Nödvändigt med ventilation?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1894
  High-Jack
  Deltagare

  Jag håller på att bygga ett nytt utrymme, och där kommer lampan att vara avgränsad från odlingen med en glasskiva. Lampan kommer att få ett eget insug, och ett eget utsug.

  På det sättet kommer lampan inte att värma upp utrymmet, så utrymmet kommer förmodligen att vara runt 22-26 grader varmt.
  Jag kommer att ha mäsk i slangar under glasskivan, så att det kommer att regna ner massa mysig koldioxid på plantorna.

  Men, behöver man vädra luften i utrymmet? Plantorna kommer ju att äta Co2, och skapa syre, äta Co2, och skapa syre. Utrymmet kommer även att öppnas ca 2ggr per dag.
  Med ett utsug i utrymmet kommer mer ljud att skapas, lukt från plantorna kommer att sprida sig till resten av huset, och kommer även att ventilera ut lite av den värdefulla koldioxiden.

  Så frågan är: Är det nödvändigt att konstant byta ut luften i utrymmet?
  Jag är mycket tacksam för svar 8)

  #73952
  trebloose
  Deltagare

  tänkte bara på att du måste ju ha någonting som blåser på plantorna för stammens skull, det ger ju öäven bra luftcirkulation…annars vet jag inte

  #73953
  Trestor
  Deltagare

  Nödvändigt? Nej, jag tror inte det… men bra? Ja, det tror jag. Plantorna skickar ju ut en massa annat förutom syre, en massa restprodukter och skräp som de vill bli av med, och till slut blir ju utrymmet fullt med sånt om du inte byter ut luften.

  Du kan ju köra en fläkt som blåser typ 10 min var 4’e timme eller nåt sånt?

  #73954
  reaper
  Deltagare

  Ventilera måste du göra, men fläkt behöver du inte ha för det. Du kan ju lämna en liten glipa öppen på natten tex, eller ha dörren vidöppen 1 timme om dagen för att venta ut all gammal luft. Tänk själv om du var instängd i ett stängt rum utan vädring med gammal luft, då skulle du må pyton, det gör plantan också.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top