måste sätta hydro i blom men har ingen blomnäring.

 • Detta ämne har 3 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9226
  reaper
  Deltagare

  jag har nyligen börjat odla en del av mina plantor i en blandning av kokosfibrer, vermikulit och perlit och det hr funkat bra i vegg-fasen, har använt canna substra vega. nu börjar några bli för stora för att få plats i vegg-kammaren men swegrow är väldigt sega med att skicka ut min blomnäring.
  hur dåligt blir det om jag använder veggnäring i blom? skulle jag kunna använda vegg-näringen och blanda i lite PK-extrakt? Jag har även canna terra flores (blomnäring för jord), kan jag ha någon nytta av den?
  Tacksam för alla förslag och tips.

  #133665
  massabakse
  Deltagare

  Hej!
  Om du inte hinner få hem näring avsedd för blom-period så återstår att använda det du redan har.
  Med PK-extrakt menar du PK 13-14 från Canna?
  Tänk på att växtens behov av kväve sjunker efter några veckors blom, istället ökar dess behov av bla fosfor och kalium(P, K).
  Det skulle kunna gå bra om du då tillsatte Pk 13-14, fast du får dosera försiktigt, dvs avsevärt mindre än flaskans rekommendering ty rekommenderingen gäller för en enda skvätt när 3 veckors blom återstår.
  Mitt tips blir, fortsätt med din veggnäring i normal dos till du blommat i ca 2 veckor, fortsätt sedan med din veggnäring i reducerad dos och tillsätt mycket låg dos med PK 13-14 för att ge växten fosfor och kalium.
  Lycka till!
  massa

  #133666
  reaper
  Deltagare

  låter vettigt, får försöka med det. synd att swegrow ska vara så jäkla opålitliga 👿 .

  #133667
  HydraMan
  Deltagare

  Instämmer, bolstra upp din Canna.

  Om du har en EC mätare, antar det eftersom du tidigare frågade angående det.

  Som ett ex. om du använder en veggnäring med EC 1.0 och blandar i PK1314 tills du når EC 1.2 så fungerar det säkert bra.

  #133668
  reaper
  Deltagare

  ok tack för hjälpen på båda frågorna. kan passa på att säga att swecan visserligen krånglade lite, men när jag klagade så fick jag mycket bra service och kompensation.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top