Ljus 24/ 7 ???

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30437
  reaper
  Deltagare

  Hej hopp ! vad jag hört är det bäst att vegga 18 tim / dagen ? men hör på många håll att 24 tim / dagen funkar lika bra , stämmer det ?

  peace Zippo

  #355882
  Fritz
  Deltagare

  Här är ett intressant inlägg ang fördelarna med 18/6 i vegg, skrivet av Mothertrucker som nu mera går under något annat nick.
  @Mothertrucker wrote:

  Växter behöver VISST mörker.
  Det finns fem hormoner i en cannabisplanta. För att plantan ska kunna växa till 100% och vara 100% frisk så krävs att dessa fem hormoner är i balans med varandra.

  En av dessa hormoner heter Gibberellin. Den har en mörkerreaktion som fungerar som en katalysator, altså arbetar den på natten. Det byggs upp gibberelliner under dagen för att sockeromdelningen ska bli som bäst under natten när fotosyntesen är frånvarande. Det är därför rötterna växer så otroligt på natten. Att plantan sen sträcker på sig på natten är väldigt beroende av hur mycket hormoner man faktiskt matar plantan med. För som sagt är balansen viktig och svår att styra. Man undgår bara problemen utan att vilja se nackdelarna när man veggar med 24 timmar då Gibberellinerna inte får sin mörkerreaktion.

  #355883
  reaper
  Deltagare

  ok :) tack så mkt för ett bra svar !

  zippo

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top