Manodepresiv

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9166
  reaper
  Deltagare

  Om man har en mamma som är lite manodepressiv, finns det då någon risk att man själv skulle kunna bli det om man röker på någon gång? Alltså om cannabis kan utlösa manodepressivitet?

  #133103
  108
  Deltagare

  Jag skulle tro att du har lite förhöjd risk/möjlighet att bli lite manodepressiv själv. Om det beror på ditt biologiska arv eller din miljö behöver vi kanske inte gå in på nu men så tror jag det kan vara i alla fall.

  Det jag tycker du kan tänka på är att begränsa ditt bruk av cannabis till stunder då du känner dig harmonisk, utvilad och frisk i övrigt.

  Om du röker på lite lagom, någon gång då och då, i sådana situationer tror jag inte att det ska vara någon större fara.
  Om du ser på rökat som en present som du ger till dig själv för att njuta av och lära dig mer om livet ska det nog gå bra. 8)

  #133104
  Radix
  Deltagare

  Jag håller med om ovanstående. 😉

  En sak – din risk att utveckla manodepressivitet ökar troligen inte av att du röker cannabis. Däremot är det en viss tendens att du kan utveckla den tidigare än om du inte rökte. Forskningen säger än så länge väldigt lite om detta dock.

  ”Fördelen” med tidig diagnos är effektivare behandling – ju tidigare man upptäcker nåt sånt här desto effektivare motåtgärder kan sättas in.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top