Mongoplanta? Ojämna ”grenpar”

 • Detta ämne har 6 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31148
  reaper
  Deltagare

  Har köpt mazarsticklingar av en bekant. De växer lite slött – nilket iofs kanske har sina skäl- se tidigare inlägg.

  Det jag nu oroar mig för är om genetiken verkligen är av bästa kvalite? ”normala” plantor brukar väl ha skotten i par om två och två, en bit stam och sedan två grenar. Dessa små donnor har: En bit stam en gren, ytterligare en bit stam och en gren åt andra hållet. Har för mig att jag då jag odlat för länge sedan stött på denna fenotyp/mutation, och att de växt sämre än sina mer symetriska systrar! Liknande erfarenheter? Hoppas verkligen att de är bra!

  #362238
  EvilGanja
  Deltagare

  Själv tycker jag det är spännande med lite mystisk genetik… den blir nog kanon ska du se. :)

  #362239
  BigBanana
  Deltagare

  Mina växer så… Inga problem!

  #362240
  BigBanana
  Deltagare

  En teori vore väl kanske att dom växer så efter man tagit sticklingar, för moderplantan hade normala noder vill jag minnas!

  #362241
  reaper
  Deltagare

  Jo hoppas det går bra.. :? Har precis sänkt ec lite till: 1,0 Även ph, då ph:t i faten var 6,8! fattar inte, om cocosen är buffrad till 6,0 och min näringslösning har ett ph på 5,8, varför får jag ett ph i faten på 6,5-6,8 :? Nå dom är ju inte döende och jag har ju tid att testa mig fram! 😉

  #362242
  BigBanana
  Deltagare

  Nu blev jag också intresserad, är det skit, eller är det så när man tar kloner?

  Hmmm…

  #362243
  reaper
  Deltagare

  Kloner ska ju bli genetiskt identiska med moderplantan. Tror däremot jag läst att kloner som är tagna horisontellt (ändarna av noderna) på något vis är programerade att bete sig som noder livet ut… Det skulle kanske kunna förklara att den de växer lite underligt.. Förutsatt att detta resonemang är riktigt? Borde man då inte kunna vända processen baklänges, genom att ävcen nästa gång ta sina kloner från sidoskotten?

  #362244
  PinkHaze
  Deltagare

  När noderna (grenparen) är ojämna indikerar detta att plantan är mogen för blom. Det är helt normalt o sker på nästan alla plantor.

  Klonerna har detta även som små eftersom dom är färdiga för blom direkt. Tagna från en mogen mamma.

  -ph

  #362245
  reaper
  Deltagare

  Vadå redo för blom? Vad jag har hört/läst kan man sätta MJ i blom när man vill, beroende på hur stora man vill ha dem i slutändan? Jag har haft plantor tidigare som hållit sig symetriska livet ut! Menar du att moderplantan redan var satt i blom när sticklingarna togs? Har läst att det ska vara mycket svårt att rota sticklingar som börjat blomma då de har väldigt låga nivåer av rotningshormoner sk. Auxiner.. Tack så jättamycket för svaret! Men utveckla gärna! /MN

  #362246
  stonk
  Deltagare

  En planta blommar inte om den inte nått könsmogen ålder. Sätter man dom under 12/12 direkt från frö direkt till exempel så kommer det inte att utvecklas några blommor förräns plantan är redo för det. Om man däremot tar sticklingar från en könsmogen planta så är sticklingarna redo för blom direkt.

  #362247
  BigBanana
  Deltagare

  Jag fattade… Min moderplanta sattes ju i början på april, det betyder att mina kloner är mer än 5 månader gamla.

  Soft.

  #362248
  reaper
  Deltagare

  Då är det ju bara bra med ”mongosticklingar”?! Eller växer de långsammare pga. assymetrin? Och då minns jag altså fel då jag tror att jag haft plantor som haft jämna noder livet ut? Tack för alla svar /MN

  #362249
  Nesta
  Deltagare

  Jag har kört sticklingar från original haze i många år nu, och de växer precis som beskrivits, bara fördelar anser jag. Blir ju så mycket buskigare!
  Och mer kompakta, ingen stretch!
  Tillväxten är också god.

  Mvh// Nesta

  #362250
  reaper
  Deltagare

  Tack! Era svar har lugnat mig enormt! Har alltid trott att jag ska bli den coola sorten av farsa! men när jag nojjar så här över mina gröna små bebisar.. börjar jag undra :? Men det skulle ju inta vara lika roligt om man inte brydde sig!

  När ska jag sätta dem i blom tycker ni?

  Mazar sträcker inte så mycket på sig i Blom har jag hört, så jag tänkte låta de största bli 30-40 cm för att få plantor på 70- 80 cm… kan det stämma?

  Har plats för 6 plantor till i mitt utrymme. Har idag beställt femmade PP frön som jag funderat på att fylla ut med… de borde enligt mina beräkningar hinna bli ungefär lika stor som M om jag veggar dem till en dm.. Men med tanke på vad jag hört om att de måste hinna bli könsmogna kanske det är grymt optimistiskt, de ska ju hinna gro och rota sig oxå.. Det vore roligt om det gick… Vad tror ni? MVH. /MN

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top