helt sonika slå in den som en vanlig krukväxt man har köpt hos en blomhandlare?

  Ingen som skulle misstänka något som helst annat en en vanlig blomma om du nu inte skulle ha en otrooligt stinkande strain..men inte ens dessa luktar speciellt mycket vid 15 cm..

  Må bäst…

  #270546
  reaper
  Deltagare

  en vanlig papplåda funkar kanon… har egen erfarenhet :D

  #270547
  Gr3en
  Deltagare

  Vanlig papplåda, om du är orolig för att dom ska välta kan du ju bara skära hål i en pappersskiva lika stor som lådan ungefär som håller fast krukan/krukorna

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top