Nyfiken, grön med 17 fröer

 • Detta ämne har 1 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4421
  reaper
  Deltagare

  Sitter här och ler, en trevlig snubbe här på Swecan har idag skickat mig 17 frön att börja exprimentera med. 😆

  Tänkte definitivt ta sidans alla glada människor till hjälp. Målet är inte en jättestor skörd utan det känns mest som en spännande grej, är ingen storkonsument direkt. 😳

  Nu ligger här 10 fulfrön och 7 skunk #1 frön på bordet och tittar på mig med stora runda ögon.

  Det är lite för mycket spring i min lägenhet av kompisar som inte röker så att odla inne hela tiden är inte att tänka på. Det är den 1:a april 😉 i dag, är det för tidigt att sätta några fröer för att plantera ut i skogen senare. Kan man vara säker på att få en hona om man börjar med 5 frön? :?: Fulfröna är om jag fattat saken 50% sativa och 50 % Indicia. tänkte börja med dem. Eller? Lampa eller inte? :?: Gro eller direkt i jorden? :?:

  Tja tipsa mig gärna 💡

  Är glad om jag lyckas men aldrig rädd för att misslyckas. :mrgreen:

  #94442
  reaper
  Deltagare

  Om du tänker blomma plantorna utomhus är det nog säkrast att välja Skunk#1. Bagseeds vet man ju aldrig riktigt hur lång tid de behöver på sig.
  Skunk#1 är dessutom en riktigt skön strain. 😉

  Har du läst guiderna i Arkivet på Indexsidan?

  #94443
  reaper
  Deltagare

  Fulfröna passar utmärkt för utomhusodling kan jag garantera.. ;-)

  Men dra upp 3-4 fulisar och 3-4 skunkettor vettja! Men det är nog en bra idé att vänta 3-4 veckor med att sätta dem..

  Mycket 3-4 i den här posten.. :-)

  #94444
  reaper
  Deltagare

  Ja det kanske skulle gå att köra bägge. Men då måste man ju hålla isär dem. Har svårt för att vänta bara. Det skulle vara kul att få sätta igång nu. Man blir ju så sugen när man ser vad många andra har hemma i garderoben. 😆

  #94445
  reaper
  Deltagare

  Jag skulle göra så här:

  Vänta 2-3 veckor. Satsa på 5 skunkar och 5 fulfrön.

  Lägg ner fröna i ett glas vatten och vänta på de små groddarna att titta ut ur skalet. (vissa använder kaffefilters- eller pappersmetoden men ett glas vatten har alltid fungerat utmärkt för mig..)

  Plantera dem i torvbriketter. Alltså de som sväller när man lägger dem i vatten.

  Investera i 4-5 LE på 20W styck. Det blir väl en investering på 3-400 spänn men det är det värt. Montera ihop några ölburksreflektorer och sätt en fläkt mot plantorna så stammen blir tjock och fin.

  Vegga plantorna med 24 timmars ljus i typ en månad, gå ner på 18/6 och håll dig till slutet av maj/början av juni. Då köper du varsin 5-liters säck jord till de små liven och blandar upp med lite swellgel (se tråd http://www.swecan.org/forum/viewtopic.php?t=9594 )och sedan planterar du ut dem på något bra ställe. Sprid gärna ut det på 3-4 ställen, just in case.

  Vänta tills slutet av augusti. Underhåll dina plantor. Vattna dem när det behövs, sjung en sång för dem, steppa eller strippa för dem.

  Skörda.

  Rulla.

  Rök!

  #94446
  reaper
  Deltagare

  Resultatet på omröstningen visar idag av de som röstat att 77 procent tycker att jag skall börja med skunk #1. Så jag får väl börja med bägge då. 🙄

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top