Nojjig för sotaren

 • Detta ämne har 6 deltagare och 24 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 25 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22150
  reaper
  Deltagare

  Imorse väcktes jag av att sotaren ville komma in och göra sitt jobb. Jag släppte in killarna utan att blinka. Sen såg jag att precis brevid spisen ligger en bit aluminiumfolie formad som en sked med brända rester i. Fan vad paniken slog till då, jag hade ju värsta odlingssetupen i köket, iofs var det bara med lite tomater, San Pedro, opium och lite annat oskyldigt, men tillsammans med den där lilla foliebiten kunde man dra andra slutsatser.

  Jag raffsade ihop allt suspekt i lägenheten på mindre än 30 min (nytt personbästa) och drog och gömde det. Nu är jag hemma och ingen polis, men är allt lugnt nu? Skulle polisen komma direkt om nån tipsa eller skulle det hamna i en hög och så kollar de upp det om en vecka när de har tid?

  Det är nyttigt att städa sin lägenhet från olagligheter emellanåt så att man kan göra det snabbt.

  #273765
  Kattspya
  Deltagare

  Jag tror att chansen för att en sotare skulle göra polisanmälan är mycket liten. Om du själv var sotare och råkade se något mindre lagligt skulle du då orka polisanmäla det?

  ”polisen”
  ”Ja, hej jag var och sotade på blablablagatan i lägenhet n och såg lite aluminium som någon verkar ha använt för att röka något. Jag skulle alltså vilja att ni kollade upp om snubben håller på med knark.”
  ”Vet du vad det var för substans?”
  ”Nej, det vara bara något bränt”
  ”Så det kan ha varit tobak”
  ”Ja, men det är osannolikt”
  ”Det blir förmodligen ingen husransakan på så dåliga grunder. Välkommen åter.”

  Om du inte har några tidigare domar så tror jag att det är mycket osannolikt att polisen skulle göra husransakan. Detta kräver dessutom att sotarn har sett skiten, förstått vad det var och orkar bry sig tillräckligt mycket för att ringa snuten.

  #273766
  reaper
  Deltagare

  Tror nog en sotare har hunnit se det mesta eftersom de är hem till folk hela dagarna. Jag skulle inte nojja ihjäl mig om jag vore du.

  #273767
  Eskapisten
  Deltagare

  Till att börja med så betvivlar jag starkt att polisen skulle lägga resurser på att komma och kolla din crib, baserat på att några sotare rapporterat att de hittat en bit folie med lite brända rester i.

  Vidare så är det ju som du säger oskyldiga grejjor som finns där att finna. Varken tomater, San Pedro eller Opievallmo är olagligt att odla eller inneha i Sverige. Så om ditt lite andra oskyldiga inte råkar vara olagligt, så har du ju verkligen ingenting att orora dig för. Visst skulle det vara obehagligt om farbror blå skulle hälsa på, men så länge ingen pod är snittad, ingen San Pedro är berred för konsumption, så får de ju stå där och se snopna ut då. Och det skulle väl å andra sidan kunna vara ganska underhållande.

  #273768
  reaper
  Deltagare

  Tack för de lugnande orden. Jag är kanske lite väl paranoid, men filosofin är. ”Det är inte frågan om man är paranoid, det är frågan om man är paranoid nog.”

  Ni har naturligtvis rätt att snuten har bättre saker för sig och att sotare inte ringer polisen så fort de ser en bong i en lägenhet.

  Men det påminde mig om att det bara krävs 1 misstag…

  #273769
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Kommer osökt att tänka på den här gamla tråden… 😆

  https://www.swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15819&highlight=hantverkare

  #273770
  reaper
  Deltagare

  Jag kan av erfarenhet säga att hyresvärden vill säga upp kontraktet om de råkar hitta en mindre odling i lägeheten när de går in pga en grannes akuta vattenskada :( Jag fick behålla lägenheten då (men inte senare)men det var nära.

  Även kronolle är vass på att anmäla. Min siburator stod framme för några månader sedan när de besökte mig med omedelbart polisbesök som följd :( Resultat: 9500:- i dagsböter 👿

  #273771
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Sabla grinputtar till att anmäla! 😡

  Skulle jag komma inknallandes till någon som hade en odlig, så skulle jag bara tänka att ”den här personen odlar persilja/tomater/smultron/hampa” eller vad den nu kan vara, och bara låta saken bero sen.

  Vad folk har i sina krukor ska jag enbart skita i! 😡

  Lider med dig, Stoneaged. :(

  #273772
  reaper
  Deltagare

  Jag är kompis med min sotare. han har en egen setup. kanske det är så att alla har en egen setup? kanske är världen styrd av apelsinamannen? vem vet? jag känner mig fullt normal. det har jag aldrig gjort förr. slutsats:
  Sotare är harmlösa.

  #273773
  reaper
  Deltagare

  Tror nog du kan vara lugn. Sotare är väll inte den mest hederliga arbetsgruppen.
  Blir nog bara lite skit prat på kaffe rasten..

  #273774
  reaper
  Deltagare

  Fan vilken panik jag fick när jag läste att hyresvärden vill säga upp efter anmälan från folk som varit i lägenheten. Jag fick nämligen ett brev från bostadsbolaget ett par dagar efter sotarna vart här och jag hade inte öppnat det. När jag läste här igen så var det några sekunderns kallsvett tills jag fick upp brevet och såg att det var hyresavier precis som jag först trodde.

  Jag pallar snart inte med detta dubbelliv man lever. Jag tror det faktum att det är olagligt att ta droger är mer påfrestande för den mentala hälsan än att knarka ner sig totalt.

  #273775
  maja
  Deltagare

  WORD doktorn, mycket påfrestande att leva ett liv där man tvingas ljuga och hålla på 😥 8) Peace

  #273776
  Riot
  Deltagare

  Alla swecan-användare borde beväpna sig, så går vi ut i skogen och tar över en bit mark och förklarar landbiten ockuperad i Hollands namn.

  #273777
  reaper
  Deltagare

  @Riot wrote:

  Alla swecan-användare borde beväpna sig, så går vi ut i skogen och tar över en bit mark och förklarar landbiten ockuperad i Hollands namn.

  Och hur tänkte du där…..holland? :crazy:

  #273778
  Riot
  Deltagare

  som en kul grej, mer.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 25 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top