näringsbrist..

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #757
  reaper
  Deltagare

  hejsan..

  har fått problem med min blomma.. gulnande blad nertill och nekrotiska fläckar på bladen.. antar att det är näringsbrist (N&K). körde pokon orkidenäring (5-5-5) med positiva resultat på N-värdet – problemet med de bruna fläckarna har uppkommit senare, så jag valde att byta näring (den var nog väldigt gammal oxå). så jag skaffade mig precis lite blåkorn och det jag tänkte fråga var:

  vad är en bra näringsmängd för blåkorn till marijuana när man odlar i jord? jag förmodar att det inte bara är att följa anvisningarna till vanliga balkongblommor o dyl. vattnade första gången med blåkorn igår och då körde jag en halv kapsyl (5ml) till 1,5 liter vatten (på förpackningen rekommenderades 5ml till 2 liter vatten). men jag misstänker att marijuana är hungrigare än vanliga balkongblommor och jag vill därför ha information om utfodring med blåkorn 1ggr/vecka (gärna både i veg och blom).
  och om plantorna nu har näringsbrist.. ska man då öka näringsdosen tills de blivit helt friska, eller låta den ligga på samma jämna nivå som man annars skulle normalt?

  #64153
  Kimblah
  Deltagare

  Man brukar säga att man bara ska ta 50 % av vad som sägs på förpackningen. Fråga mig inte varför men cannabis är väl känsligt för för mkt näring. och man ska nog hålla en jämn nivå på näring eftersom man kan chocka plantan.

  jag tänkte själv byta jödning till blåkorn , det är väl inget speciellt med blåkorn än de andra standard märkena?

  / Kim

  #64154
  reaper
  Deltagare

  ”Most fertilizers are designed for home use and have instructions for fertilizing houseplants. Marijuana is not a houseplant, and it requires more nutrients than houseplants. The extra nutrients that it need may be supplied by the use of large pots and a fertile soil mixture. In many cases, you will need to fertilize only in the dosages recommended on fertilizer packages for houseplants.”
  -ur Marijuana Growers Guide

  Det låter inte som man ska ta hälften så mycket näring som rekommenderas på förpackningen utan snarare mer. Jag ska kika till dem igen nu till helgen och se hur det gått att byta till blåkorn.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top