Mönstringen 2 (Ny tråd, den gamla blev för lång)

 • Detta ämne har 3 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4971
  reaper
  Deltagare

  En mycket säker källa (som har gjort värnplikten på värnpliktverket) har gjort klart för mig att man inte tar blodprov på mönstrande.
  Pissprovet man tar är till för att kontrollera socker och äggvita i urinen, dvs kontrollera om man har diabetes eller har en annan störning i ämnesomsättningen. Detta för att de möstrande inte skall skadas under värnplikten. Om man inte vill göra vapen-tjänst kan man istället söka vapen-fri värnplikt, men då skall man vara på sitt klara på att en vapen-fri tjänst inte innebär att man är i tjänst på typ dagis etc…. utan typ brandman (då behöver du vara typ elitidrottsman).

  Vill man inte göra sin värnplikt, så tala om det för möstringspersonalen istället för att larva er och verka sinnesförvirrade. Ni kanske inte tror det MEN men de ser igenom era fasader och har rätt kul åt er. (Man måste gå efter ett visst protokoll när man intervjuar och det är här som många (ursäcka nu alla som dragit psykologhistorier) trillar dit och tror att man helt lurat röven av psykologen, de skiter fulltsändigt i om ni verkligen är sjuka eller bara vill slippa göra lumpen) Risken är rätt stor att behovet av värnpliktiga är stor när just ni är och mönstrar och vill det sig inte bättre kan de faktiskt jävlas tillbaka och sätta er som snickare på skjutbanorna eller underhållspersonal på kronans tvätteri….. 😈
  Tro mig det har hänt, hehehe!

  Att ha gjort värnplikten är en stor fördel när man söker jobb!!!
  Personligen tycker jag att vill man leva i ett fritt och säkert i ett samhälle så har man en skyldighet, eller snarare en rättighet att göra värnplikten.
  Att prova sina gränser och köra slut sig totalt kan vara rätt givande, kanske inte under utövningen, men efteråt känns det underbart.
  En naturlig kick av adrenalin tillsammans med lumparpolarna i fält kan aldrig ersättas… :D :D :D
  Att ha en vit period under lumpen kan vara ett test på om ni är brukare eller missbrukare… :?
  Sedan kommer ni aldrig vara utan ”lumparskämt” och ”lumparhistorier” och kan alltid dra personliga paraleller till det ”civlia livet” , hehehe 😉

  Men om det är så att ni absolut inte vill göra värnplikten har jag ett par tips:

  1: Ta med intyg ifrån er egna läkare på alla de ”krämpor” som ni ”lider” av (desto fler desto bättre). Astma, födoämnesallergi = perfekt
  2: Se till att ha en dålig hygien under besöket! Ingen kommer vilja vara i samma rum som er…
  3: Se till att ha en freesyle med och spela högt som faan innan hörselprovet… (lyssna på den i smyg…. sov gärna med den kvällen innan.) Frågar dom om ifall du vet varför ni hör så dåligt, tala om att ni jobbar som Dj.
  4: Se till att göra ett mycket medelmåttigt inskrivningsprov. (inte för dåligt, då får du göra om)
  5: OM värnpliktspersonalen FRÅGAR, om du får ett val, vill du göra lumpen?, då och inget annat tillfälle svarar du att du inte har något intresse att göra värnplikten…. Du har jobb på gång, tex.
  6: Ta inte i så du skiter på dig på fystesterna (nej det fungerar inte OM du faktiskt skiter på dig, det finns byxor att låna)
  7: Bete dig inte som en idiot ! Det kan komma tillbaks i fejset!!!
  8: Du är skyldig att komma i tid till mönstringen, det är ingen ide att försöka skippa. Dumt att komma i polisregistret på någon sådan dumhet som att inte dyka upp.
  9: Spela inte idiot hos psykologen, därimot upplyser du att om att du inte klarar trånga mörka utrymmen, och att vid något speciellt tillfälle börjat att andas okontrollerat snabbt och blivit yr för något år sedan (hyperventilera).
  10: Tänk igenom din strategi om hur du skall slippa göra lumpen, så du inte gör bort dig, det är bättre om du får personalen sympati istället för deras misstankar om att du försöker fuska……

  #97723
  reaper
  Deltagare

  Bra råd och jag håller med dig till fullo.
  Har själv gjort lumpen och ser det som bland den bästa perioden i mitt liv (har såklart förtränkt dom hemska upplevelserna som baskermarscher och frysna fötter mm) skulle inte vilja ha det ogjort för något, en erfarenhet helt enkelt.

  Sen är det jävligt kul när det smäller också. 😈

  #97724
  Skunken
  Deltagare

  själv muckade jag för 2 veckor sen… saknar det lite fakriskt…
  ingen som lagar mat till en och ingen som säger vad man skall göra…
  =( fast det är bara en vanesak…. rätt skönt att va fri igen=)

  #97725
  reaper
  Deltagare

  Lumpen är kul om man gillar att panga :)
  Jag fick det som jag ville under min tid i den Svenska Armén.

  Sen hör det kanske till att jag var stenad alla dagar i fält , tack vare Visine kunde jag vara zonkad osynligt :D

  Fast de undrade varför jag alltid gjorde konstiga skaer när jag höll vakt på nätterna , typ skjuta mot fi fastän det inte var något eldöverfall :D😀

  hehehe det var tider det :D

  #97726
  Fr
  Deltagare

  Jag skulle nog inte rekommendera alla de tips du ger. Mönstrade för bara någon månad sedan eller två. Vill man inte göra lumpen (som jag) är nog det bästa är nog att bara gör vad man ska göra utan att anstränga sig för mycket. När psykologbesöket kom (för mig fick jag det nästan sist av allt, efter att ha varit där ca 5 timmar) sa jag att jag missbrukar droger. Fick en massa detaljerade frågor (bara att svara vad som helst, psykologen har tystnadsplikt), sedan fick jag frisedel. 8)

  #97727
  reaper
  Deltagare

  Goblim: råkade säga att jag rökt… attans va vrång kärringen blev. Men hon var ju helt sinnesförvirrad (glömde fråga saker, fråga samma sak flera ggr o.s.v).

  Inget pissprov för vår del heller. Och visst kan det vara kul att ha gjort lumpen men samtidigt så är man enligt lag tvungen att strida om det blir krig (och lyda en massa order) som man inte behöver om man inte gjort lumpen.

  (jag sitter i utbildningsreserven p.g.a cp-psykologen)

  #97728
  reaper
  Deltagare

  Jag behövde inte ens mönstra (skickade in en enda hörselkurva som tagits för ett antal år sen direkt efter en öronoperation, i samband med vilken hörseln var kraftigt nersatt tills det hade läkt… ganska kass anledning mao, men det funkade ju), så vid ett eventuellt krig flyttar jag ut i skogen några år i sällskap med lite frön och en pipa och återvänder när saker och ting har lugnat ner sig ;]

  #97729
  reaper
  Deltagare

  Varken jag eller några av mina vänner hade några som helst problem att slippa lumpen, trots topp resultat i testerna. Dem som inte klarar av att ”lura” psykologerna får skylla sig själva :P .. spelar ingen roll om psykologen ser igenom dig .. om du verkligen hävdar att du har massa problem så är det inga som helst problem att slippa.

  #97730
  reaper
  Deltagare

  jag gjorde inskrivningsprovet på kanske 5 minuter. Vet inte om jag hade ngt rätt, för jag läste inte frågorna. Behövde inte göra om det.
  Sedan nämnde jag att jag rökte cannabis, vilket jag inte gjorde på den tiden, vilket fick mig att hamna utanför gruppen ”de bäst lämpade”, som psykologen kallade dom som får göra lumpen.

  #97731
  reaper
  Deltagare

  Som det ser ut idag kommer alla de som inte vill göra lumpen att slippa, detta pga att behövet av värnpliktiga idag är mycket lågt. Detta är den enda faktor som spelar någon som helst roll. Om staten hade ett större behov skulle det vara betydligt svårare att slippa. Idag är det nästan att du behöver tjata och be om du vill göra lumpen.

  #97732
  reaper
  Deltagare

  @znail wrote:

  Jag behövde inte ens mönstra (skickade in en enda hörselkurva som tagits för ett antal år sen direkt efter en öronoperation, i samband med vilken hörseln var kraftigt nersatt tills det hade läkt… ganska kass anledning mao, men det funkade ju), så vid ett eventuellt krig flyttar jag ut i skogen några år i sällskap med lite frön och en pipa och återvänder när saker och ting har lugnat ner sig ;]

  Det där lät som en OERHÖRT bra idé! :)

  #97733
  reaper
  Deltagare

  @fuskis wrote:

  3: Se till att ha en freesyle med och spela högt som faan innan hörselprovet… (lyssna på den i smyg…. sov gärna med den kvällen innan.) Frågar dom om ifall du vet varför ni hör så dåligt, tala om att ni jobbar som Dj.

  HAHAHA.. varför inte bara låtsas ha dålig hörsel då?,, hahaha men flummig ide annars :D

  #97734
  reaper
  Deltagare

  jag har mönstrat och gjort lumpen för x antal år sedan och jag måste säga att det var lärorikt på många plan faktiskt, det är inte roligt när man måste packa ryggan för att ge sig ut i fält i två veckor och inte veta när man får komma hem . Men när man var hemma så var man jävelusiskt stolt och bara gillade det..

  i efterhan så här så måste jag säga lumparhistorier är ju underbara bara nämn närlys för någon så har han en kul historia.
  många unga idag verkar ju ha nåt genetiskt i kroppen för att göra sin plikt ju… :( ingen önskar ju krig och oroligheter men vi i sverige är ju så bomullsbehandlade att vi inte kan förstå)… fråga bara min vän från fd. jugoslavien..
  för er tvivlare det är en erfarenhet som ingen annan fattar . jag är pro lumpen …
  jägarbröder Ni vet
  kram till alla

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top