När skörda fröna? och hur? :)

 • Detta ämne har 2 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1411
  reaper
  Deltagare

  Ok så min KC36-hermis har en massa frö-kapslar… frågan är när de ska skördas, det finns inte så mycket synliga vita hårstrån att gå efter…
  Och hur skördar jag på ett bra sätt.. det är ju massor med kapslar.. måste jag sitta och öppna dem och plocka fram fröna eller hur funkar det?

  #70088
  reaper
  Deltagare

  det är ju en hermis! vad ska du med dom fröna till?? du kommer ju få mycket mera hermisar nästa gång.. köp nya frön eller nåt! jag hoppas innerligen att du har fler plantor.. jobbigt att driva upp totalt 1 hermis!

  #70089
  reaper
  Deltagare

  Om det inte är en genetisk hermis, utan en som har blivit hermis pga oregelbundet ljus och annat, så blir fröna fina feminiserade frön, fick jag lära mig i en annan tråd.

  Nä, jag har andra plantor också.

  #70090
  Trestor
  Deltagare

  Jo.. det svåra är ju bara att veta huruvida det är en genetisk eller inte. Enda sättet är egentligen att plantera ett av fröna och se. Med andra ord.. satsa inte en hel odling på dessa frön innan du vet hur det verkligen ligger till. Kämpigt att upptäcka att ens alla fina 10 plantor är hermisar :/

  #70091
  reaper
  Deltagare

  nej öppna de inte, när de e klara räcker de att skaka lite på plantan så kommer de trilla av… no rush

  fred

  #70092
  reaper
  Deltagare

  Skörda inte dina frö på något speciellt sätt, låt bara plantorna gå den tid de ska (plus ev. litet tag till för att försäkra dig om att fröna är färdigutvecklade). Skörda sedan dina buds som vanligt. När du sedan röker ditt shitt så pillar du försiktigt bort ev. frö från det som ska rökas. Dessa frö låter du ligga torrt och mörkt ett tag så de ’torkar’. Sedan förvarar du dem i en liten burk i t.ex. kylen.

  /AA

  #70093
  reaper
  Deltagare

  Ok, tackar !!

  #70094
  Trestor
  Deltagare

  Om du ska förvara de i kylen MÅSTE du se till att du ha en ABSOLUT lufttät burk, tex en glasburk med gummipackning. Egentligen ser jag ingen anledning till varför man skulle ha de i kylen öht. Bästa förvaringen av frön ska vara i rumstemperatur, mörkt och framförallt tort.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top