Oschysst Bötessumma?

 • Detta ämne har 5 deltagare och 10 svar.
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31069
  reaper
  Deltagare

  Tjena alla bröder och systrar.

  Först vill jag fråga de som va på URF och fick lämna urinprov om de fått svar än? :?:

  Jag va iallafall en utav dom som hade oturen och bli ”trakasserad” av farbror blå 😥 .
  Fick mitt lilla brev idag där det står nåt om strafföreläggande, vet inte riktigt av det innebär. Har dom hittat thc i mitt urin redan eller försöker dom va gulliga? (vet att frågan kan va onödig då jag ”kan” ha rökt) 😉

  Iallafall så jobbar jag, betalar mig skatt och är en annars bra medborgare (som om de bryr sig), har dock bra med betalningsanmärkning, vilket, sa dom, skulle sänka bötessumman regält.

  Den kom på säg 6500 ❗ 👿 , vilket (tycker jag) låter förbaskat högt, speciellt med tanke på att jag har närmare 100lax i skulder å anmärkningar. Okej jag har schysst lön men den är knappast så bra så dom tror att jag klarar av denhär skulden samtidigt som jag betalar mina andra.
  Är dethär värt och överklaga eller till och med gå till domstol för? Eller tror ni att jag gör saken värre med att dra ditt. Kanske bara jag som är snål, inte vet jag, men 6500 är inte nåt nån jag känner fått på käften.

  Mvh: Gf
  Ps: Skulderna fick jag medans jag pluggade, började betala av dom så fort jag fick jobb. Så ni inte tror att jag är en TOTAL fuckup! 8)

  #361510
  Radix
  Deltagare

  Snacka med åklagaren så kan du ordna med avbetalningsplan, oftast med rätt bra villkor.

  Annars får du väl börja odla så du kan betala dina skulder.. 🙄

  #361511
  the_mighty
  Deltagare
  Radix wrote:
  Snacka med åklagaren så kan du ordna med avbetalningsplan, oftast med rätt bra villkor…quote]

  Det där var lite intressant, går det via kronolle så man får en otrevlig betalningsanmärkning eller är det som att pröjsa ett vanligt banklån?

  fridens//the_mighty

  #361512
  KageMusha
  Deltagare

  Om det är så att du har fått dagsböter. Vilket är troligt, men det är bara
  du som kan svara på den frågan, så baseras böterna på din lön.

  Desto högre lön, desto mer böter. Sluta lyssna på vad farbror blå säger.

  #361513
  reaper
  Deltagare

  Angoende daxböter, det står daxböter 30 á 200kr = 6500 varav 500kr till brottsoffer cp fonden, som om jag gjort nån illa med en gås?
  Men det sägs inget om nån avbetalning, bara ett inbetalningskort med 6500 kr redan skrivet på. Tror dom att jag skiter guld kanske..

  Bara jag som tycker att 6500 är lite och ta i?

  Bara en nåtis, det står också ”Ni har i Uppsala olovligen brukat cannabis som är narkotika”… aha? när fan ska ni göra det ”lovligt” så man slipper böter och idiotiska formuleringar? :?: 8)

  #361514
  reaper
  Deltagare

  hola!
  ledsen att dom tog dig…alltid lika trist o höra!

  ang summan…när dom väl sög dit mig hade jag inte mer begåvning än att kläcka ur mig att jag då tjänade ca 20papp i mån. det gav en bot på 5500 ink brottsofferfond. detta gillade jag naturligtvis inte så jag kontaktade åklagaren o sa att jag inte fick jobbet och vips…30*30kr + 500 = 1400.

  kan kanske vara värt ett försök?

  #361515
  Radix
  Deltagare

  De säger inget om det om man inte aktivt letar upp dem och frågar, eller helt enkelt ringer alltså.

  Det hände mig att det blev så för.. tio år sen nu. Minns inte spec mkt mer än att jag inte fick månadspeng, julklappar eller födelsedagspresenter på två tre år nånting. 😥

  [EDIT]
  Tror absolut inte det gick genom fogden, tror det blev nåt slags (avbetalnings-)avtal med nån/nåt inom kommunen.

  #361516
  reaper
  Deltagare

  en annan fick 9500:- i böter för 2.23g cb i fickan innehav/ringa

  #361517
  svinet
  Deltagare

  har du redan anmärkningar så är det ju inte brottom att betala av den här skulden.

  ot:
  förstår inte varför det skulle vara värre att betala 5% av sin höga lön än 5% av sin låga lön, visst det blir mer pengar men inbillar jag mig när jag säger att folk med hög lön inte behöver sina pengar lika mycke?

  (5% är bara ett exempel)

  #361518
  reaper
  Deltagare

  straffet verkar i vissa fall utprövas så att det ska svida så mkt så möjligt. ex: en polare har ett shysst jobb o tjänar typ 30lax i månaden.. han åkte dit och fick inte så mkt dagsböter men däremot samhällstjänst som han hadde jävla problem med att passa in mot jobbet..

  ex2
  om du är van att leva på 20000 istället för 10000 så kommer du ha annorlunda utgifter oxå..

  jag menar alla som har fått löneförhöjning vet ju att inte fan har du mer pengar kvar när nästa lön kommer för det..

  kom igen vi är ju stoners får man 500 spänn mer i lön så har man helt plötsligt en 8-10g mer hemma 😈

  ursäkta ev stavfel (full som ett ägg) puss

  #361519
  reaper
  Deltagare

  Boten bestäms efter dina inkomster och vissa andra faktorer. Men om, som det verkar på inlägget, dom bara hittat thc i pisset så låter boten lite väl högt.

  Strafföreläggande är ett brev du får från åklagaren. Varför? För att ringa narkotikabrott inte är topprioriterat, även dom som strider mott oss ser alltså det som en onödig grejj att ha en rättegång för. godtar du strafföreläggandet så slipper du masa arslet till rättegång och då kan du bara skicka tillbaka den lilla lappen med svarkuvrtet så får du betala sen är det ute ur världen. om du inte godtar det så kommer du få en kallelse till en rättegång. och är det så att du hade rökt (och vet om det) så är det rätt onödigt att inte godta bötern (strafföreläggandet) då urinprovet talar helt emot dig i en rättegång. sen är det fett kefft att behöva gå till en rättegång för lite pura.

  nåt klantarsle på snuten missa att jag godkände ett strafföreläggande på plats så jag blev kallad till rättegång, kom 5 min försent för jag ville mecka innan jag skulle in på rättegången (första morgon gåsen) och då hade alla tagit sina saker och gått. vilket resulterade i 2000 kr i vite, böter för att jag inte dök upp på i tid. så om jag va du, och jag visste vad jag gjort och det va det som stog i mitt strafföreläggande skulle jag godkänna och sen skita i det hela.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top