Nybörjar dagbok….

 • Detta ämne har 2 deltagare och 15 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1356
  reaper
  Deltagare

  14/9
  Nu är mina irrfärder runtom i landet slut och jag kan ÄNTLIGEN börja min odling. Det har krupit rejält i mina fingar ända sen dess jag fick mina fröer.

  Det var meningen att jag skulle sätta ett otal olika sorter i grodd men nu har de planerna fått vänta eftersom min virriga lillasyster givetvis inte har levererat de gratisfröerna av olika(samt okända) fröerna som hennes ex.pojkvän skänkt till mig.

  Så istället blir det till att försöka sätta ett par av mina inköpta i grodd. Har redan döpt dessa, DP(durban posion)1 samt 2, Skunk Afrika 1 och 2 ;)

  Påbörjade grodden i morse (zapata standardtime runt 12.00 då alltså;) ) Tänker testa med pappersmetoden eftersom detta verkar vara det pålitligaste för tillfället. Det uppstod genast problem såklart. Min katt!!! En nyfiknare och efterhängsam krabat frå man leta efter hehe.

  Nåja. Lyckades skydda mina dyrgripar för tillfället och går nu o väntar o väntar o väntar :)

  Var i min lokala Konsum affär och handlade lite jord, småkrukor att börja med, leccakulor. Länsade Överskottsbolaget innan dessutom. Med lite modifikation så har jag iaf fått ett par av deras skitlampor att passa till mina LE-lampor. Måste dock handla fler innan odlingen kommer igång på allvar.

  Min hasch-katt känner på sig att saker o ting är på gång 🙄 Nåja, jag får väl skaffa hänglås på katten eller nåt 😈

  Ps. visst fan det är val imorgon. Om man skulle ta och rösta ;) Nja jag ser det som en självklarhet att rösta på det som gör minst skada.

  #69746
  reaper
  Deltagare

  17/9

  En liten uppdatering här. Min DP#2 har öppnat sig rätt mycket medans de andra 3 fröerna håller sig som stenar. Får ge det lite mer tid såklart.

  Har satt ytterligare en frö i grodd. Ska testa med en Skunk, denna gången i en liten minikruka med fuktig såjord.

  Får se hur detta slutar.

  #69747
  reaper
  Deltagare

  Min Skunk2a är oxå på väg attföda ;)

  #69748
  reaper
  Deltagare

  17/9
  Nu händer det grejor här vill jag lova er. Smågroddar har uppkommit på bägge min Durbans nu. Har satt dessa i småkrukor under ett hemmagjort växthus nu.
  Mina SkunkAfricans börjar lossa ordentligt. Tror jag kommer att sätta dessa i jord nån gång under kvällen/tidig morgon.

  Får massa onödig hjälp av min katt. Katter & jord ska INTE höra samman men det har ingen sagt till min katt. Tur man har en bra blomspruta *småelakt flin*

  #69749
  reaper
  Deltagare

  19/9

  Mina DPs har fått groddar iaf. Dessa är satta i småkrukor och får rikligt med vatten. Men mina Skunks verkar lite segare. De är lite öppnade men inga groddar tittar ut. Ger dom ett tag till innan jag tar till andra metoder.

  #69750
  okkolokko
  Deltagare

  Så du odlar DP!
  Det är trevligt att se, hoppas de växer till sig och ge sött godis!
  mvh, okko

  #69751
  reaper
  Deltagare

  *smygpuss* 😉

  #69752
  reaper
  Deltagare

  lycka till, du får nog en THC-riklig julklapp i år ❗

  #69753
  reaper
  Deltagare

  En liten uppdatering så här på kvällskvisten.

  Det verkar inte hända ngt med mina groddar. Skunkarna i blöt har inte öppnat sig ordentligt ännu efter nästan en hel veckas blötning. Den ena har iaf spruckit upp så jag har chansat med att sätta den i en liten minikruka.

  Mina DPs verkade inte komma nån vart heller. Beslöt mig för att kolla de närmre och insåg snabbt att de låg för djupt ner, den ene har en nästan 2 cm lång grodd nu. Den andre hade en liten liten en vad jag kunde se. Flyttade upp de lite i jorden nu ligger de nästan precis vid jordytan. Hoppas detta funkar bättre.

  Min kära flickvän(nåja*ler lite*) säger att jag INTE ska oroa mig så mycket. Det kan ta tid med växter säger hon. Det tog henne 3 månader att få sitt gamla citronträd att ens titta upp ovanför jorden… Hoppas hon har rätt….

  #69754
  reaper
  Deltagare

  DP#1 är nu 12 mm hög. Än några blad ännu, vilket man kanske inte kan begära heller.
  DP#2 syns nu precis nere vid ytan.

  Skunk#1 var sprucken och den planterades i jord. Ännu har jag inte sett något av den ovan jord.
  Skunk#2 verkar smått utvecklingsstörd. Fick öppna den med ”våld”, den lär säkert inte gro men den åkte ner i jorden den oxå.
  Skunk#3 är avlivad. Eller rättare sagt så rymde den och försvann.

  #69755
  reaper
  Deltagare

  jadu… det verkar ju gå bra det dära jue… :D vad var det jag sa :?: :?: :?: *puss*

  Citronträd ya know

  #69756
  reaper
  Deltagare

  Det var ett tag sen senast nu. Det verkar som mina fröer är utvecklingsstörda eller så är det jag som gjorde fel i början.

  Min första DP visar en ca 25mm hög blek stjälk med lite lite antydan till gröna blad som vill spricka upp på toppen.

  Min andra DP var/är skum minst sagt, såg att dennes rot låg runt fröet ett antal varv. Lade ner allt försiktigt i ny jord härom dagen.

  Satte 3 nya fröer i torvbriketter samt placerade de i ett improviserat drivhus. Den ena skunken har nu mer eller mindre expolderat efter bara ett par dygns tillvaro. Den har redan utvecklat större blad än den betydligt äldre DPn.

  Förmodar att olika raser har olika tillväxt förstås.

  Har fixat till ett ordentligt växtutrymme nu, i min städskrubb. Ska köpa ett par 20+ wattare inom kort, de jag har nu räcker inte.

  #69757
  reaper
  Deltagare

  Ve och fasa!!!

  Nåja det är inte så farligt. De första fröerna jag satte har misslyckats, den senaste dog i förrgår, det gick inte att hålla liv i dem. Men nu har det istället blivit så att de fröerna jag satt i grodd med hjälp av torvbriketter frodas i all sin prakt.

  Tror jag gjorde en del misstag i början som nu är undanröjda :) Helt klantig är man inte mot alla odds.

  Har även en väktare nu ;) En st nyfiken svart/vit katt som sitter på stolen bredvid städskrubben och håller koll på saker o ting :)

  #69758
  reaper
  Deltagare

  Nej för jösse namn, jag använder bara blomsprutan när katten är på andra olämpliga områden såsom tv/dator. Behvöer inte ens spruta vatten, hon vet vad blomsprutan i högsta hugg betyder.

  ps..jag är inte så evil som det kanske verkar *lovar*

  #69759
  reaper
  Deltagare

  Jag kan ju berätta att Zapata e en av de snällaste människorna jag känner!!That’s it ya know 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top