Odla i datorn?

 • Detta ämne har 7 deltagare och 32 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5057
  reaper
  Deltagare

  Jag fick en intressant idé på jobbet idag: Skulle man kunna bygga en mikroodling inuti ett datorschassi? (meddela mig gärna om den korrekta stavningen av schassi)
  Den största modellen skulle kanske kunna rymma två plantor, och ingen skulle ju undra över en brummande datorlåda. Mödrar och äldre människor, som tenderar av vara de mest fruktade besökarna hos en hemodlare, skyr ju dessutom datorer som pesten. Kunde man kombinera med LED-belysning, se

  http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?threadid=269470

  , skulle man dessutom spara plats och minska värmen.

  Önskar att jag hade ett stort schassi att experimentera på, men det lär jag fixa så småningom.

  #98361
  reaper
  Deltagare

  Det blir nog väääldigt trångt… tror inte det funakr om man inte har ett riktigt fett chassi ( < stavning ). Du kan ju prova, men jag skulle nog hellre odla utomhus... vattning inuti ett chassi, en växt som sträcker ut sina blad in i processorfläktar osv. sen behövs det ju ett chassi på åtminstone 60cm höjd, och en massa bredd för nedbindning osv. Fin tanke men jag ksulle tro den är ogenomförbar 8)

  #98362
  reaper
  Deltagare

  Jag hade tänkt mig en låda av akrylplast innuti, och att plantan skulle forma sig efter den. Jag antar att man skulle få ett kubformat trassel till planta, men vad gör det? Sedan skulle man ju självklart göra så att det var lätt att öppna en sida/slajda av metallskalet så att det skulle gå att vattna. Nu fåller jag på att slänga pengar på en reguljär odling, men sedan tror jag fanimig jag skall börja bygga. När tanken väl väcktes kunde jag inte släppa den, jag bara måste prova.

  #98363
  reaper
  Deltagare

  Jag skulle nog låta bli, he he!
  Ett himmla trassel för så lite brass du kommer få ut påt! (om du nu funkar)
  Bättre ställen finns nog!

  #98364
  Dytree
  Deltagare

  Jag vet en kille som grodde sina frön i datorn, han sa att det var det bästa stället han hade testat på. Han använde förövrigt briketter tror jag.

  /F 8)

  #98365
  Brassman
  Deltagare

  Det kan vara värt att bygga en micro scrog i datorn men glöm sog, bog och andra tekniker…

  #98366
  reaper
  Deltagare

  Vad betyder bog?

  #98367
  Brassman
  Deltagare

  bush of green…

  #98368
  reaper
  Deltagare

  Är inte ”bush of green” liksom standardförfarandet? Vad är det för speciellt med det? :?:

  #98369
  Hr Sanders
  Deltagare

  BoG är väl box of green, dvs en variant av ScrOG som också har väggar.
  (när det inte är BushyOlderGrower på OGdet gäller)

  / Hr Sanders

  #98370
  reaper
  Deltagare

  Idén med att odla i chassi är kul men inte ny. Bra att den inte är ny för då kan man ju lära sig av andra som prövat tidigare eller hur? Pröva att söka på http://www.overgrow.com, så får du nog massor av uppslag.

  Jag har själv prövat att odla i ett chassi. Jag valde vad jag har för mig att man kallar för ett mini-tower. Det som är bra med chassi är att folk är vana vid att det låter ifrån det och jag kan försäkra dig om att det verkligen kommer att låta eftersom du kommer behöva ha mycket fläkt eftersom utrymmet är så pyttelitet. Precis som någon annan skrev tidigare så kommer växten verkligen inte ha mkt plats över till att växa på heller. Skall det överhuvudtaget ens vara i närheten av möjligt, måste du odla ifrån en klon och sätta den i blom väldans tidigt.

  Jag övergav chassi-odlingen innan jag hunnit utvärdera den.

  Skörden kommer bli liten. Men skörden är ju ibland inte lika intressant som vägen dit… eller… nja… det dära sista får jag nog allt ta tillbaks ;).

  #98371
  reaper
  Deltagare

  Det skulle väl gå att odla i ett chassi men jag förstår inte varför?,, om det är av stelth anledning så kommer den ju upptäkas (om inte innan) då du sätter dem i blom. Om du inte planerat att gömma chassit i skogen någonstanns eller på något väl undangömt ställe :)

  #98372
  reaper
  Deltagare

  Varför skulle den upptäckas just när jag satte den i blom?
  Värmen kanske inte blir ett så stort problem om man använder lysdioder.

  Det är stealth som är anledningen, ja. Datorn är det enda stället jag kan tänka mig där en fläkt skulle verka naturligt. (hmmm kanske bakom kryddhyllan ovanför köksfläkten…) Och fläkt vill man ju ha. Eller? Det kanske går att få tillräckligt luftombyte i ett litet skåp med en väldigt långsam = tyst fläkt. Jag antar att det gör det. Om fläkten inte hördes i ett tyst rum skulle det ju vara tillräckligt med ett skåp, och utblås på baksidan.

  #98373
  patito
  Deltagare

  lukten gör det omöjligt om det ska vara stealth, jag har odlat i ett utrymme med 53 cm i höjd, trimmade som satan och kunde få den o blomma med en höjd av endast ca 10 cm. 4:e veckan i blom luktade den dock för mycket och fick flytta den till en polare. om lukt inte är problem bör du prova, men du kommer få trimma varje dag typ.
  /peace

  #98374
  reaper
  Deltagare

  Precis.. Lukten är mycket starkare än vad du tror (antar jag) mina plantor är endast 15 cm höga (i vegg ) och luktar redan tillräckligt kraftigt för att jag inte skulle vilja ha dem i föräldrarnas lägenhet :D
  Men om du nu bestämt dig så lycka till å hoppas allt går bra

  Mvh Reefer

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top