Pappersmetoden?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #584
  reaper
  Deltagare

  Hej!

  Första gången jag odlar. I alla fall så tyckte jag att pappersmetoden verkade ganska bra för då kan man ju kolla efter ifall rötter har bildats eller inte. Så jag provade med några gammla frön jag har. Och efter 2 dagar så hade det bildats en ca 0,3 cm lång rot. Det konstiga är att roten slingrar sig runt själva fröet. Är detta normal? Alltså, rätar roten ut sig själv efter ett tag?

  En annan sak jag undrar är hur mycket ni brukar få ut från varje planta, i snitt? Och vilken sort tycker ni är bäst för inomhusodling?

  Mvh, Herb Man

  #63023
  brain
  Deltagare

  Ja, det är normalt att roten växer ut böjd runt fröet. Plantera så att rotspetsen pekar neråt.

  Avkastning per planta beror på så många faktorer (ljus m.m.) Det kan bli allt mellan 10-400g/per planta beroende på utrustning, strain och hur duktig du är.

  #63024
  reaper
  Deltagare

  Jo, pappersmetoden funkar bra. Se bara till att planetera med ”svansen” neråt 😉

  #63025
  reaper
  Deltagare

  I dag är det måndag jag har legat och yrat hela helgen efter som jag har haft hög feber hostat massa blod och haft svullen hals inte alls kul… 😥 😥 😥

  det var i torsdags förra veckan jag satte mina frön jag har vattnat en del kollade ett frö imorse såg ut som det gjorde när jag satte det… inget har hänt iförsig har det bara gått 4 dagar…
  men ska dom inte gro yp..? 😉

  #63026
  reaper
  Deltagare

  Blötladde mina på en fredag, och på måndag eftermiddag var de redo att utplanteras (väntade dock ett par dagar till med ett par), men det varierar tydligen från ett par dagar upp till två veckor.

  #63027
  reaper
  Deltagare

  Tycker ni att jag ska plocka upp dom lr ska jag ge det några dagar till… ??

  #63028
  reaper
  Deltagare

  okej det ska jag göra…..
  jag säger till om dom inte skulle visa sig… =)

  #63029
  reaper
  Deltagare

  Annars kan du ta en penna och förskiktigt peta fram föret för att kolla om föret har börja spricka upp eller börjat bilda en rot.

  #63030
  reaper
  Deltagare

  jag plockade upp alla frön och kollade på dom försiktigt… i ena änden av frät hade blivit ett litet hål typ på alla fräna … är det så det ska va betyder det att det håller på att gro och att grodden snart kommer ut ..?

  en lite fråga till jag satte tillbax fröt med hålet neråt vad det så man skulle gör. ? är det den första roten som kommer ?

  #63031
  reaper
  Deltagare

  Ja, Det är från det lilla hålet på fröet som roten kommer att växa ut. Nästa gång så kolla det där med att lägga fröna i ett glas med vatten. Och de som ligger på botten dagen efter kör du pappers metoden på.

  Mvh
  //Herb Man

  Ps. Ganska komiskt att jag först skrev föret, och du sen fräna. Just ordet frö verkar vara svårt att stava :D

  #63032
  reaper
  Deltagare

  hehe ja det verka vara ett svårt ord att stava…..

  jag fattade inte riktigt ditt seaste svar….

  menade du att nästa gångg jag sår frön lr nästa gång jag kollar fröna som jag har planterat nu så ska jag lägga dom i ett glas med vatten och kolla vilka som flyter rspektive sjunker…??

  dom som sjunker ska i blöt papper melllan talrikar och dom som flyter har börjat gro inuti och ska ner i jord ? har jag rätt ?`?

  #63033
  reaper
  Deltagare

  Nästan rätt. Gör så här: Fyll ett glas med ljumet vatten. Lägg några frön i vattnet. Låt det sedan stå där i 24 timmar. De frön som sen ligger på botten i glaset är användbara. De frön som fortfarande flyter på vattnet är nog inte så bra, så de kan du nog kasta bort.

  De frön som sen ligger på botten kan du köra pappersmetoden på eller plantera dom direkt i jorden. Det är bara ett sätt att skilja dåliga frön från bra.

  Mvh
  //Herb Man

  #63034
  reaper
  Deltagare

  okej tack…. =))

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top