mardrömmar vid mindre rökning??

 • Detta ämne har 4 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2319
  reaper
  Deltagare

  jag drömmer mer intensiva/jobbiga drömmar när jag inte fått min gonattis, men eftersom det bara händer när jag har uppehåll så blir det väldigt sällan.

  #77163
  friggs
  Deltagare

  Å ena sidan så kan du alltid drömma mardrömmar. Men å andra sidan så har forskare nyligen kommit med en teori om att anandamin (kroppens motsvarighet till thc) kan hjälpa hjärnan att bearbeta och glömma traumatiska minnen, vilket skulle kunna betyda att marijuanakonsumtion har samma effekt och därmed leder till färre mardrömmar än vanligt. Men det är som sagt bara en teori än så länge.

  Hur ser ditt liv ut i övrigt, har du konflikter runt dig som kan påverka dig negativt? Skuldkänslor? Stress? Icke bearbetade känslor som bubblar i ditt undermedvetna? Kort sagt, finns det skäl till att du drömmer mardrömmar?

  #77164
  Josef_K
  Deltagare

  Det är berättigade frågor, Friggs. Men man måste också komma ihåg att cannabis förlänger den sk djupsömnen, vilket innebär att man sover tyngre och längre, och därför kan uppleva det som att man drömmer mindre (mindre REM-sömn). Men det förklarar inte varför drömmarna är av hemsk karaktär. Kanske kan det vara andra problem i livet som sätter igång dem?

  #77165
  Zap
  Deltagare

  vet inte hur det är med cannabis men alkohol hämmar drömmar så man drömmer mer när man nyktrat till, det är därför dilerium uppstår, super du tillräckligt länge blir blir hjärnan ”överbelastad” (har inget bättre ord) óch drömmarna kommer fast du är vaken

  #77166
  reaper
  Deltagare

  jag kan inte drömma
  för jag röker cannabis

  bara när jag har uppehåll som de kommer tillbaks, o de e trevligt

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top