Metro: Tusentals svenskar odlar egen cannabis

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30345
  108
  Deltagare
  Metro wrote:
  Tusentals svenskar odlar egen cannabis

  Allt fler svenskar odlar knark i smyg, antingen hemma, i en hyrd lokal eller längs en motorväg.
  Det handlar om tusentals plantor och växter som polisen upptäcker årligen.
  Framför allt hittar narkotikapoliser allt oftare odlingar av svenskodlad cannabis.
  – Vi märker av en klar ökning av den privata framställningen, ungefär i samma takt som ökningen av narkotikabeslagen i stort, säger Johan Nilsson på rikskriminalens narkotikaenhet.

  50-PROCENTIG ÖKNING
  Svensk polis skickade förra året i väg 18 500 misstänkta fall av narkotika för analys till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Cirka 20 procent avsåg plantor och växter, resterande var färdigframställd misstänkt narkotika, framställd i Sverige eller direktimporterad.
  Jämfört med år 2000 (drygt 12 000 ärenden) handlar det om en 50-procentig ökning både vad gäller växter och färdig narkotika till SKL.

  ENKELT MED INTERNET
  Den ökande insmugglingen och den ökade tillgängligheten på marknaden är en orsak till den lavinartade beslagsökningen. Internet, och där främst att det via tusentals olika sajter blivit allt enklare att ta reda på hur man odlar och framställer eget hasch och cannabis, är en annan förklaring.
  – Framför allt märker vi en ökning av egen framställning i samband med ett mindre beslag. Allt oftare vid en husrannsakan efter ett beslag hittar vi odlingar i garderober eller på andra platser i huset eller lägenheten, säger Jale Poljarevius vid citypolisens spaningsrotel i Stockholm.

  John Lindblom
  (Uppdaterad 2006-08-14 09:39)

  http://www.metro.se/se/article/2006/08/14/06/1607-23/index.xml

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top