Microvågsugns snabbtorkning med perlit

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2378
  reaper
  Deltagare

  Hej,

  på denna sida http://www.schundler.com/using.htm kan man läsa att dom torkar blommor genom att stoppa in blommorna och perlite i en microvågsugn.

  Jag gillar inte att snabbtorka och jag vill inte störa mina plantor just nu heller, så jag vet inte med andra ord inte ifall det funkar något bra; men det verkar ju lite enklare än att använda hushållspapper.

  EDIT: Vid nämre eftertanke så vet jag iofs inte hur bra det är att röka perlit (ifall perlite damm hamnar på blande), men tanke på att dom rekomenderar munskydd när man planterar med det. Det kanske inte var så bra idé än då :P. Tur att jag aldrig snabbtorkar ;).

  #77426
  reaper
  Deltagare

  Perlite ska väl vara någon slags fluffig sten(?) som dammar lätt.
  Stendamm är skadligt att andas in pga att det ej är vattenlösligt och sätter sig i lungorna, på sikt kan man få en sjukdom som kallas stenlunga.
  Var för i övrigt vanligt bland gruvarbetare förr i tiden, dom dog i 40 års åldern…

  #77427
  Zap
  Deltagare

  varför perlit det går väl lika bra att torka utan i micro

  #77428
  reaper
  Deltagare

  Hvis man har vatten på perliten innen man handterar den støvar den inte alls. Perlite er lava-sten varmad till 900grader senn knust i forskjellige størrelser, plantorna elskar det, det e mycket ph stabilt och sopp och alger trivs dårligt i det om man anvendar dropp-bevattning. Mycket bettre enn grodan och grorox, och det e billigt 😆

  #77429
  reaper
  Deltagare

  😳 eh…. juh frågan va……… perlite, om den e torr och stovar, kan ta up många, många ganger sin egen vikt i vatten, vilket vil føra til at budden vil bruka mindre tid på at bli riktig torr……………….. eller……………
  Jag gillar iaf Perlite, Perlite e mina plantars venn och mina plantars venn e min venn.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top