Paket fast i tullen (?) – vad händer sen?

 • Detta ämne har 4 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30508
  Ford Prefect
  Deltagare

  Skapar en egen tråd istället för att ta det i min lilla odlingstråd, då jag tror att fler läser om jag skapar en ny tråd… Och jag tror att jag behöver hjälp 😉

  Skit, skit, skit.

  Låt oss föreställa oss följande scenario, allt är naturligtvis helt fiktivt:

  Jag väntar ett paket med.. ja, ni hajar. Det skulle ha kommit absolut senast typ i fredags. Och spårningssidan får fnatt om jag försöker spåra paketet.

  Jag tror inte att paketet har blivit taget av tullen i Sverige, då trackern redan från början betedde sig märkligt, enligt den här paketet inte ens lämnat postkontoret det skickades ifrån – MEN, man ska väl inte ta några risker… Och avsändaren verkar tro att det är tullen som är i farten, men avsändaren har varit lite grinig på sistonde… Vet inte riktigt vad jag ska tro. Om bokstavskombinationen BM och en komersiell ändelse på adressen betyder något för nån, och har erfarenhet av liknande problem så pma gärna. Enligt dem får man bara ett brev från tullen, och så kanske det är i andra länder… Men knappast här, eller?

  Jag har inte rökt på typ… 2-3 dagar, så det borde inte vara någon fara. Men är det någon risk att det kommer en massa poliser och ringer på? Jag menar alltså om jag lugnt kan ha kvar min planta eller ej?

  Jag sökte, och sökte… Men jag hittade ingenting som gav mig klart besked.

  #356376
  reaper
  Deltagare

  Ja jag kanske är för dum men jag förstår inte vad ditt paket innehåller. Dock kan jag berätta att tullen tog fast ett paket som skulle komma till mig innehållande narkotikaklassade preparat , och han berättade att tullen inte ens undersöker utan bara meddelar om beslaget. Dvs så länge det inte är några jättestora mängder har du inget att oroa dig över, om tullen har tagit paketet så kommer det komma ett brev till dig inom några veckor där namnet på personen som har ditt ärende och hans nummer finns. Ring upp han och säg att du inte vet varför ett sådant paket har skickats till dig , lycka till

  #356377
  reaper
  Deltagare

  som sagt, det kommer ett brev på lådan där du blir kallad på förhör (åtminstone i alla fall jag varit med om) på plats där är det bara att spela ovetandes och vara ren i systemet så kan de inte binda dig till försändelsen. hade en kompis som skulle få ett paket som senare skulle resultera i 4 år bakom galler. det tog 2-3månader innan polisen ens dök upp, och allt tyder på att de inte har övervakat honom under den tiden. (givetvis stora mängder, och visserligen i en liten skithåla där poliser tendenserar att jobba slött)

  #356378
  Ford Prefect
  Deltagare

  Tack för era svar!

  Jag tror faktiskt inte att paketet har blivit taget av tullen, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra.

  Ett pissprov tror jag att jag skulle klara… och all ”utrustning” ska jag nog dumpa hos en kompis så länge.

  Om det HoHo stämmer så känner jag mig lite lugnare. Det rör sig inte om några stora mängder. Nånstans runt 15 gram ska det vara.

  goblin, nu bor jag dessvärre i ett väldigt tättbefolkat område :?

  Men jag tror det är ganska lugnt. Ser ganska vårdad och vanlig ut. Och sticker jag över till en kompis med min planta, bongar och sånt så borde det ju vara lugnt. Hoppas jag. Äh, för över allt ”sånt” till min externa hårddisk också, så lämnar jag den också där…

  #356379
  KageMusha
  Deltagare

  Jag fick ett paket skickat till mig från holland en gång. i form av ett vanligt brev. Det tog så lång tid så att jag trodde att det hade fastnat i tullen, men det kom fram, det tog iofs typ 1½ vecka för det att komma fram. Så det kan vara att det bara tar tid.

  #356380
  EvilGanja
  Deltagare

  Om tullen tagit det kommer det så småningom hem ett brev från dem där de vill att du ska ringa upp dem. Det gör du inte. Då orkar de inte lägga ner energi på delgivning om misstanke. Polisen lär inte sparka in dörren för att någon postat lite gräs till din adress. Men i fall att det kommer några rekomenderade brev så skit i att hämta ut dem, att hämta ut ett sådant med ett bötesföreläggande i räknas som att du blivit delgiven. Det är tydligen en ny grej de har börjat köra med för mindre förseelser. Om du av någon anledning kommer i kontakt med myndigheterna är det bara att blåneka så kommer du att klara dig. Men det bästa är ju givetvis att undvika kontakt helt…
  :)

  #356381
  Ford Prefect
  Deltagare

  Tack EvilGanja, jag ska följa dina råd… Det låter som att du vet vad du snackar om.

  Tack alla andra också för den delen…

  Men det känns så jävla fel att behöva oroa sig för nåt som jag inte tycker är fel… Åhh. Vad less man blir.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top