mitt hem är min borg

 • Detta ämne har 4 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #371
  reaper
  Deltagare

  Finns det någon som haft erfarenhet av att få dörren inslagen av polisen med murbräcka och kpistar i högsta hugg för att sätta stopp för en majaodlare. Det skulle ju inte vara någon match för dem att trakassera en för narkotikabrott av något slag utomhus, men för att sätta p för en inomhusodling i liten skala skulle väl ändå få dem att framstå som rätt löjliga? Lägger de ner några resurser för att haffa någon som inte kan odla för mycket mer än eget bruk? Hur försiktig och diskret behöver man vara egentligen? :?:

  #61381
  professorn
  Deltagare

  Jag tror inte att de aktivt letar hemodlare, som de gör i t ex USA, men råkar de på en så är det nog kanska hårda tag.

  Grundregeln är att knipa käft. Så få som möjligt ska känna till din odling, inget prat om odlingen, inget skryt och stoltsera inte med stora mängder gräs. Det är svårt att låta bli :) men det viktigaste för att undvika bängen.

  #61382
  baltazar91
  Deltagare

  Det var någon på det gamla forumet (var det hydrlizr?) som fick besök av polisen och fick sin odling beslagtagen. Det var tydligen någon som kännt lukten av cannabisrök från hans lägenhet och tipsat dem.

  Jag vet inte om de gick in med våld.

  Jag tror som giganten, att de inte letar speciellt aktivt.

  #61383
  reaper
  Deltagare

  När jag snackade med honom på chatten hade de bara knallat rakt in för han hade glömt att låsa dörren :) Så han satt vid datorn och kollade på dem när de traskade in och sade åt honom lugnt och sansat att de skulle till stationen….

  #61384
  reaper
  Deltagare

  En mycket viktig grej att komma ihåg är att om man blir gripen ska man inte snacka. Oavsett om man bedömer att svaret på någon fråga är harmlös ska man hålla en korrekt, artig men avvisande attityd mot polisen. De kan vara hårda, de kan skrika dig i ansiktet näsa mot näsa, men det är bara ett spel. Du måste distansera dig från vad som händer i förhörsrummet och bara komma ihåg att allt du säger kan användas emot dig. Eller andra.

  På inga villkor får du prata om andra människor i ett polisförhör. Vad dig beträffar, i den situationen, så har du skapat världen ur tomma intet. Du har inte köpt lampor, du har inte beställt frön, du har definitivt inte fått odlingsråd och tips någonstans ifrån. Ditt enda svar på polisens frågor är ”ingen kommentar”.

  Det finns heller ingen anledning att anta att du får ett lägre straff för att du varit medgörlig. Straffet avgör tingsrätten, inte polisen.

  #61385
  reaper
  Deltagare

  Borde man inte se till att ha dörren låst och ev skaffa sk. säkerhets lås mm om man odlar :?:
  Tycker jag borde vara ett av det första man gör, iaf hålla dörren låst och kolla i ’titthålet’ innan man skall ut så det inte står nån obehaglig överaskning där och väntar!

  #61386
  reaper
  Deltagare

  Håller med om vad dom säger ovan, ”ingen kommentar!”. Det gäller väl alla CAnnabis relaterade arresteringar…

  #61387
  reaper
  Deltagare

  BunnyBabbit frågan är ju om det är något man kan göra om polisen väl står vid dörren.
  Har man 10 canabisplantor i garderoben så kan det bli svårt att gömma dem när snuten kommer.
  Inte så deskret att slänga ut genom fönstret. :)

  #61388
  Trestor
  Deltagare

  Äta upp dem? :P

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top