Marijuana Marsch

 • Detta ämne har 8 deltagare och 28 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2635
  reaper
  Deltagare

  Jag grunnar lite på om det finns / finns funderingar på att anordna en marijuana Marsch i Sverige?
  Skylta om den friskt (med affisher å liknande) + rykten sprider sig snabbt, Norrmännen stöder oss säkert & danskarna.
  Det är dags att visa upp oss för fördummade svenska medborgare & politiker som tror att varje hashare är en missbrukare som inte har nån annan plats i samhället än i fängelse! Föra fram hur det ligger till vad det gäller fakta om skadeverkningar osv. I och för sig tror jag att flera av politikerna igentligen vet hur det ligger till, men de vill inte riskera sina feta arslen över det något tabubelagda området. Och ingen av dem kommer bry sig sålänge det inte kommer upp i dagsljuset.
  Måste finnas nåt sätt att skapa debatt. Även ifall det slutar med att ett hundratal ungdomar blir misshandlade av snuten så kommer det iaf på nyheterna. Och nästa år kanske det blir bättre.

  Skapa debatt -> Frambringa fakta & Kunskap -> legalisera.

  Jag minns som liten (ca 14 år), far & mor bad mig komma till TVn då det var dokumentär & debatt program om droger, (dem där t.ex alexander bard var närvarande), De berättade om farliga artister (t.ex sångaren i cypress hill, som min större broder snart därefter började lyssna på) förledde ungdomen in i missbruk osv…
  De inpräntade i mitt lilla huvud hur förjävligt det var med knark & hur jag inte skulle vara deras ’son’ längre ifall de någonsin skulle komma på mig med att använda knark. Det känns rent fördjävligt när man tänker tillbaka på hur grundlurad man blev. & Det är oacceptabelt att denna typ av indoktrinering utav samhället skall få fortgå.

  Visst Alexander har väl en hel del fint att säga, men han ’är’ ändå en ”flummare” som få folk med oliktänkande åsikter har svårt att ta på allvar. I dagens läge (ifall man ser runt omkring i världen, England, Canada osv) finns mycket fina fakta om vad som är positivt/negativt angående cannabis. Och jag tror att en nyuppväckt debatt skulle ha större verkningsgrad än vid tidigare tillfällen.

  Upp till kamp!
  Jag blir hellre misshandlad på gatan av snuten & att det kanske hamnar på SVT’s nyheter, än att en liten annonym rubrik i den lokala dagstidningen om att någon ’knarkare’ sannerligen åkt in i finkan för cannabisodling.
  Gubbarna & tanterna nickar belåtet: ’där fick den jäveln’ utan att tänka på att det va den ’jäveln’ som skulle jobba in skattepengar till deras pension, och att deras käre sonson kanske e näste man på tur.

  #79507
  sphincter
  Deltagare

  Det ar nog bara i Sverige som Alexander Bard ar ansedd som en flummare.

  Reuters Publishing, ett foretag i Reuters gruppen, som publicerade Bard’s bok, Netocracy, skriver sa har om Bard.

  Alexander Bard is a lecturer at SpeakersNet and the Stockholm School of Economics. He is also a writer, TV talk show host and advisor to the Swedish government. An internationally renowned record producer and songwriter, he is the founder of Sweden’s largest independent record company; Stockholm Records. Alexander is one of the true Instinet pioneers, and he currently runs nine international networks.

  Boken Netocracy slapptes i September 2000.

  Sphincter

  #79508
  reaper
  Deltagare

  Hehe, för väl det iallafall. Själv tycker jag bard är en reko snubbe. Har dock inte läst hans bok.

  #79509
  Billy bong
  Deltagare

  jo du sly jag håller med, det pratades om nån demo till sommaren, vet inte om det blir av. Planeringar har gjorts men kanske lite för tidigt för att sättas i värk..
  men upp till kamP!

  #79510
  reaper
  Deltagare

  Jag tycker själv inte om när folk ska rätta minsta lilla felstavning men nu måste jag bara för det blev nämligen lite kul.
  Marijuana Marsh = Marijuana träsk = knarkträsk
  Marijuana Marsch = Nånting som förhoppningsvis händer 20/4 2003.

  Mvh: Jonas

  #79511
  reaper
  Deltagare

  Haha, satt faktiskt å funderade på hur det stavades medans jag skrev det. så tack för rättelsen, ändrar ovan.
  ’knarkträsk’ 🙄 😆

  Hoppas det kommer hända 20/4 2003!
  kul att veta.

  #79512
  tomster
  Deltagare

  Fy satan vad roligt! :D

  Satt och skrattade för mig själv…

  Jag är på på en marsch!

  //Tommie

  #79513
  reaper
  Deltagare

  Då får man komma i rånarluva om man inte vill bli förföljd efteråt.

  #79514
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Psirus: Ja tyvärr, men förföljelsen minskar ju ju fler som kommer. Så vi måste deinitivt försöka få ihop folk till detta! :P

  #79515
  reaper
  Deltagare

  Vet nån om d blir en Majja marsch i gbg ?

  #79516
  Atouk
  Deltagare

  @Psirus wrote:

  Då får man komma i rånarluva om man inte vill bli förföljd efteråt.

  Det hoppas jag att ingen gör. Varför? Jo många sammankopplar luvorna med våldsamma människor och den beskrivningen passar i vart fall inte på nogon stoner som jag har träffat. Självklart att det kan vara farligt att låta sig identifieras i demonstrationen, men faktum är att det framför allt de som inte är maskerade som automatiskt framstår som de mest trovärdiga (och minst hotfulla).

  Varför inte klä ut sig till clown, trollkarl, dragqueen/king eller någon annan maskeradutstyrsel i den högre skolan ;) Vad som helst utom just rånarluvor tror jag funkar bättre. Alla kommer som björnligan? 😆

  #79517
  reaper
  Deltagare

  Då ska jag klä ut mig till ett gigantiskt hampalöv i frigolit med försvarets kamoflagefärg i anskitet.

  #79518
  reaper
  Deltagare

  Kan man inte visa sig utan nån maskering? Med rånarluvor får marschen en negativ atmosfär av gemene man – ingen bra idé. Med roliga masker som clowner, afrofrillor o sådär är bättre men även utan maskering, eller? Själv skulle jag tveka inför att demonstrera utan att skyla min identitet i det här sammanhanget – inte p.g.a kontroll av polis utan mer för att släkt o vissa vänner hade sett det. Dessutom hade det inte varit bra att avslöjas offentligt p.g.a av min situation i samhället.
  Men polisen är jag inte rädd för.

  Tror ni de hade ”registrerat” er om ni kunnat identifieras?
  Skulle inte det bli för mycket jobb för en sån grej då det finns viktigare saker att prioritera än icke-våldsbenägnade ”jointrökande” människor som fredligt demonstrerar för en så pass ”ofarlig” drog?
  Tror inte de som håller på med andra farligare droger (köper, tillverkar, säljer, brukar) demonstrerar i ett sånt här tåg även om det gillar cannabis?
  Jag tror inte det p.g.a risken med att bli identifierad plus att de egentligen inte vill att cannabis legaliseras eftersom då hade de tappat marknad på just det området.
  Vad tror ni?

  En sån här marsch kräver seriösitet. Det bästa hade varit att informera folk runtom i landet om cannabis – positiv som negativ då det tas med allvarligt. Man kan tex sätta upp affischblad, skriva insändare i tidningar, maila ”viktigt” folk o för de som vågar ta upp det seriöst med folk ”face-to-face” då direktkontakt är viktigt ur psykologiskt perspektiv. Det här arbetet ska genomföras i god tid till 20/4 så att folk kan mer om cannabis än nu.
  Vad tror ni?

  #79519
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Om man bara har tillstånd av polisen för att anordna en demonstration, så ska man inte behöva vara rädd för Farbror Blå. (Jag menar, tex. hur många nazister har inte fått tillstånd att demonstrera.) Ha åsikter är mig veterligen inte brottsligt i det här landet, dock är också jag rädd för vad vänner, släkt och arbetskamrater skulle säga om det kom fram att jag hade ”gått med i föreningen Hampans vänner” (så ibland kan man ju faktiskt undra om man har rätt att ha åsikter!). Också min situation i samhället är sådan att det inte vore så bra att avslöjas!
  Ska man demonstrera för en sådan här sak, så tror jag att det är viktigt att man uppför sig ordentligt, inte är för full eller stenad, inte klär sig i rånarluvor eller annat som kan uppfattas som ”hotfullt” osv. osv.
  Borde man inte göra något liknande ”Hanf Parade” eller ”Love Parade” i Berlin? Vagnar med musik, flippade kläder och bara dansa? (Någon som vet om det är förbjudet i Sverige? En idé som slog mig just nu, bara.)

  Ha en bra dag (trots att det fär fredagen den 13:e)!

  #79520
  sphincter
  Deltagare

  Jag deltog i Tokyo forra aret.

  Sphincter

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top