Lowryder + garderob + lampa + idiot

 • Detta ämne har 9 deltagare och 37 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 38 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59012

  Jag är inte en smart människa. Om jag vore smart hade jag inte googlat för att kontrollera att jag stavat rätt på ordet ”människa”.

  Men jag tänkte höra med folk som kan på detta forum:

  En kompis till mig har köpt feminiserade lowryder autoblommande frön. Hen har gjort iordning en garderob och undrar vad hen ska köpa för typ av belysning och var köper hen den billigast?

  Ytan i garderoben är .5 kvm uppdelat i två plan.

  Tips och råd mottages med största tacksamhet av hen största idioten på länge.

  #614669
  cthullu
  Deltagare

  http://www.hydrogarden.se/
  http://www.professionalgrow.se/

  Alla belysningar de säljer kommer fungera, exakt vilken typ och vilken styrka / antal watt avgörs av sitt utrymmes storlek, ventilation och ambitioner.

  För att ge bra intensitet på en 0.5 kvm yta bör du sikta i storleksordningen 250w.

  #614670

  @cthullu wrote:

  http://www.hydrogarden.se/
  http://www.professionalgrow.se/

  Alla belysningar de säljer kommer fungera, exakt vilken typ och vilken styrka / antal watt avgörs av sitt utrymmes storlek, ventilation och ambitioner.

  För att ge bra intensitet på en 0.5 kvm yta bör du sikta i storleksordningen 250w.

  Tackar för svaret och för länkarna. Hur noga är det att man byter färg på ljuset egentligen? Går det att tuta och köra med en färg och vilken färg ska man isåfall välja?

  #614671
  spektakel
  Deltagare

  Det optimala är ju att köra blått ljus i veg och rött i ljus i blom. Kör mad Hid lampor (hps eller MH) så är det bästa MH i veg och HPS i blom.
  Båda typer kan såklart användas för hela växtperioden, men man får ungefär 30% mindre skörd med MH.

  Kör du lågenergi är det samma princip. Men lågenergilampor tycker jag personligen att det är bäst att blanda från 2100k till 5000k med flera strategiskt placerade mindre bulbar (ungefär 25 watt) funkar bäst. så t.ex 10 sådana för 250w.

  Är lite osäker på om du kan ha Hid lampa. kanske med en cooltube och bra planering :). men set beror mycket på hur högt utrymmet är.

  Jag har kört 400w MH (mh blir lite varmare än HPS..) på 60x60x160cm med cooltube och temperaturen ligger stabilt mellan 19 och 24 grader dygnet runt så det är absolut något som går att göra.

  #614672

  Min kompis beställde två lampor:

  http://www.professionalgrow.se/sv/lagenergi-kit-250wrbla-reflektor
  http://www.professionalgrow.se/sv/lagenergi-paket-250wrod-extra

  Men rent spontant. Finns det inte någon typ av ”lagom”-belysning man kan köra hela tiden?

  Ja – alltså om man inte är superfokuserad på att uppnå maximal THC-nivå utan mest vill ha en odling som kräver minst skötsel?

  #614673
  spektakel
  Deltagare

  du kan säkert köra båda lamporna samtidigt hela perioden då lågenergi bulbar knappt alstrar någon värme.

  Å andra sidan skulle jag inte rekommendera att ge sig på att odla med enbart en ljuskälla.

  för att ha en bra odlings yta som ger effektiva resultat krävs mer. En bra jord med god dränering och uppsugningsförmåga som även ska innehålla gott om syre. bra ventilation och luft cirkulations möjligheter och stabila temperaturer som ej får överstiga 27 grader. En bra näring till plantorna så du kan ge näringsämnen efter att den tar slut i jorden. ett kolfilter för att garantera din säkerhet.

  dessutom ska man tänka på sin säkerhet så länge man inte odlar lagligt.. tro inte att cannabis inte luktar när det växer, då har du fel. Även om lowryder inte är en ”stinker” så luktar även den strainen.

  Att ha en odling innebär att sköta om den. Hur mycket du behöver göra det har helt att göra med vilka förutsättningar du ger din växt. Ju mer saker du struntar i att ge den, desto mer problematiskt kommer det bli att försöka få ett slutresultat överhuvudtaget.

  För att sammanfatta vad jag menar så finns det inte på kartan att odla och tänka att man knappt behöver sköta om det. Det är något man vill se till dagligen.

  Förstår inte poängen med att spendera pengar på utrustning, tillbehör såsom jord och energi för att göra något halvdant man kan röka på en månad när man kan ha medicin i ett halvår om man bara ser till att ens växter har vad de behöver för att må bra. Du slösar seriöst bort din egen tid om du vill göra halvdana odlingar.

  Lycka till med projektet :)

  #614674
  Glecas
  Deltagare

  Du kan köra både rött & blått ljus samtidigt. Jag har sett många odlingar som blivit lyckade, där dem använt samma ljuskälla (ca. 90% rött, och 10% blått) genom hela plantas livscykel.

  T.ex. en HPS lampan Sylvania Grolux går att använda genom hela livscykeln. Eller så kan man kombinera olika LE lampor, eller varför inte kombinera ”Röd/gul”a och ”blå” lysrör? 8)

  #614675
  Someshta
  Deltagare

  Vilka lampor man använder beror ju också på hur paranoid man är. Om man tror att butiker som säljer specialiserad odlingsutrustning är övervakade så kan det vara smartare att köpa vanliga lågenergilampor i vanliga elbutiker, eller på ICA Maxi eller Clas Ohlson eller något sånt. Det ger förmodligen inte lika bra resultat per watt, men det är förmodligen betydligt säkrare. Garanterat inte mindre säkert.

  #614676

  Min kompis har riggat upp det på följande vis i sin garderob:

  Hen har ordnat så att plantorna kommer att stå i krukor på ett galler med en ombyggd fläkt monterad direkt under. Fläkten kommer att dra luft genom ett kolfilter högst upp i garderoben. Varvtalet kommer att variera så att medeltemperaturen ligger på 22 grader.

  Hen har även bestämt sig för att köra med blått/rött i ljusväg.

  En kort fråga. Ska krukorna stå i skåpet från dag ett? Eller ska man driva upp dem till ett par cm höjd innan man sätter in dem i skåpet?

  Ska hen vänja plantorna på nåt vis innan hen ställer in dem i skåpet?

  Kan posta ett par bilder när jag besöker Norrköping nästa gång.

  #614677
  cthullu
  Deltagare

  in med dem direkt, och eftersom du kör med lågenergi och inte någon hps/mh behöver du inte vara försiktig alls i början heller, bara brassa på med lamporna nära från första dagen.

  #614678

  Lär tacka så mycket för alla svar. Men min polare tänkte odla sina plantor i vanlig jord.

  Vilken variant av näring bör hen köpa?

  http://www.hydrogarden.se/naring

  #614679
  cthullu
  Deltagare

  Handlar mest om personlig preferens samt prislapp, de allra flesta märkena inom samma kategori ger ganska likvärdiga resultat.

  Om jag inte hade tillverkat allt i näringsväg själv skulle jag nog köpt General Organics eller biobizz.

  #614680

  @cthullu wrote:

  Handlar mest om personlig preferens samt prislapp, de allra flesta märkena inom samma kategori ger ganska likvärdiga resultat.

  Om jag inte hade tillverkat allt i näringsväg själv skulle jag nog köpt General Organics eller biobizz.

  Men hur jävla noga är det med super-extra näring och maximala mineraler i början av en odling? Egentligen?

  De första 14 dagarna? Funkar det inte med vanlig såjord plus substral då?

  Eller de första sju dagarna?

  #614681
  enzi
  Deltagare

  Kör utan näring de första veckorna. Inte bara utav lathet, utan för att det är bättre. Blir lätt näringsbränna då.

  #614682
  cthullu
  Deltagare

  såjord finns ingen egentlig anledning att använda alls, anväjnd fullgödslad blomjord, är du superförskiktig kan du ha en klump såjord i precid där du sätter fröet men i praktiken är det mest onödigt trams då hampafrön inte alls är känsliga för sådant.

  Riktlinje är att om du har bra fullgödslad blomjord ska du ge fan i näringstillsatser de första 3 veckorna då den redan innehåller näring. För mycket av det goda kan vara skadligt.

  Sedan efter det är det faktiskt ganska viktigt, cannabis är en högenergiplanta och kommer inte klara att prestera någit vidare resultat under sin flera månaders levnadstid om du inte tillför ny ”mat”.

  substral kan du kanske använda lite i veg, men aldeles för lite fosfor och kalium för hampa egentligen.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 38 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top