mina hydroplantor har fått salt på rötterna, vad göra?

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58891
  synergetic
  Deltagare

  hejsan!

  odlar i RDWC i 20 liters lådor med med metrop som näring och power plant som strain.
  det är kloner som tagits från en feminiserad power plant (dutch passion).

  har gjort en del misstag. satt i större luftplattor som vibrerar mycket vilket jag tror lett till att många fina hår på rötterna ramlat av.
  jag har varit borta för länge och låtit de dricka upp allt vatten. en planta dog av det.
  precis i blom så glömde jag också byta vatten vilket jag tror ledde till massa slaggprodukter som flöt runt i vattnet länge. alla andra såg bra ut då förutom den som dog.

  en annan visade tecken på syrebrist i rötterna (hängande blad) så jag antog att det var vattentempen som var var för hög och fyllde på med näring som vanligt och för att boosta blom.
  efter en natt var alla hängiga. förstår fortfarande inte. de börjar också visa tecken på kväve brist och det trodde jag ordentligt med näring råda bot på.
  men icke.

  nu har jag flushat i 5 dagar men det blir inte bättre.
  har lärt mig att för mycket käve och andra salter kan lägga sig på rötterna och kväva dem och hindra allt näringsupptag. vilket ser ut som kvävebrist.
  och jag som alltid trott att för mycket kväve leder till stora gröna blad.
  tror jag råkat ut för just kväveöverdos plus massa annat skräp i vattnet och upp på det näringssalter som torkar in på rötterna.

  finns det någon här vet hur jag kan tvätta rötterna från salterna eller är det redan kört? de är lite brunaktiga men luktar inte röta. och delar av alla plantora växer, resten vissnar och torkar plus att de som växer hermar sig och förmodligen extra mycket efter som det är från feminiserat frö.

  klantångest :-)

  tjo

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top