Öka med snål budget (Uppd. 3 feb med bilder)

 • Detta ämne har 2 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2638
  Aghori Baba
  Deltagare

  Eftersom förra skörden endast inbringade knappt 10g har jag förbättrat villkoren en del. Förra skörden var från 2 plantor(jord) som under vegg fick på tok för lite ljus och missköttes en hel del.

  Ny setup, Hydro.
  15l blitzen med elite 800 och aircurtain = ca 400 exkl näring

  5st 20W Le
  Canna vega näring
  2st…. erm…. ? kommer inte ihåg, fick 10 frön av en polare från förr =) har för mig att det var 2 olika strain.

  Satte frön i torvkrukor med jord, i brist på torvbriketter (slut för säsongen på Blomsterlandet). Rensade sedan bort jorden och satte flickorna i leca och sedan ned i hydron.

  Det är nu 1 månad sedan de blev satt i hydron. Korta kraftiga, buskiga damer… 42 cm och 31 cm, stammen vid rot = 9mm resp 11mm. Började 12/12 ljus idag. Några blad har fått ”rostangrepp” men antar att det kan vara beroende på ph-nivån. (har bara akvarietest, antar att det inte är 100%, ska köpa digital när jag får råd)

  Köpte igår en lysrörsarmatur 3*36w för 125 kr utrustas med 2 kalla och 1 varmt rör. Får stå vertikalt.

  Blandade just en dunk vinmäsk och ställde in.
  4l vatten
  1kg socker
  1/4 pkt jäst
  (fann receptet här på swecan)

  NU DJÄVLAR SKA JAG HA STÖRRE SKÖRD!!! 😈

  Man vill ju vara självförsörjande så man slipper sponsra kriminell aktivitet. Tänk på det, de som handlar med röka är oftast inblandade i sådant du inte vill stödja.

  ”Stoned, ripped, twisted….. good people”

  #79557
  Aghori Baba
  Deltagare

  PANIK!!!

  En av plantorna hängde och var jätteledsen… jag förstod inte först vad problemet var. Sedan lyfte jag på locket…. det bubblade på tok för lite för den stora massan med rötter.

  Nu var goda råd dyra… jag åker snart bort över julen och jag kastade mig på datorn för att beställa nya grejjer. Till min lycka damp varorna ned ett och ett halvt dygn efteråt.

  1 st elite 803
  3m slang
  1 st bubbelslang
  totalt 238kr

  Nu återstår bara att se om plantan återhämtar sig.

  #79558
  Aghori Baba
  Deltagare

  Jodå MephistO, den återhämtade sig fint…. problemet var bara att när jag kom hem efter en vecka i Norrlands skogar så hade den skutit i höjden rejält och näst intil tagit över allt utrymmer för den andra plantan… hmm… för lite utrymme för två.

  Nu skördade jag den mindre plantan i förtid (förmodligen 4 veckor iförtid) för att ge plats till den större… hoppas att det lönar sig 😯

  Vinmäsken däremot kom aldrig igång… så jag får väl göra ett nytt försök.

  Men det viktigaste är att jag ännu inte fått blom-näringen jag beställt från Swegrow…. det var tio dagar sedan jag beställde nu…. ja det är klart att det varit helgdagar… men ändå…. Blandar till min egna näring genom att mixa vegg-näring, blåkorn och orkidé-näring i väntan på cannas blomnäring och pk 13-14

  #79559
  Aghori Baba
  Deltagare

  Så var det 8 veckor sedan ”Hon” blev satt i blom. Helt klart är att LE och lysrör funkar…. men inte på LÅÅÅNGA vägar lika bra som MH och HPS. Tänkte visa lite bilder från 7:e veckan i blom…. inte så mycket att hänga i julgranen, om än hela plantan ser lite ut som en julgran 😆

  En julgran 8)

  Nåväl, det blir ingen skörd att skryta med, men jag hittade häromdagen en MH på en 2:nd hand/skrotbutik för 200 spänn… så jag ska bara köpa en lampa till den. Nästa gång ska det jävlar i mig hända saker 😈

  Återkommer om ca en vecka när allt är klart, vissa buds börjar vara klara, hmm…. måste nog tjuva en och se om det är någon höjdare. 8)

  #79560
  reaper
  Deltagare

  Humm.. börjar likna nåt ju. Du borde kanske slänga på den där MHlampan den sista biten? Har du hittat lampa till den?

  Så dessa bilder är en vecka gamla? Och du ska återkomma om en vecka.. *hm* …kan du inte slänga in en två bilder från idag kanske?

  #79561
  Aghori Baba
  Deltagare

  Så dessa bilder är en vecka gamla? Och du ska återkomma om en vecka.. *hm* …kan du inte slänga in en två bilder från idag kanske?

  Jo jag kunde göra det…. OM jag hade en egen digitalkamera 😥 Jag får helt enkelt sätta min tilltro till kamrater som har kamera…. och dessutom kommer ihåg den när de kommer och hälsar på 🙄

  MH:n får jag vänta till nästa odling med… lampan kostar för mycket för mig just nu. Jag har ju andra projekt på G, som du vet. För andra som inte vet håller jag på att snickra iordning en större hydro setup för läkeväxter och théer.

  #79562
  reaper
  Deltagare

  Den verkar vara rejält hög.

  Har du bara LE-lamporna hängande i lamphållare mot väggen där bakom? Jag tycker det så ut på bilden.

  #79563
  Aghori Baba
  Deltagare

  Ja, de hänger nakna och fria 😯 från taket, lamporna alltså.

  #79564
  Aghori Baba
  Deltagare

  Jaa… är nu inne på den 10:e veckan i blom, börjar verkligen bli otålig nu. Men ser det som en test på min uthållighet att hon ska få blomma klart innan jag skördar.

  De nedersta budsen börjar vara klara, men det är stor skillnad jämfört med topparna som knappt har några bruna ”hår” :(

  Det blir i alla fall helt klart en ökning i skörd jämfört med tidigare odlingar som varit mer eller mindre seriösa. Toppskotten blir faktiskt ganska feta, trots min något bristfälliga belysning….

  Går verkligen och längtar efter nästa odling med min nya MH… har inte råd med lampan förrän vid månadsskiftet 😥

  Ska komma med fler bilder nästa vecka, då jag hoppas på att kunna lura hit Mephist0… det är lugnt… det är inte din kropp jag vill åt… bara kameran 😆 Kanske provsmaka lite?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top