Muterade frön.

 • Detta ämne har 4 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #227
  okkolokko
  Deltagare

  Jag har lsät lite om muterade frön på engelska, men min språk kunskaper sträcker sig inte så långt (jag är ju bara 13 år).
  Så jag undrar om någon här kan ge mig lite fakta om hur man Muterar frön, och vad det det leder till för nytta.

  Har ju sett Beatnutz missfoster, var han mutant? :D

  #60495
  Smacky
  Deltagare

  Du kan ju ta och leta reda på lite radioaktivt avfall och sen lägger du fröna tillsammans med det radioaktiva avfallet i en låda. Efter en vecka har du muterade frön.

  Nu ska jag vara serös… varför vill du ha muterade frön – växter?

  #60496
  reaper
  Deltagare

  Vissa fågelfrön (konsum hampa) är belysta med UV under en tid för att på så sätt sterilisera dessa. UV är ju känt för att förstöra arvsmassa.

  #60497
  okkolokko
  Deltagare

  Smacky: Jag vill inte ha muterade frön, utan undrar bara hur man gör. Nyfiken i en strut 😉

  #60498
  DoD
  Deltagare

  Jag har läst någonstans för länge sen om hur det gjordes försök med att bestråla frön med röntgen för att försöka få dem triploida. Detta var tänkt att få fram starkare sorter.
  Har ingen aning om det fungerade.

  #60499
  reaper
  Deltagare

  du kan dessvärre inte modifiera fröer (inte vad jag vet iaf) däremot kan du modifiera växter så att avkastningen blir modifierad.
  det finns en metod för att införa gener i växter, denna metod kräver mycket dyr utrustning, ett exempel på denna forskningsutrustning är där sojjaproteiner genförstärks, tomatplantor som genförstärks för att få frukter som håller sig längre, större, och blommar fortare.
  DNA forskningen ligger långt längre fram än vad vi nånsin kan föreställa oss, dessvärre så har ingen lycklig ganjatomte kommit över dessa instrument ännu =)
  vi får avakta och se vad framtiden har i sitt sköte

  #60500
  reaper
  Deltagare

  En kul vandringsmyt finns nedskriven i slutet av odlingsguide-PDFen som kan laddas ner på cannabisodling.1av10.nu – en forskare som blandat apelsiner med cannabis, och fått fram THChaltiga apelsiner.
  :P

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top