luft +utrymme

 • Detta ämne har 4 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1766
  reaper
  Deltagare

  jag tänkte odla i ett skåp eller en större låda, ganska luft tätt. Fins det risk för att det blir för varmt där eller att plantan på något sett kvävs.

  Ere bara att måla en låda vit invändigt sätta i fläckt å lämpliga lampor, vattna osv, nått särskilt man ska tänka på i en tillsluten låda eller måste jag göra luft hål.

  tacksam för svar ips.

  #72671
  reaper
  Deltagare

  Kan bara tala med mina begränsade kunskaper men växterna äter bl.a. koldioxid, då behöver du ge dem ny koldioxid. Alltså funkar det inte med en helt lufttät låda.

  #72672
  Carlse
  Deltagare

  Odling i lufttätt utrymme kommer inte att fungera i längden – värmen stiger, det kommer att lukta desto mer, och det kommer att växa dåligt.

  #72673

  Luftcirculation är A och O.

  #72674
  reaper
  Deltagare

  Det här är min andra post i forumet så jag är ingen supervetare, dock så råkar jag kunna en hel del om termodynamik, för att fixa den bästa ventilationen utan att köpa fläkt(fläkt är bäst) så kan man gå efter principen att varm luft stiger uppåt.

  Gör två hål i din låda, ett långt ner och ett högt upp. I teorin bör då varm luft sprutas ur ditt hål i taket och rumstempererad luft dras in i hålet längs ner. Förutsatt att du har ett värmand objekt någonstans i din låda(lampa).

  Om detta funkar i praktiken har jag ingen aning om, sånt får vi inte lära oss på min skola….

  #72675
  Trestor
  Deltagare

  Jo, klart att det fungerar, men luftcirkulationen går ju mycket långsammare än om man hade haft fläktar som trycker ut luften.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top