Ljusperioder och ljus?

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4886
  Trestor
  Deltagare

  Funderade lite om ljusperioderna i förodlingen har någon betydelse? Jag kommer att köra ”natten”, dvs lamporna avstängda mitt på dagen då det är som varmast för att inte få för varmt i odlingsrummet. Med andra ord vänder jag på dygnet… har detta någon betydelse när jag planterar ut sen och plantorna får de naturliga ljusperioderna? Borde jag köra mer lika ljusperiod mot slutet så plantorna vänjer sig? Eller spelar det ingen större roll?

  Likaså undrar jag om det är nödvändigt eller viktigt att vänja plantorna vid solen innan man sätter ut dem? Eller kan jag ta de direkt från MH’en till solen på en dag?

  #96877
  Delta-9
  Deltagare

  Att starta upp med ljuset på natten innebär inga problem. Plantorna anpassar sig smärtfritt. Det kommer att vara som om en dagen vid utplanteringen bara var extra lång.

  Om plantorna är mycket hälsosamma överlever de nog en direkt utplantering. Det blir dock mindre stressigt för dem om de härdas några dagar före. Kör en stund i skuggan första dagen, liten stund i ljus andra dagen, lite längre ljus den tredje o.s.v.

  Innan du planterar ut dem tycker jag att du ska kolla in ett tips jag lämnade på tråden ” Optimal utplanteringsstorlek ” och se om du kan ha användning för det.

  Hoppas få höra framgångsrapporter i höst, Trestor!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top