Ljud-isolerar ni era garderober?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30700
  reaper
  Deltagare

  Isolering kan vara bra på flera sätt; minskar ljudnivån ,minskar värmen, samt reflectera ljus relativt bra. Använder ni er av ljudisolering?

  Fakta från biltema.

  Ljuddämpningsplatta
  För bil, båt, husvagn m.m. Tillverkad av skumplast. Försedd med ytskikt av aluminiserad polyesterfolie och självhäftande baksida. Dämpar effektivt ljud och värme från motor, växellåda och chassi. Användbar t.ex i motorrum, kupéutrymme, bagagerum etc. Tål temperaturer från -30 °C till +120 °C. Testad och godkänd enligt ISO 3795.

  10 mm 1000 x 500 36-9217 79,90 kr
  20 mm 1000 x 500 36-9218 99,90 kr
  30 mm 1000 x 500 36-9219 119,00 kr

  #358145
  melo
  Deltagare

  Jag röstade nej, för min nuvarande garderob är inte isolerad. Däremot har jag planer på att bygga en ny garderob ganska snart, då tänkte jag använda just de där isoleringsmattorna från biltema.

  Skulle vara intressant att höra hur de funkar från någon med erfarenhet! Höjdes tempen i utrymmet är det jag funderar mest på? Vart det mycket tystare?

  #358146
  reaper
  Deltagare

  Tror inte det påverkar värmen så mycket, möjligtviss på sommaren att det inte släpper in lika mycket värme utifrån.

  Det finns en dyrare variant på biltema, där det står att den sänker nivån med 40DB. Om vi gissar på denna sänker nivån med 20 DB, så tycker jag iallafall det är värt pengarna!

  #358147
  melo
  Deltagare

  Men eftersom man ändå drar in den varma luften på sommaren genom insuget, värmer upp den i garderoben och sen blåser ut blir det väl snarare så att man skyddar omgivningen runt garderoben från garderobens värme? Den blir ju trots allt alltid varmare än luften i rummet den står i och borde då avge värme från väggarna snarare än kyla luften runt väggarna. Själva värmeisoleringen försvinner väl i stort sett då vi har så pass bra ventilation i garderoberna?

  Det här med hur mycket ljudnivån sjunker är jag väldigt tveksam till då de mesta ljudet helt klart kommer från utblåset, i min setup, som är lite svårt att täcka över med isolering.. Dock är det ju ett svagt brummande från garderoben som borde försvinna helt i princip, men jag vill gärna höra det av någon med praktisk erfarenhet av det. Själv upplevde jag att allt vart mycket tystare bara jag satte på kolfilter och hade en ljudisolerad ventilationsslang till utblåset.

  Jag tror att man kan få sakerna väldigt tysta om man sätter utblåset i en låda som man isolerar med hjälp av mattorna dock, men det tar ju då lite extra plats vilket kan vara jobbigt i en standardgarderob. Själv är jag inne på att sätta en ljuddämpare av större diameter än resten av ventilationssystemet för att få ner blåsljudet till ett minimum.

  kottbullen, har du själv testat en setup med och utan isolering?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top