nej nu spolar jag ner det och börjar någon annan hobby

 • Detta ämne har 10 deltagare och 37 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 38 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2293
  reaper
  Deltagare

  hmh innan ni läser detta ska ni veta att jag skakar och har lätt dyslexi, och därför lär kanske inte detta bli någon lätt läsning. I alla fall för dem som då vill läsa det.

  Allt började med skolan, matte prov på en fredag v45 tror jag det var, sen följande vecka vart det 2 inlämnings uppgifter, 2 prov, 1 föredrag, och detta gjorde så jag sov dåligt och fick akuta smärtor i magen. Men så blev det äntligen fredag. Jag blev välsignad med ff och tänkte spendera helgen med pipan i keften och koppla av.

  Detta var tredje gången jag rökte. Första var i WW criss, då kände jag mig lite småt rolig efter typ kanske 2 timmar, och tydligen såg tullen detta och tog mig… men det e en annan historia.
  Andra gången var en vecka senare och då var det NL(mj) och super skunk, kände inget efter NL så rökte en rullad Super skunk, kom hem, såg film… kände inget…

  Fredag. Kl 7typ, frågade er i kanalen fall det inte fanns nått magiskt sätt att röka på, sen drog jag ner och tände på. Den enda erfarenheten jag haft av ”rus” var med WW i criss så jag tog några bloss med detta. FY FAN min hals AJ, kändes som jag hosta blod efter typ 10 inhalationer. Efter detta stack jag up och kolla på austin powers 3. Kom typ 10-15 minuter in i filmen då jag kände minna ben bara ryckte, det typ stack till. Men jag va som typ… ”hehe, aja kewl.” och brydde mig inte. Efter kanske 20 minuter in i filmen kände jag hur något kröp up inåt i min hals, det var som jätte tunna trådar som bara la sig på hjärnan, tok reste mig up och börja nå ner en våning. ”Fan händer, nu jävel blir man apelsin.” (< haha sa inte så men det lät ball.) Fick totalt för mig jag skulle dö så jag bara gick runt i huset och tacka folk, bara runt runt för om jag stannade kom det kanske ett till anfall och med andra ord om jag stannade dog jag. Försökte tänka på lyckliga minnen som jag haft men det bara dök up skit i huvudet. Det fungerade som former av anfall, första var starkast och värst sen de andra blev svagare och svagare tills det inte kom fler.(Men detta tog då flera timmar) det kändes som om jag pratade hela tiden och inte tänkte på det så kändes det bättre. Nej nu åker skiten ner i toan och jag säger nog up mitt medlemskap här, det är bara inte värt det, även om jag äntligen inte vill, det typ känns trist men jag upplever fan inte en sån sak igen.

  #77003
  Josef_K
  Deltagare

  Panikångest utlöst av ett mycket starkare rus än man är beredd på. Har vänner som upplevt samma sak (en eller flera gånger) och sedan dess lagt av med rökat. Det kan vara viktigt att ha någon med sig de första gångerna, och att ta det lite lugnt. (Jämför med att dricka fyra folköl första gången man super, eller en hel 35:a..)

  Ha det bra i livet, kaah. Prata med dina kompisar som röker om dina upplevelser. Men gå inte runt och hata cannabis i framtiden bara för det som hände, det finns det tillräckligt med personer som håller på med.
  Man ska göra det som känns bra för en, och om det inte känns bra att röka cannabis, så är det inte heller någonting du borde fortsätta med. Men det är en sak att DU inte mår bra, en annan sak att ALLA människor mår dåligt.

  #77004
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Är du säker på att du inte har någon sjukdom eller att det var riktigt hasch? Verkar som du gått genom helvete den där kvällen. Men om du hellre inte röker så ska vi inte försöka hindra dig. Det är upp till dig. Men det du berättar om verkar väldigt konstigt och ovanligt…

  #77005
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Fan, farbror doktorn hann före… 😉

  #77006
  reaper
  Deltagare

  Josef_K: hehe nene ska inte gå runt och hata det, vet att cannabis är bra till många saker mer än berusningsmedel, tycker bara det är synd att jag inte kan utnjnutja den lungnande effekten av det

  PachiPachiHand: har eklig stress det är annas allt annars tror jag inte jag har nån sjukdom eller så, hade faktist en polare med han beskrev det som att han fick uprepade hjärnskakningar.

  #77007
  Josef_K
  Deltagare

  Alltså, vad du har drabbats av (ifall vi tvunget ska kategorisera) är vad som går under beteckningen panikångest. Det är utlöst av ett alltför kraftigt rus.
  Men det finns klart risk att du upplever det här igen, även om du bara röker en mindre dos. Så jag kan inte rekommendera dig att använda cb. Men ifall du ändå gör det, så rök extremt lite åt gången och se till att ha vänner närvarande.

  #77008
  Kimblah
  Deltagare

  Låter som en helt vanlig noija, inget farligt bara som det känns.

  Testa och rök en gång till i bra sällskap och i lagom takt så får du se att det går bra.

  Jag har själv varit i samma situation med panik och otrolig ångest, men detta var endast i början då man exprimenterade med cannabis och inte vissta hur mkt man skulle röka för att uppnå ett bra high.

  De 2-3 första gångerna man röker brukar sällan ge med sig så pass mkt :) , men dessvärre så tror du att du måste röka mer nästa gång vilket inte stämmer, snarare mindre.

  Testa och rök lite minder nästa gång i gott sällskap så kommer det nog gå helt utan problem. Du fick panik när du inte förstog vad som hände i ditt inre och det skrämde dig antagligen.

  Testa att bara ta ett bloss nästa gång, det är helt normalt det du beskriver, men absolut inget farligt (förutom om du hoppar ut genom fönstret, eller liknande :)

  Peace Kim

  #77009
  Kimblah
  Deltagare

  doktorn han före igen!!

  #77010
  Zap
  Deltagare

  varför tokröka, jag tar ett bloss, väntar, biter det inte nog tar jag ett till, seen fyller jag på när det klingar av

  #77011
  reaper
  Deltagare

  det verkar som du fick i dig lite för mycket har upplevt det själv ett fåtal gånger med div jobbiga nojjer men men det är ju sånt som händer men e de så att du inte vill röka mer så ska du inte göra det……….

  #77012
  reaper
  Deltagare

  Det finns mycket som talar emot att använda cannabis….

  Rök hemma ensam utan att göra nåt särskilt (typ lyssna på musik, eller kolla tv) …och det verkar rätt pucko…

  De allra flesta testar nån gång i tonåren och sen röker de aldrig mer…

  Många här respekterar ditt beslut och önskar dig lycka till!

  Andra här känner behov av att försvara sin egen livs-stil…

  Det finns element i det här som påminner om rysk-rolett, så gå när du är på plus…

  #77013
  reaper
  Deltagare

  Josef_K: jag slog up panikångest och det stämde exakt med det jag hade, men jag kände smärta riktigt hårt i huvudet och det sved som satan, men annars stämde alla punkterna som panikångest ska utlösa.

  hm att det finns risk för att det händer igen :( verkligen tråkigt, men vad jag är rädd för är att jag ska fastna i det tillståndet och alltid ha sådana smärtor. Får testa lite åt gången och med vänner då man absulut inte är stressad. sen tänkte jag på det med indica/salvia borde ju röka ren indica som bubblegum efter som indica är den lugnade sorten och kasnke då inte sånt händer.. igen..

  #77014
  reaper
  Deltagare

  yo

  Antar att folk lär bli rätt skeptiska och/eller nojjiga men kolla in det här:

  http://www.kundalini-info.org/svensk/svbrosch-1024.html

  Tycker din beskrivning stämmer in rätt bra på kundalini resning (om man väljer att ”tro” på det).
  Så jag tycker att du gör rätt som lägger ner rökandet för tillfället. Men låt det inte vara nedslående och se det inte som ett nederlag. Som sagt, smart att lägga av när man fortfarande ligger på plus.

  Funderade faktiskt ett tag på om man verkligen skulle posta det här, men själv anser jag att kunskap är viktigare än ignorans, även om kunskapen skapar feta nojjor. Hoppas ni håller med.

  #77015
  reaper
  Deltagare

  Panikångest finns oftast i ungdoms åren och försvinner oftast av sig själv. jag har upplevt en panikångest på Hasch en gång, och några gånger i nyktert tillstånd.
  det är verkligen något hemsk som man inte vill uppleva igen, man tror att man blir galen eller håller på att dö.
  hjärtat bultar&knaprar med.
  men för mig har det gått över, kan ha vissa känningar av det ibland att hjärtat börjar bultta snabbar osv, men det har inte inträffat någon panik ångest på senare år. Kram. 💡

  #77016
  reaper
  Deltagare

  Jag känner igen det där. Första gången jag var riktigt bäng hade jag rökt några få gånger innan och knappt kännt något, så jag tänkte att nu jävlar och drog i mig en hel joppe skunk alldeles för snabbt. Det slog såklart alldeles för hårt och efter ett tag fick jag kraftiga ljudhallisar, samma tankar gick runt runt i huvudet hela tiden som en skivspelare som hakat upp sig. Mitt hjärta bankade så hårt att jag på allvar trodde att det skulle gå sönder och i perioder kändes det som att jag hade glömt bort hur man gjorde när man andades. Jag hade panikångest alltså och trodde att jag skulle dö.

  Många jag har pratat med säger att de upplevt något liknande när de var ovana rökare. Panikångest brukar också tas upp i litteraturen som typiskt för nybörjare.

  Med det inte sagt att det inte kan drabba storrökare, men när man känner igen effekterna är det i alla fall lättare att ta det lugnt om det börjar gå överstyr. Det blir också lättare att känna när det börjar bli nog _innan_ det har slagit för fullt, eftersom det alltid är en viss fördröjning från sista blosset innan ruset känns fullt ut.

  Visst har det hänt fler gånger att jag har lyckats röka för mycket. Ibland har jag också känt början på panikångesten komma krypande, men då har jag tagit mig till en lugn plats och lagt mig ner för att ta det lugnt. Efter ett tag går det över.

  Jag försöker inte alls övertala dig att fortsätta röka, det är helt ditt beslut . Känner du att du inte vill röka mer är det självklart att du ska sluta. Det behövs ingen mer anledning än så, och om någon dissar dig för det är det bara att be dem dra åt helvete. Det är inget du behöver motivera för någon annan. Jag tänkte bara dela med mig av mina erfarenheter så att du inte tror att du är alldeles ensam eller nåt. Cannabis är en drog och alla droger måste man behandla med respekt. Men viktigast är såklart att du respekterar dig själv och dina känslor.

  Hmm, nu babblar jag på lite väl mycket här kanske.

  Lycka till med vad du än väljer att ta dig för härnäst!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 38 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top