Ny medlem som är för legalisering, tips om artiklar

 • Detta ämne har 8 deltagare och 18 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2637
  tomster
  Deltagare

  Tjena allesammans… jag är en ny medlem här och jag tänkte tipsa er om de artiklar jag skrivit på Sourze.se i ämnet ”legalisera Cannabis”.

  Det hela började med att jag rökte min första joint på en semester i Kroatien förra året. Jag har länge vart ”nyfiken” kan man säga, eftersom man med vuxenheten inte precis litar blint på allt som sägs om droger i allmänhet och cannabis i synnerhet. Mitt största problem är att jag inte röker och fan nästan spyr av att röka… :D

  Jaja. Hur som helst, i våras jobbade jag i London och läste i tidningarna där att de skulle klassa ner Cannabis till klass C, vilket innebär att man bara får en varning av polisen om man ertappas med drogen på sig. Anledningen till att man gjorde detta var just de moderna forskningsresultat som helt enkelt slog hål på myterna kring Cannabis som inkörsport till tyngre droger.

  Jag skrev då på Sourze.se och skrev en liten artikel om det,Cannabis, den ofarligaste drogen. Det blev ett jävla liv, kändes det som. Då hade jag alltså rökt två jointar i hela mitt liv och egentligen stod jag mest bara bredvid och betraktade fakta. 186 kommentarer fick jag till artikeln, både positiva och negativa, de som var negativa tenderade dock att vara hårresande fördomsfulla och fördömande, varför jag skrev bemötandet Cannabis, den ofarligaste drogen del 2, efter att ha gjort ytterligare efterforskningar. Det finns massor av fakta, det är inte så svårt att reda på dem ens. Jag är personligen skeptisk till statspropaganda, men även skeptisk till information på t.ex. en sån här sajt. All information tenderar att vara väldigt enögd. Men forskningsrapporter kan man inte blunda för.

  Sen skrev en tjej vid namn Elin Lundgren artikeln Det finns inga lätta droger. Elin jobbar åt Ungdomens Nykterhetsförbund och är egentligen trevligare än henns artikel antyder. Hon ville senare att jag skulle skriva en artikel till en bok som de tryckt, ”What about knark?”. Jag är osäker på hur man får tag på den boken, den artikeln jag skrev till den handlade om den onyanserade debatten i Sverige och det faktum att inga media vågar ta upp frågan. Hur som helst så skrev jag ett svar på Elins artikel, Det finns visst lätta droger.

  Sen skrev jag En framgång för narkotikapolitiken om det orimliga i att man lägger ner stora resurser på att gripa unga människor för ringa brott när det dör 20 personer om dagen av alkoholskador i Sverige idag.

  Sen försökte jag kommunicera med riksdagspartierna och mailade frågor till dem. Det blev Riksdagspartier ignorerar väljarna. Jag har faktiskt fått svar på frågor från partierna senare, jag behöver kanske inte nämna att de inte precis är öppna för förändring i frågan…

  Sen skrev jag mitt senaste alster, Ska nog röka på ikväll som jag bara skrev för att reta upp nån känslig läsare…

  Jaja. Jag fick en kommentar om nåt slags manifestation i Stockholm nästa år, var skriver man upp sig?

  Just nu filar jag på min nästa artikel, ”Innan jag dör ska jag ha legaliserat Cannabis i Sverige”, vilket faktiskt är mitt livsmål. Jag pallar fan inte med det här otroliga hyckleriet som våra politiker bjuder på. Jag har läst krönikor av människor från t.ex. Föräldraföreningen mot narkotika och de är så sjukt onyanserade och fabulerande. Orkar inte leta upp länken, men en kvinna hävdade att de i Hollands parlament sitter och bolmar och är sega i roten.

  Den mytbildningen måste bekämpas. De flesta människor använder som argument mot legaliseringen helt felaktiga påståenden, vilket är så synd. Det är ok att vara emot legalisering, men då ska man ju vara det baserat på fakta, inte på myter skapade genom hörsägen!

  Jaja. Det var min presentation av mig själv, nu ska jag läsa vad ni andra skrivit här. Om nån fixar en intervju med DN så ställer jag upp med bild och namn som den ”välanpassade Cannabiskonsumenten”, bara för att få lite motpol i debatten.

  En sista grej. Cannabis är beroendeframkallande. Men inte särskilt mycket kan man konstatera. Jag såg ”Uppdrag granskning” som handlade om ungdomar på glid som inte får den vård de har rätt till. Där pratade de med en ung invandrarkille i Södertälje som berättade att han rökte massor med hasch och sket i skolan. Men så en dag ”fattade jag att jag inte kunde hålla på så längre så jag slutade”. Om det nu är så beroendeframkallande så skulle han ALDRIG ha klarat att sluta röka hasch på egen hand.

  Over and out,
  Tommie

  #79539
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Hoppas du lyckas med ditt livsmål! Jag e bakom dig 100%
  Hoppas du kommer trivas här på Swecan och får en massa information om den gudomliga örten… :D

  LEGALIZE IT! :D

  #79540
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Ska nog röka på ikväll artikeln var ju riktigt grym! :P

  Ska sätta mig ner o läsa resten av artiklarna senare…

  #79541
  UpInSmoke
  Deltagare

  Hej Tommie!

  Kommer ihåg att jag läst dina artiklar på Sourze tidigare – mycket bra skrivet! Du verkar ju ha ett ganska bra grepp om läget. Kul att du hittat hit! Föreslår att du fortsätter bekanta dig med det trevliga folket här! Det kan nog leda till mycket positivt tror jag.

  #79542
  reaper
  Deltagare

  Välkommen till SweCan, här kommer du trivas. 😉

  Minns att jag läste din artikel i what about knark för länge sedan… mkt underhållande om jag minns rätt.
  Ska kolla på resten av dina artiklar nu oxå.

  Om du erbjuder dina tjänster som frontfigur för SweCan får vi nog syna dig lite i sömmarna först.. sådant som karriärsval, brottsregister, drogvanor, etc måste nog fram i rampljuset. Tänk på att du åtminstone i början kommer betraktas som en ..som Sokrates ungefär. En förgiftare av de unga.

  #79543
  Trestor
  Deltagare

  Tja.. vad kan man säga annat än tack för det du tillfört debatten, och lycka till i framtiden! :)

  Självklart är cannabis beroendeframkallande, det är allt. Det är dock ett psykiskt beroende vi pratar om, precis samma sak som med bullar, saft, spel, eller städning.

  Själv känner jag ett väldigt sug att röka när jag har hemma.. det är ju liksom samma sak som om man har en godispåse i skåpet, klart att man vill äta av den :) Men jag har aldrig haft minsta problem att inte röka under perioder, är det så att jag inte har något hemma så är det ingen big deal. Ska jag åka bort någonstans, till släktingar eller så är det inga problem att inte röka på ett tag (dagar, veckor eller månader). Det finns ju inget fysiskt beroende eller några abstinensbesvär att prata om.

  #79544
  Fr
  Deltagare

  Bra artiklar tomster, elin kan ju dock gå och lägga sig. :) och välkommen till Swecan. Ett tips bara, ha gärna med fler källor för det du säger i dina artiklar, gemene man bryr sig visserligen inte så mycket om det, men det skadar inte. http://kickme.to/cannabisfakta

  #79545
  PachiPachiHand
  Deltagare

  @Trestor wrote:

  Det är dock ett psykiskt beroende vi pratar om, precis samma sak som med bullar, saft, spel, eller städning

  Måste erkänna: Jag är bull-torsk ! :D

  #79546
  reaper
  Deltagare

  Tommie, du är grymt duktig på debattera jag är bakom dig till 100! Keep up the fucking amazing job!

  #79547
  Trestor
  Deltagare

  PachiPachiHand: Själv är jag kanelgiffelberoende ;)

  #79548
  m
  Deltagare

  Hej och välkommen! (Jag är själv ganska ny)

  Jag har läst alla dina sourze-inlägg. Bra jobbat!

  Du verkar vara engagerad och kapabel nog att nå ditt mål verkar det som :)

  Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i SVTs eller TV4s debattprogram nästa gång de debatterar droger/drogpolitik?

  Har du fått några artiklar publicerade i dags-/kvällspress? Har du försökt?

  #79549
  reaper
  Deltagare

  @tomster wrote:

  Jag är personligen skeptisk till statspropaganda, men även skeptisk till information på t.ex. en sån här sajt. All information tenderar att vara väldigt enögd. Men forskningsrapporter kan man inte blunda för.

  Hejsan Tommie!
  Visst har du rätt i att man ska vara skeptisk! Dock så har jag märkt att det råder en mer hälsosam (alltså objektiv och fakta-granskande) atmosfär här på swecan än på många andra ställen.. eller ja alla andra ställen där det diskuteras cannabis. :) Jag gissar att du kommer hålla med när du varit här ett tag.

  Kul med nya artiklar, de måste jag läsa! :)

  #79550
  reaper
  Deltagare

  Hej igen Tommie… jag surfade vidare och läste annat du har skrivit… gillade din artikel ”Porrskådis till dotter?”.. damn good.
  http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10225604

  Men den här: ”Alla som skaffar barn är losers” höll på att göra mig riktigt anti-Tommie.. tills jag kom ungefär halvvägs… :)
  http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10136498

  #79551
  tomster
  Deltagare

  Unus: Skönt att jag inte gjorde dig besviken! Men jag pendlar från att vara toppen-Tommie till prutt-Tommie rätt ofta, så bli inte för sur om jag tappar lite mark ibland.

  möbelklister: Självklart skulle jag kunna ställa upp på det, om jag bara blev tillfrågad och än viktigare om de hade något program om narkotika att visa!
  Jag tänkte kanske skicka min nya artikel till lite tidningar först som insändare? Det fanns ju ett par adresser i en tråd såg jag…

  Unus igen: Ja, stämningen är mer hälsosam, kanske beror på den hälsosamma röken alla andas in innan de skriver nåt här! :D Vad jag menade var egentligen att blindhet förekommer från bägge håll. Det är ju inte vatten vi snackar om precis… heller inte DDT (vilket jag iof läst är ofarligt… se där!). Alla har ett syfte med det de skriver och de fakta de presenterar. Att bortse från fakta fungerar lika bra som att förvränga dem. Jaja… men jag tror dig!

  Tack för välkomnandet och kul att så många redan läst mina alster!

  //Tommie

  #79552
  reaper
  Deltagare

  jäkligt fina artiklar

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top