Låta plantan stå i mörker?

 • Detta ämne har 7 deltagare och 22 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30438
  reaper
  Deltagare

  [01:11:41] <&A> just before you start to get the tops of the plant
  [01:11:47] <&A> let the plant stand in a dark room
  [01:11:55] <&A> for a couple of days
  [01:12:00] <&A> 4-5 days

  [01:12:14] <&B> why?

  [01:12:30] <&A> Well the plant then will think it won’t get any light
  [01:12:41] <&A> it will start pumping it’s thc to the tops
  [01:12:46] <&A> to let it survive
  [01:12:54] <&A> ie it will get stronger
  [01:13:41] <&A> keep it in a warm room and give it enough water
  [01:14:23] <&A> it is something some friend of me ever told me
  [01:14:33] <&A> he has very good and strong homegrown

  #355884
  melo
  Deltagare

  Låter som rent bullshit om du frågar mig. Jag kan dock tänka mig att det finns andra argument för att låta plantan stå i mörker en tid innan skörd.

  Ganska menlös tråd om du bara postar en chat-logg tycker jag. Du snackar alltså med någon som påstår detta ”ur tomma luften”, för att han/hon i sin tur fått informationen från ”en snubbe med starkt weed”, där tar spåren slut tydligen… 🙄

  Jag blir lite nyfiken på vart THC:n som pumpas upp i budsen låg o väntade innan? Samt så verkar industrihampa utan eller med extremt låg THC-halt överleva alldeles utmärkt ändå.

  Men utveckla gärna mer om du har andra argument för att man ska göra det. Eller så ställer du frågan om det är det som är syftet med tråden.

  #355885
  reaper
  Deltagare

  tyckte det verkade solklart när jag postade loggen igår, men så var kanske inte fallet..

  saken är den att jag aldrig hört talas om att man ska ställa en planta i totalt mörker i fyra till fem dagar, men han stod på sig så jag tänkte klistra in loggen för att se om det verkligen stämde då vi har rätt många experter på området här inne.
  tyckte det också verkade konstigt att thc plötsligt skulle vandra upp till toppen bara för att det är mörkt?

  #355886
  Fatboy
  Deltagare

  @melo wrote:

  Låter som rent bullshit om du frågar mig.

  Det tycker jag också.

  #355887
  torparn
  Deltagare

  Det är inte bull… men över 48 timmar mörker är meningslöst. Vet inte exakt vad som sker, men plantan förbereder sig på att dö, eller snarare att använda den näring som finns kvar för att överleva genom att göra om det till sockerarter och pumpa upp tricsen. Sen ska den inte vattnas, den suger ur näring från bladen för att överleva.
  Mindre klorofyll, mindre kemikalier, mer socker, mer thc.

  Nån som har full koll på detta får gärna beskriva processen lite mer exakt……. Tror infon finns här på forumet, men jag orkar inte söka

  #355888
  melo
  Deltagare

  @DMT wrote:

  Harvesting in the morning ensures that your plant will be at peak THC content, as cannabis has shown THC fluctuations peaking in morning and dropping during the day. Some growers leave their lights off for several days before harvest to increase potency. This seems to have some scientific validity as light has been shown to degrade THC, hence the morning peaks. As light is the degrading factor and the plant still has the ability to manufacture THC during darkness, leaving the lights off for a day or two before harvest likely utilizes the plants stored potential for THC conversion without any opportunity for it to be degraded into cannabinol (CBN) and other breakdown products.

  http://www.cannabisculture.com/articles/2159.html

  #355889
  Wax
  Deltagare

  om ja har förstått de du länkade rätt så ska man alltså låta det vara mörkt 1-2 dygn innan man skördar för att få starkare gräs? Eller är jag ute o cyklar nu?

  #355890
  melo
  Deltagare

  @Wax wrote:

  om ja har förstått de du länkade rätt så ska man alltså låta det vara mörkt 1-2 dygn innan man skördar för att få starkare gräs? Eller är jag ute o cyklar nu?

  Ja det är väl inte glasklart direkt… Det finns troligen belägg för att du kan få högre halt av THC om du låter det vara mörkt ett par dagar innan du klipper, ja. Detta skulle då bero på att ljus faktiskt får THC att omvandlas till andra mindre intressanta cannabinoider, men det verkar mestadels vara baserat på teorier, lite ”tro’t om du vill” så att säga. Mycket mer än så verkar inte någon ha kommit fram till med säkerhet.

  En fråga som dyker upp i mitt huvud, möjligt att det är besvarat sen länge, men borde det inte behövas ljus för att omvandla CBD (eller möjligen också CBC?) till THC? Hur som helst har dom ju vissa belägg då det finns studier som visar att THC-halten är som högst på morgonkvisten.

  Finns en bok som heter Marijuana Botany som jag misstänker har en del intressant information som kan passa i dessa frågor. Ska nog ta o beställa mig ett ex själv (finns gratis på nätet också) och läsa igenom, tror det kan vara mycket lärorikt för alla oss cannabisodlare.

  #355891
  Wax
  Deltagare

  melo: Låter som att du är väldigt intresserad av detta, vore kul om du hittade nått som är sanning.

  #355892
  melo
  Deltagare

  @Wax wrote:

  melo: Låter som att du är väldigt intresserad av detta, vore kul om du hittade nått som är sanning.

  Visst är jag intresserad av att få odlingen så optimal som möjligt, i alla avseenden. :mrgreen:

  Jag känner dock att just sånna här saker mest frustrerar mig då jag inte vet hur jag ska göra. Om det är så att THC-halten är som högst på morgonen för att det har varit natt, behöver det i mina tankegångar inte betyda att THC-halten skulle vara ännu högre efter en 48h natt… Men jag kan ju såklart inte säga att det inte är så heller. :)

  Om någon är intresserad kan jag bara nämna att jag själv brukar låta plantorna stå ett dygn eller två i mörker också. Jag har aldrig provat att skörda en innan och någon annan efter för jämförelse, jag är rätt dålig på att jämföra olika gräs ändå… 😳

  Det största problemet när det gäller sånna här saker tycker jag är det vi såg i första posten, det bildas så mycket konstiga myter runt allting som försvårar för lite mer vetenskaplig information att komma fram. Som jag svarade på den posten så finns det ju argument för att man ska låta plantorna stå mörkt, dock är argumenten och tiderna han gav helt uppåt väggarna tycker jag personligen.

  Kommer jag fram till något intressant efter att ha läst lite mer botanik så ska jag självklart försöka dela den informationen med er! :hippie:

  #355893
  EvilGanja
  Deltagare

  Lägg energin på att få så bra odlingsförhållanden som möjligt istället. Även om produkten blir potentare av en viss tid i mörker så tror jag inte en glad amatör känner någon skillnad. Att flusha och kurera rätt är oerhört mycket viktigare…

  #355894
  torparn
  Deltagare

  E.G, jag tror mörkerperioden är en perfekt avslutning på flushningen då den suger ut den sista näring som finns kvar från bladen för att kunna hålla blommorna levande.

  #355895
  EvilGanja
  Deltagare

  Torparn: Det skadar ju aldrig att testa. Bara för sakens skull ska jag köra en mörkerperiod i slutet på flush, när plantan håller på att torka in för skörd. Kan ju försöka ta lite vetenskapliga före/efter fotografier och försöka se om trichsen växer till sig eller om plantan reagerar på något annat sätt.

  #355896
  torparn
  Deltagare

  Skummat igenom Marijuana Botany och han nämner vissa saker som folk tror höjer THC-halten. Det mesta är bara gamla myter som t.ex stoppa rötterna i kokande vatten. Det nämns inget om förlängd mörkerperiod alls (vad jag kunde hitta), men flera breeders förespråkar detta. Kommer ihåg från OG tiden att BOG alltid ger sina damer 48 timmar mörker, men jag har nog aldrig hört nåt vetenskapligt bevis på att det ska bli starkare.

  MJ Botany är så svår att läsa och går så extremt djupt att det är svårt att hålla koncentrationen uppe mer än 30 min, sen är den väl skriven för ett antal år sen och en del har ju hänt sen dess..

  #355897
  melo
  Deltagare

  @torparn wrote:

  E.G, jag tror mörkerperioden är en perfekt avslutning på flushningen då den suger ut den sista näring som finns kvar från bladen för att kunna hålla blommorna levande.

  Jag tycker det här låter lite konstigt, skulle vara kul om du hade en källa för mer information, eller bara peka mig i rätt riktning. Jag resonerar som så att plantan förmodligen inte använder sig särskilt mycket av vatten eller näring när fotosyntesen inte är igång, vilket naturligtvis kräver ljus.

  Hittade följande när jag bläddrade lite i ”Marijuana Botany” som jag nämnde tidigare.
  @Robert Connell Clarke wrote:

  It seems that none of the biosynthetic processes operate efficiently when low light conditions prevent proper photosynthesis.

  http://www.mellowgold.com/grow/mjbotany-removed/marijuanabotany4.html

  Det låter i mina öron som att saker och till står mer eller mindre stilla under mörkerperioden. Fullt så enkelt förstår jag ju att det inte är heller, dom fokuserar väldigt mycket på THC och ganska lite på annat verkar det som. Skulle vara intressant om någon har information om resten av ämnena plantan producerar och i vilka faser det kan ske! Jag syftar mest på kväve just nu då jag ser det som ”skurken” i illasmakande gräs, borde ju alltså fungera på liknande sätt i de flesta gröna växter kan jag tro? Dessutom är det ju ett av dom ämnena som plantan faktiskt kan mobilisera själv och inte måste tas upp från rötterna, som är fallet med en del andra näringsämnen.

  Jag skulle vilja tolka detta resonemang som att man alltså har enklare att ”flusha” kvävet ur plantans blad medans lampan är på, istället för av. Vilket också låter ganska vettigt i mina öron med tanke på att ljuset krävs för att plantan ska frodas och må bra, dvs också behöva näring.

  Jag kan tyvärr inte minnas hur mina plantors blad såg ut före/efter mörkerperioden innan skörd, men det skulle vara mycket intressant om EvilGanja kunde ta något kort eller liknande på det? Då borde man alltså kunna se en förändring i bladens ”grönhet”, håller ni med mig?

  Hoppas ni står ut med mina funderingar.. :)

  edit, hade skrivit fel namn på citatet från författaren till boken.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top