Odlingsutrymmes-guide

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2827
  reaper
  Deltagare

  Jag har håller på att fundera på en bra setup för en liten odling. Som nybörjare skulle man vilja ha en bra och komplett guide för rubbet (lat – kanske det! :) ), visst det kanske inte är så svårt att komma igång med något simpelt första gången men det betyder ju inte att man vill att hela trappuppgången skall stinka cannabis första gången för det. Jag har tittat runt lite på olika trådar här i forumet och på engelskspråkiga sidor och hämtat en del inspiration. Men trådarna här på forumet handlar alltid om någons egen specialprojekt och i de engelska är det helt enkelt svårt att förstå mått och vad det är för material de egentligen pratar om.

  Vad alla vill ha (i det här fallet…) är ett odlingsutrymme som samtidigt är hemligt (stealth :) ), luktfritt och ljudlöst. Antingen en garderob vars funktion döljs eller en speciellt byggd box som är kamoflerad på ett lämpligt vis (som brassmans högtalarbox tex). Vad jag vill är att alla på forumet går samman och diskuterar fram bra lösningar på allt som skall ingå och att någon sedan samanställer en guide (Det vore väl bra om Swecan hade en sådan?). Någon kanske tycker att jag borde kunna fixa de här själv, men det är just det som är problemet – jag är nybörjare. :( Så det blir bara något om folk har löst att hjälpa till/dela med sig av vad de kan. (Och efter att ha skrivit allt det här blir jag ledsen om ingen svarar! :) )

  Det jag hade tänkt den eventuella guiden skulle bestå av:

  1)
  Ritning på hur man bygger en bra box och i vilka material. Var dessa kan köpas och lämpliga mått. Eller vad det redan finns som passar som man kan skaffa.

  2)
  Vilken odlingsmetod man ska använda (och hur den går till) och vad man bör tänka på när man tillämpar den. Vilken strain som passar bra för metoden.

  3)
  Vilken belysning som är lämplig utifrån metod/kvantitet/kvalitet/plånbok.

  4)
  Hur man ska få den luktfri (vilka strains, hur ett filter ska konstrueras osv) och hur den ska ventileras.

  5)
  Hur boxen ska bli ljudlös. Vilka fläktar som är bra (tysta), vad och hur man kan isolera med.

  Allting komplett med olika personers synpunkter, olika förslag för olika nivåer på odlingen, ritningar, bilder, inköpsställen och priser.

  Någonting liknande den här kanske?
  http://www.overgrow.com/faq/browse.php?qa=1152

  Någonting jag glömt? Antagligen.

  #81253
  Fr
  Deltagare

  Först vill jag påminna om denna guiden om du inte sett den: http://cannabisodling.1av10.nu/cguide.html

  Jag har också tänkt att det borde finnas en mer ingående guide. Denna guide jag länkade till här ovan tar nästan inte upp något om förberedelserna – utrymme, färg, fläkt, belysning, timer osv. Så skriv gärna lite mer ingående på just den punkten. Jag kan själv inte bidra med något nu, men kanske i framtiden.

  Lycka till :)

  #81254
  reaper
  Deltagare

  Jo jag har läst den. Men den handlar i princip bara om själva odlingen – en annat kapitel. Jag tänkte mig mer en guide om hur man sätter upp sitt odlingsutrymme. Allt om hur själva växandet går till kan vi skippa. Det finns ju redan tex i den där guiden.

  #81255
  reaper
  Deltagare

  Bra idé Lurgh! Det finns några på forumet som har börjat jobba på ett förslag på en start-up setup. Det hade ju inte varit helt fel ifall du lånade en digitalkamera och enligt det förslaget konstruerade en setup. Då hade det även blivit bilder på en realisering av det nu endast teoretiska förslaget.

  Äsch… nu hittar jag inte tråden till det dära förslaget… :(

  Personligen skulle rekomenderar jag garderobsodlingar framför att bygga själv! Att bygga är svårt om man inte har tillgång till de rätta verktygen och kan bli rätt dyrt.

  #81256
  reaper
  Deltagare

  Jag ska sätta upp min nya odling så snart som jag får hem min HPS från Maxkiffer. Blir i en garderob, så jag kan ta bilder med min digitalkamera om ni behöver bild-material. Förstagångs odling dock så jag kanske inte gör allting rätt :-P Ska bara ha tag i frön, sen kör jag igång med att gro dem! mohahaha

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top